Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
City lights in Oslo at night City lights in Oslo at night
Credits
Oslo.
Photo: VisitOSLO/Saad Butt
Campaign
Partner

Een wereldstad tussen de bossen en de fjord

Tussen de Oslofjord en de bossen ligt de hoofdstad, en grootste stad van Noorwegen. Oslo heeft een levendig uitgaansleven en unieke combinate van stadsleven en wilde natuur.

Oslo is een van Europa's snelst groeiende steden, met een bevolking van bijna 700.000 en nieuwe wijken met opvallende architectuur. De grootste stad in Noorwegen is snel getransformeert tot een kosmopolitische hub met een overvloed aan wereldklasse musea, restaurants, en kunst, terwijl het nog steeds de ontspannen sfeer van een veel kleinere stad behoud.

De stad is gelegen tussen de Oslofjord en honderden vierkante kilometers aan beboste heuvels, en is groen in meer dan één opzicht. Het compacte centrum van de stad is gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen, en een efficiënt openbaar vervoer maakt de stad zeer toegankelijk, zonder de auto te gebruiken.

Het is sinds 1914 de hoofdstad van Noorwegen. Hier zit ook de Noorse regering en de koninklijke familie. Daarnaast zijn hier de grootste culturele instellingen van het land, waaronder de Noorse Opera & Ballet, het Nationaal Theater en het Nationaal museum van Kunst, Architectuur en Design, kunsttentoonstellingen en opera, ballet en theater voorstellingen.

Live muziek is een groot onderdeel van de identiteit van de stad, en elk jaar organiseren clubs en arena's duizenden concerten van lokale bands en internationale supersterren. Elke zomer worden er verscheidene grote pop en rock festivals gehouden, en er zijn jaarlijkse festivals voor genres, variërend van kamermuziek tot heavy metal.

Oslo is kortom een gemoedelijke stad met een gezinsvriendelijke sfeer, in combinatie met een divers uitgaansleven, evenals een bloeiende LGBT scene. Daarnaast zijn er talloze andere locaties voor iedereen die op zoek is naar iets speciaals dat past bij hun persoonlijke smaak en interesses.

Vind meer inspiratie op de officiële website van Oslo.

Frognerparken, Oslo
Vigelandsparken, Oslo
Terje Borud/Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO
Tjuvholmen, Oslo
Tjuvholmen, Oslo
Torgny Gustafsson/VisitOSLO
Mathallen, Oslo
Mathallen, Oslo
CH/Visitnorway.com
Holmenkollen, Oslo
Holmenkollen, Oslo
Terje Bakke Pettersen/VisitOSLO/Normanns Kunstforlag

Plan je reis

Er zijn meer dan 50 musea en attracties in Oslo, waaronder het Opera House, Holmenkollen Ski Jump, Vigeland Beeldenpark en het Munch Museum.

Oslo stimuleert een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden, van goedkope en vrolijke plaatsen tot suites en designer hotels.


Ad

Tips en gidsen


Musea, kunst en cultuur in Oslo

Oslo is een moderne en diverse stad, met een verschiedenheid aan musea en culturele hoogtepunten. Volgens VisitOSLO zijn dit de meest bezochte attracties
Ontdek wat er nog meer te doen is in Oslo.


Eten en drinken

Terwijl je in heel Noorwegen uitstekend kunt dineren, vind je nergens een grotere variëteit aan restaurants dan in Oslo. Er is een gigantische keuze aan goede, toegankelijke restaurants, eethuizen en kroegen. Hier vind je traditionele Noorse ingrediënten en gerechten.

Sterrenrestaurants in Oslo


Reizen naar en in de omgeving

Oslo is het belangrijkste knooppunt in Noorwegen voor zowel binnenlands- als internationaal verkeer, en heeft verbindingen met vrijwel alle grotere plaatsen in geheel Noorwegen.

 • Oslo train

  Met de trein

  De airport express "Flytoget" doet er ongeveer 20 minuten over om naar het centrum van Oslo te komen. Met de lokale trein is het een paar minuten langer, maar dit is wel de goedkopere optie.

  Vanuit Oslo kun je naar verschillende bestemmingen in Noorwegen en Zweden reizen.

  AD: Bekijk de website van NSB voor prijzen en dienstregelingen.

 • Oslo bus

  Met de bus

  Express pendeldiensten naar de luchthaven van Oslo Airport beschikbaar vanaf 120 locaties in het Oslo-gebied, evenals naar de luchthaven Torp Sandefjord.

  De Oslo Bussterminal is de belangrijkste terminal voor de lange afstand en regionale buslijnen, gelegen in het centrum van de stad in de buurt van het centraal station. Bekijk de busmaatschappijen in het Oslo-gebied.

   

 • Oslo car

  Met de auto

  Oslo is de nationale hub als het gaat om het wegennetwerk. Vanuit alle hoeken in Noorwegen is Oslo daarom goed te bereiken.

  Als je Oslo binnenrijdt kom je langs een tolstation. Bezoek de AutoPASS website voor prijzen en betalingsmogelijkheden. Let op de parkeermogelijkheden en de voorschriften.

  AD: Auto Europe - altijd een vlotte huurervaring

 • Oslo boat

  Met de boot

  Elke dag komen er meedere veerboten aan in Oslo, onder andere vanuit Kiel in Duitsland en Kopenhagen en Frederikshavn in Denemarken.

  Er zijn verschillende opties voor het reizen met de lokale veerboten naar de eilanden in en rondom Oslo. Bekijk de veerbootmaatschappijen in het gebied rondom Oslo.

 • Oslo local

  Lokaal vervoer

  Gebruik hetzelfde kaartje voor het openbaar vervoer in Oslo: bus, tram, metro, trein en veerboot (niet de Bygdøy veerboot). Plan je reis en bekijk de prijzen op de Ruter website. Met de Oslo Pas kun je gratis reizen met het openbaar vervoer, krijg je toegang tot verschillende musea, gemeentelijke parkeerplaatsen en meer.

  Fietsen of wandelen is nog altijd het makkelijkst in het centrum. Oslo heeft verschillende plekken waar je een stadsfiets kunt halen.

 • Oslo plane

  Met het vliegtuig

  De luchthaven van Oslo is de belangrijkste luchthaven in Noorwegen, en vanuit hier vertrekken er lijndiensten naar meer dan 100 binnenlandse- en internationale bestemmingen.

  Vanaf Oslo Airport kun je het centrum van Oslo bereiken met de hogesnelheidstrein Flytoget, met de snelbus, regionale trein, huurauto en taxi.

  Vanuit veel Europese steden zijn er ook directe verbindingen met de luchthaven van Sandefjord Torp en kan vanuit Oslo met een snelbus of per trein worden bereikt. De reis duurt ongeveer 2 uur.

  AD: Widerøe - de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië


Raak geïnspireerd 

Oslo biedt meer:

In en rond Oslo is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad