BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nordfjorden, Rødøy, Helgeland
Nordfjorden, Rødøy, Helgeland.
Photo: Stefan Barth
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Witte stranden en onverkende eilanden

De Vega-archipel ligt voor de kust van Helgeland. Het wordt beschouwd als een van de meest verborgen schatten van de wereld. Verlang je naar natuurlijke landschappen in Noord-Noorwegen? Dan moet je Helgeland verkennen!

Helgeland is als een langgerekte parel in het zuidelijke deel van de provincie Nordland. Wandel in de spectaculaire bergen, verken talloze eilanden en witte zandstranden of ervaar een van de beste kustlijnen voor kajakken op zee. Het "eiland-hoppen" met de fiets of kajak, kan de regio heel goed worden onderzocht.

De Vega Archipelago - een groep van enkele tientallen UNESCO beschermde eilanden - is de droom van elke vogelkenner. De regio zit vol eidereenden en 210 andere vogelsoorten, als arenden, diverse eenden, ganzen en aalscholvers. Op Lanan in de Vega-archipel, de grootste "boerderij" van regio Helgeland met eieren van de eidereenden.

De eilandbewoners zijn in april druk met de voorbereidingen voor de broedplaatsen voor eenden, waarvan de aankomst wordt verwacht in mei. Na het broedseizoen verzamelen ze de waardevolle veren om ​​hoge kwaliteit dekbedden te produceren.

De eilanden zijn gecertificeerd met het keurmerk 'Duurzame Bestemming'. Dit is te danken aan hun inzet om de ervaring van bezoeker te verbeteren en het verminderen van de milieu-impact van toerisme.

Ook wandelaars kunnen zich in Helgeland verheugen op een breed assortiment. De architectonisch veeleisende Rabot wandelhut (1200m) is een perfecte bestemming. De hut kan alleen te voet of op ski's worden bereikt.

De Svartisen is de tweede grootste gletsjer in Noorwegen. Het is ook de laagste gletsjer op het Europese vasteland en perfect voor langere wandeltochten. Je kunt kiezen uit een van de paden of een begeleide gletsjertour.

Van eind april tot half augustus kun je overal naartoe om te genieten van de middernachtzon en heldere nachten in de provincie Nordland. Het noorderlicht (aurora borealis) is in de donkere, heldere avonden te bewonderen van september tot april.

Rødøy, Helgeland
Rødøy.
Photo: Terje Rakke / NordicLife / Helgeland Reiseliv
Engabreen
Svartisen.
Photo: Bård Løken / www.nordnorge.com / Meloy
Træna, Helgeland
Træna.
Photo: Terje Rakke / NordicLife / Helgeland Reiseliv
Træna, Helgeland
Lovund.
Photo: Bård Løken / www.nordnorge.com/Træna

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven