Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hurtigruten Hurtigruten, Tromsø
Credits
Hurtigruten.
Photo: Knut Jenssen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ontdek het Arctische winterwonderland

Kombineer een 5-daagse tocht met een zoektocht naar het noorderlicht. Via het prachtige Vesterålen en de Lofoten eilanden, en enkele steden, waaronder Bergen, Tromsø, Ålesund en Trondheim.

Noorderlicht belofte

Een Hurtigruten wintertocht biedt een van de beste mogelijkheden om het noorderlicht te zien. In feite is de kans om het fenomeen te zien zo groot dat je een noorderlicht belofte krijgt tijdens de 12-daagse tochten tussen oktober en februari.

Als je het noorderlicht niet kunt zien krijg je een gratis 6 of 7-daagse Klassieke Tocht met halfpension. De noorderlicht belofte en meer dan 1255 kilometer aan ruige Noorse kustlijnen is een ongeëvenaarde combinatie.

Prijs vanaf NOK 11,500 p.p.

Boek je klassieke tocht met noorderlicht belofte

Wat is het noorderlicht?

Het licht wordt veroorzaakt door zonnewind. Grote hoeveelheden geladen deeltjes vliegen daarmee het heelal in. Zodra die deeltjes de atmosfeer inkomen veranderen ze door de hoge energie in zuurstof- en stikstofatomen.

Deze atomen zorgen voor de kleuren (o.a. groen, roze, paars) die wij kennen als het noorderlicht.

De Noorse keuken aan de kust

Zodra jij je bed induikt na een ontmoeting met het noorderlicht, maken de vissers in Vesterålen hun boten gereed om kabeljauw te vangen.

Zowel in de diepe Arctische Oceaan als langs de kust zijn de condities voor vissen perfect. De volgende namiddag serveert het restaurant een maaltijd met de vers gevangen kabeljauw.

Het natuurlijke landschap van de ruige Noorse kust glijdt voorbij. Je komt steeds dichterbij je volgende verrassing en kans om iets heerlijks te proeven.

Hurtigruten meert aan bij 34 havens langs de noordelijke kust van Noorwegen, en elke keer worden er lokale ingrediënten aan boord gehaald voor een culinaire reis.

Lees meer over de keuken van de Noorse kust (op visitnorway in het Engels).

Welkom bij ‘jagen naar het licht’

Ga mee op een winterexpeditie langs de prachtige kust van Noorwegen op jacht naar het poollicht. Je vaart samen met de oprichter van Hurtigruten, Kapitein Richard With, waarbij je de poolcirkel passeert.

Reizen met Hurtigruten in deze tijd van het jaar is een ongelooflijke ervaring. Het landschap, de weersomstandigheden en het licht dat constant verandert mag je niet missen. Het licht is een van de meest geweldige elementen tijdens je wintertocht. Tijdens het winterseizoen blijft de zon laag bij de horizon. Ten noorden van de poolcirkel blijft de zon weken onder de horizon. Dit creëert fascinerende tinten van licht, van blauwe tot paarse en gele kleuren in de lucht.

Maar het ultieme hoogtepunt is voor de meeste mensen uiteraard het schitterende noorderlicht. Dit fenomeen heeft de lokale bevolking, toeristen, artiesten en wetenschappers al jaren geboeid.

De tocht begint in Bergen. Zodra je de poolcirkel passeert begint de jacht op het noorderlicht. Op weg naar het noorden worden er interessante presentaties gehouden en activiteiten geregeld aan boord en aan land, zodat je wat meer inz

Lees meer en boek je noorderlichtcruise

Sneeuwscootertochten in de poolnacht

Tochten met Hurtigruten bieden een kans om deel te nemen aan een spannende excursie naar het noorderlicht.

Rijdt op een sneeuwscooter door het prachte Arctische landschap tijdens de poolnacht. Misschien wordt je wel beloond met een bezoek van het noorderlicht, onder de heldere sterrenhemel. Op deze excursie doorkruis je een van Europa’s meest extreme natuurlijke gebieden.

Je vertrekt van Mehamn, s ’werelds meest noordelijke stad op het vasteland, gelegen bij de kust van Finnmark. Reis over de bergen tot aan de oude handelspost en vissersplaats Kjøllefjord, waar je het schip van Hurtigruten weer ontmoet.

Lees meer over de Hurtigruten sneeuwscootertocht.

 

Lofoten en Vesterålen

De Lofoten eilanden en Vesterålen zijn onvergetelijk, met hun rorbuer (vissershutten), vissersdorpen en torenhoge bergen bij witte zandstranden en lagunes.

Van kabeljauw onder het noorderlicht in februari, en verbaas je over de spectaculaire doorgang van Risøyrenna.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad