Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The northern lights dancing across the Arctic sky as Hurtigruten sails below
See the northern lights with Hurtigruten.
Photo: Hege Abrahamsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Verken het hoge noorden waar het noorderlicht naar je toe komt

Tijdens een reis met Hurtigruten zoekt het noorderlicht jou op. Ga ten noorden van de poolcirkel waar je de grootste kans hebt om de lichtjes aan de hemel te zien. Stop met zoeken en bewonder ze!

Noorderlichtbelofte

Feiten over de Noorderlichtbelofte met Hurtigruten

Het noorderlicht is ontegensprekelijk het hoogtepunt van elke reis naar Noorwegen in de winter. Mensen van over de hele wereld en van alle leeftijden hebben dit bovenaan hun bucketlist staan. Hurtigruten is er zo van overtuigd dat je het noorderlicht te zien krijgt, dat ze hun gasten een gratis zes- of zevendaagse reis aanbieden, als het noorderlicht niet verschijnt tijdens een 12-daagse kustrondreis tussen 1 oktober en 31 maart.

Hoe kunnen ze deze belofte waarmaken? In Noord-Noorwegen varen hun schepen recht onder het noorderlichtovaal, een gebied boven de poolcirkel en rond de Noordpool met een aanhoudende en stabiele noorderlichtactiviteit. De 12-daagse rondreizen met Hurtigruten leggen aan in 22 havens boven de poolcirkel, waar het noorderlicht normaal gezien verschillende keren verschijnt op elke locatie.

Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Agurtxane Concellon

99% kans

Het noorderlicht verscheen tijdens meer dan 99 procent van de cruises met de Hurtigruten tussen oktober en maart.

Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Hurtigruten

Meerdere locaties

De 12-daagse rondreizen met Hurtigruten leggen aan in 22 havens boven de poolcirkel, waar het noorderlicht normaal gezien verschillende keren verschijnt op elke locatie.

Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Hege Abrahamsen

Geen licht, ga opnieuw op reis

Hurtigruten heeft er alle vertrouwen in dat je het noorderlicht zult kunnen bewonderen tijdens een 12-daagse kustrondreis tussen 1 oktober en 31 maart. Ze beloven zelfs een gratis zes- of zevendaagse rondreis, als het noorderlicht niet verschijnt.

Geniet van een actieve vakantie in Noorwegen

Noren houden van de buitenlucht, ook in de winter. Profiteer volop van de winter en verken Hurtigrutens ruime aanbod aan uitstapjes, van cultuur en geschiedenis tot flora en fauna.
Hier zijn drie avonturen onder het noorderlicht.

A group of people standing in front of a snowmobile and watching the northen lights in Norway
Hurtigruten snowmobile trip.
Photo: Ørjan Bertelsen

Flits voorbij op de sneeuwscooter

Voor een arctische adrenalinekick is er niets beter dan met een sneeuwscooter over het ijs scheren en, met een beetje mazzel, het noorderlicht dat je de weg wijst. Een echte sensatie voor alle leeftijden.

Hurtigruten expedition
Hurtigruten expedition.
Photo: Ørjan Bertelsen

Sterrenkijken met de Sami

Bewonder het winterse kustlandschap terwijl je met een warm drankje bij een open kampvuur of in een Sami lavvo-tent zit. Proef van een authentieke poolkerstmis en kom meer te weten over de inheemse bevolking van Noord-Noorwegen.

Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Vidar Lysnes

De Lofoten te paard

Zadel en bestijg je prachtige IJslandse paard voor een avontuur door het prachtige platteland op de Lofoten. Met een beetje geluk rijd je langs de kust met het noorderlicht boven je.

Raak geïnspireerd

Vind meer inspiratie op de officiële website van Hurtigruten.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven