Skip to main content

Noorse stedentrips


Lees tips van locals voor avontuurlijke lange weekenden in de grote steden van Noorwegen, waar het stadsgevoel samen bestaat met dorpsgezelligheid.

Begin je weekend met culturele vrijdag. Bezoek de beste musea, galerieën en bezienswaardigheden ...

... en verken op zaterdag de favoriete plekken van de inwoners zelf. Gezellige cafeetjes, speciaalzaken, sauna's - en niet te vergeten toprestaurants die je smakelijke lokale gerechten serveren.

Breng je laatste dag door met een zondagse wandeling. Of je nu kiest voor een lange stadswandeling of op weg gaat naar een bergtop in de buurt, wees erop voorbereid om de hele weg te voet af te leggen.

Shoppen of liever hiken? Adrenaline of ontspanning? Wat je wens ook is, je vindt het in de buurt. Laat de zoektocht naar je nieuwe favoriete stad beginnen!

Een van de grote voordelen van de steden in Noorwegen is dat ze relatief compact zijn. Dit betekent dat je weinig hoogtepunten hoeft te missen tijdens een lang weekend. Ontdek topattracties zoals het Nationaal Museum in Oslo, de Nidaros-kathedraal in Trondheim, de Bryggen-huizen in Bergen die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en de IJszeekathedraal in Tromsø – en dit terwijl je nog meer dan genoeg tijd hebt voor afgelegen paden, heerlijke restaurants, kunst, cafés en concerten.

Het hele jaar door

Noorse steden zijn het hele jaar door een bezoek waard en elk seizoen biedt zijn eigen charme en ervaring. Geniet van de bloeiende parken en tuinen in de lente, een cultuurrijke herfst vol evenementen of knusse verblijven en hete sauna's in de winter.

Dankzij de groene omgeving van de Noorse steden kun je makkelijk het stadsleven combineren met avonturen in de natuur – van kanoën, vissen en zwemmen tot wandelen, skiën en klimmen.

Beste tips van locals

We hebben locals in Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim, Stavanger, Ålesund, Bodø, Fredrikstad en Kristiansand gevraagd naar hun beste tips voor een lang weekend. Ontdek verborgen juweeltjes die worden aanbevolen door de cultuurexperts, verken de favoriete stadswandelingen van buitenmensen en ontdek waar de chefs uit eten gaan.

Coole stedentips van bekende Noren

Eat, sleep and live like a celebrity! Let renowned Norwegians show you their favourite haunts in our biggest cities.

Welke stad wil jij bezoeken?

Verken de Noorse steden

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent!

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Bezoek een Noorse stad

Zoek activiteiten, accommodaties en eetgelegenheden. Plan je reis vandaag nog!

Recent bekeken pagina's