Een citytrip in Noorse stijl

De inwoners zelf geven je de beste tips over wat je allemaal kunt doen tijdens een lang weekend vol belevenissen in de grootste Noorse steden met een gemoedelijke sfeer boordevol charme.

Begin je weekend met culturele vrijdag. Bezoek de beste musea, galerieën en bezienswaardigheden ...

... en verken op zaterdag de favoriete plekken van de inwoners zelf. Gezellige cafeetjes, speciaalzaken, sauna's - en niet te vergeten toprestaurants die je smakelijke lokale gerechten serveren.

Breng je laatste dag door met een zondagse wandeling. Of je nu kiest voor een lange stadswandeling of op weg gaat naar een bergtop in de buurt, wees erop voorbereid om de hele weg te voet af te leggen.

Het leukste aan de grootste Noorse steden is dat ze eigenlijk vrij klein zijn. Daardoor kun je er tijdens een lang weekend zowat alle bezienswaardigheden verkennen. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij populaire trekpleisters zoals de Nidaros-domkerk in Trondheim, de hanzewerf Bryggen in Bergen, de IJszeekathedraal in Tromsø en bij de nieuwe bezienswaardigheden in Oslo. Dan heb je nog steeds tijd genoeg voor mooie straatjes, verrassende eetgelegenheden, aparte cafés en spetterende concerten.

Omdat alle Noorse steden dicht bij de prachtige natuur liggen, kun je het stadsleven gemakkelijk combineren met avonturen in de buitenlucht. Het bos of de bergen? Adrenaline of ontspanning? Wat je ook wilt doen, het is altijd binnen handbereik - van peddelboarden, raften en vissen, tot wandelen en bergbeklimmen.

We vroegen een aantal locals in Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Ålesund, Bodø, Tromsø en Kristiansand naar hun beste tips voor een lang weekend weg. Bekijk hieronder hun tips en kies je favoriete bestemming!

Kies je favoriete Noorse stad

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Bezoek een Noorse stad

Zoek activiteiten, accommodaties en eetgelegenheden. Plan je reis vandaag nog!

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's