Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bodø Bodø skyline in the midnight sun, seen from the sea
Credits
Bodø.
Photo: Ernst Furuhatt / www.nordnorge.com / Bodø
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Het begin van het echte noorden

Wanneer je de trein naar het noordelijkste eindpunt pakt, kom je aan in Bodø. Voor sommigen is dit slechts een tussenstop onderweg naar de Lofoten, maar de stad gelegen aan de sterkste getijdestroom ter wereld is zeker de moeite waard om wat langer te blijven.

In Bodø zijn allerlei activiteiten vlak voor de deur. Geniet van je bier of een glas Chablis buitenshuis op de kade, terwijl de zee adelaars overvliegen. Stamp je voeten bij een rock concert in het stadspark, of ga winkelen in de moderne winkelcentra of kleine gespecialiseerde winkels van de stad. In de winter kun je de noordelijke lichten ervaren vanaf de pier in de haven, of zelfs beter, van de berg Rønvikfjellet net buiten het stadscentrum.

Bodø is gelegen op een schiereiland in Noord-Noorwegen en biedt een gevarieerd assortiment avonturen. Hier kun je onder de middernachtzon kajakken of golfen, een tocht maken op een snelle passagiersboot door de indrukwekkende archipel of vissen in 's werelds sterkste getijstroom Saltstraumen. Bij Kjærringøy kun je de best bewaarde zeehandelpost van Noorwegen bezoeken, die een inspiratie vormde voor de romans van Hamsun, en genieten van het zachte eilandtempo en prachtige stranden en ongerepte bergen.

Bodø is de thuisbasis van ongeveer 50.000 mensen en is een van de snelst groeiende steden in het land, met een levendige stedelijke scene. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst en ambachten, heeft Bodø een diverse gemeenschap van lokale kunstenaars, glazenblazers, pottenbakkers en juweliers.

De stad heeft ook een goed ontwikkelde muziekgemeenschap, die nieuwe talenten op lokale, nationale en internationale podia heeft ontwikkeld en blijft ontdekken. In augustus organiseert Bodø twee grote muziekfestivals, "Parkenfestivalen" en "Nordland Musikkfestuke", die beiden duizenden mensen aantrekken.

Nog steeds, zoals Lonely Planet suggereert, ligt de belangrijkste charme van de stad in de achtergrond van verre ruige toppen en enorme hemelen. De bergketen Børvasstindan biedt zowel wandel- en klimmogelijkheden, en het Bodømarka-bos is ideaal om te skiën in de winter en lange wandelingen in het zomerseizoen. Bodø heeft ook de dichtste populatie zeearenden ter wereld. Daarom wordt de stad vaak aangeduid als de hoofdstad van de zeearend.

Bodø is de kern van Nordland en kan met het vliegtuig, trein en boot worden bereikt. Als je je reis wilt uitbreiden, de kustroute Kystriksveien naar Trondheim begint in Bodø en net over de Vestfjord met de boot liggen de wereldberoemde Lofoten eilanden.

Vind meer inspiratie op Bodø's officiële website.

Bodø
Bodø
Ole Jørgen Liodden / Naturfokus / www.nordnorge.com/Bodø
Bodø
Keiservarden
Bjørn Erik Olsen / www.nordnorge.com/Bodø
Saltstraumen, Bodø
Saltstraumen
Tommy Andreassen / www.nordnorge.com/Bodø
Landegode, Bodø
Landegode
Kent Even Grundstad / www.nordnorge.com / Bodø
Ad

Wat te doen

Een arendsafari, terug in de tijd in de oude handelspost bij Kjerringøy, vissen of duiken in Saltstraumen, of genieten van het stadsleven van Bodø

Saltstraumen, Bodø
Credits
Saltstraumen, Bodø.
Photo: Tommy Andreassen / www.nordnorge.com/Bodø
Credits
Saltstraumen, Bodø.
Photo: Tommy Andreassen / www.nordnorge.com/Bodø

Overnachten in Bodø

Eten en drinken


Raak geïnspireerd


Reizen naar en in de omgeving

 • Met de trein

  Met de trein

  De spoorlijn Nordlandsbanen verbindt Trondheim met Bodø. De trein tussen deze twee steden doet er ongeveer 10 uur over.

  Deze trein rijdt twee keer per dag. De nachttrein heeft ook slaapcabines.

 • Met de auto

  Met de auto

  Rijksweg 80 verbindt Bodø met de E6, de hoofdweg door heel Noorwegen. Een alternatief is de oude kustweg, Rijksweg 17, welke een paar kilometer westelijk van de E6 de kust volgt.

 • Per boot

  Per boot

  De beroemde Noorse Kustexpress Hurtigruten vaart dagelijks van Bodø naar Kirkenes en Bergen.

  Veerboten brengen je van Bodø naar verschillende havens op de Lofoten eilanden en langs de kust van Helgeland.

 • Lokaal vervoer

  Lokaal vervoer

  Een busnetwerk brengt je rond de stad en de gemeente Bodø.

 • Per vliegtuig

  Per vliegtuig

  De luchthaven van Bodø ligt 2 kilometer buiten het centrum van de stad. De bus naar het vliegveld rijdt zeer regelmatig en doet er ongeveer 5 minuten over.

  Een vlucht van Oslo naar Bodø doet er ongeveer een uur en twintig minuten over.


Noorderlicht weersvoorspelling

Lees meer over het noorderlicht

Weather icon white Seizoen en klimaat

 • Door de gematigde wateren van de Golfstroom heeft Bodø een veel milder klimaat dan andere delen van de wereld op dezelfde breedtegraad, zoals Alaska en Groenland.
 • Januari en februari zijn de koudste maanden, met een gemiddelde temperatuur van -2 °C.
 • Juli en Augustus zijn warmste met een gemiddelde temperatuur van 12 °C.
 • April en mei zijn de droogste maanden, met gemiddeld 50mm regenval.
 • Bodø is het hele jaar door bekend om zijn sterke winden.
 • Je kunt van 30 mei tot 12 juni de middernachtzon ervaren. Bodø heeft niet echt polaire nachten, maar de zon verbergt zicht tussen 10 december en 9 januari achter de bergen.
 • De laatste weersvoorspelling op yr.no.

Bodø biedt meer:

In en rond Bodø is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad