Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bodø Bodø skyline in the midnight sun, seen from the sea
Credits
Bodø.
Photo: Ernst Furuhatt/ www.nordnorge.com / Bodø
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Het begin van het echte noorden

Wanneer je de trein naar het noordelijkste eindpunt pakt, kom je aan in Bodø. Voor sommigen is dit slechts een tussenstop onderweg naar de Lofoten, maar de stad gelegen aan de sterkste getijdestroom ter wereld is zeker de moeite waard om wat langer te blijven.

Hier kun je op je eigen stoep buitenspelen onder het Noorderlicht. Geniet op de kade van je biertje of een lekker glas Chablis terwijl je de zeearenden door de lucht ziet zweven. Of ga eens naar een keihard rockconcert in het stadspark, of geniet van de grote verscheidenheid aan leuke winkeltjes in de knusse centrum of in een van de moderne winkelcentra.

Bodø ligt op een schiereiland aan de langgerekte kust van Noord-Noorwegen, en biedt veel mogelijkheden voor avontuur. Hier kun je kajakken onder de middernachtzon, of op een snelle veerboot door de uitgestrekte archipel varen, of een hengel uitwerpen in de sterkste getijdestroom ter wereld, de Saltstraumen.

In Bodø wonen ongeveer 50.000 mensen, en het is een van de snelstgroeiende steden in Noorwegen. Het voelt zeker aan als een grotere stad met zijn levendige, stedelijke cultuur. For hen die interesse hebben in kunst en ambachtelijke nijverheid, heeft Bodø veel te bieden. Hier vind je veel lokale kunstenaars, glasblazers, pottenbakkers en sieradenmakers. Ook vind je hier een grote muziekcultuur, waaruit veel talent lokaal, nationaal en internationaal is doorgebroken. Ieder jaar in augustus vindt er een Bodø een groot festival, “Parkenfestivalen” plaats.

Echter, zoals ook Lonely Planet opmerkt, hetgene wat de stad echt zijn charme geeft is de locatie van Bodø, met zijn achtergrond van ruige bergtoppen en wijde luchten. De omgeving van Bodø heeft ook de grootste populatie van witstaartzeearenden ter wereld, waardoor de stad als bijnaam “hoofdstad van de zeearenden” heeft gekregen.

Bodø
Bodø
Ole Jørgen Liodden/Naturfokus/ www.nordnorge.com/Bodø
Bodø
Keiservarden
Bjørn Erik Olsen/ www.nordnorge.com/Bodø
Saltstraumen, Bodø
Saltstraumen
Tommy Andreassen/ www.nordnorge.com/Bodø
Landegode, Bodø
Landegode
Kent Even Grundstad/ www.nordnorge.com/Bodø
Ad

Wat te doen

Eten en drinken

Noorderlicht weersvoorspelling

Reizen naar en in de omgeving

Per vliegtuig:
  • Een vlucht van Oslo naar Bodø doet er ongeveer een uur en twintig minuten over
  • De luchthaven van Bodø ligt 2 kilometer buiten het centrum van de stad. De bus naar het vliegveld rijdt zeer regelmatig en doet er ongeveer 5 minuten over.
Over de weg:
  • Rijksweg 80 verbindt Bodø met de E6, de hoofdweg door heel Noorwegen. Een alternatief is de oude kustweg, Rijksweg 17, welke een paar kilometer westelijk van de E6 de kust volgt.
Per trein:
  • De spoorlijn Nordlandsbanen verbindt Trondheim met Bodø. De trein tussen deze twee steden doet er ongeveer 10 uur over.
  • Deze trein rijdt twee keer per dag. De nachttrein heeft ook slaapcabines.
Per boot:
  • De beroemde Noorse Kustexpress Hurtigruten vaart dagelijks van Bodø naar Kirkenes en Bergen.
     

Bodø biedt meer:

In en rond Bodø is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad