Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
City lights in Oslo at night City lights in Oslo at night
Credits
Oslo.
Photo: VisitOSLO/Saad Butt
Campaign
Partner

Een wereldstad tussen de bossen en de fjord

Tussen de Oslofjord en de bossen ligt de hoofdstad, en grootste stad van Noorwegen. Oslo heeft een levendig uitgaansleven en unieke combinate van stadsleven en wilde natuur.

Ondanks haar noordelijke ligging, heeft Oslo een mild klimaat. De zomers zijn vaak relatief warm, en de zomertemperaturen zijn vergelijkbaar met veel zuidelijkere steden zoals Amsterdam of Hamburg. In de winter is Oslo toch koud genoeg om de heuvels rond de stad een zeer geschikte en sneeuwzekere wintersportbestemming te maken.

In de Oslofjord liggen zo'n 40 eilanden, en meer dan de helft van de gemeente Oslo bestaat uit parken en bossen, waardoor Oslo een echte groene stad is.

Tijdens de zomer kun je gratis op sommige van de eilanden in de fjord kamperen, wat Oslo zelfs voor hen op een krap budget een toegankelijke bestemming maakt.

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen sinds 1814, toen Noorwegen haar onafhankelijkheid kreeg van Denemarken. Deze internationale stad is een van de snelstgroeiende hoofdsteden in Europa, en het thuis van de grootste universiteit van Noorwegen.

Frognerparken, Oslo
Vigelandsparken, Oslo
Terje Borud/Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO
Tjuvholmen, Oslo
Tjuvholmen, Oslo
Torgny Gustafsson/VisitOSLO
Mathallen, Oslo
Mathallen, Oslo
CH/Visitnorway.com
Holmenkollen, Oslo
Holmenkollen, Oslo
Terje Bakke Pettersen/VisitOSLO/Normanns Kunstforlag
Ad

Wat te doen

In Oslo vind je belangrijke culturele instituten zoals de nationale musea en het nationale theater. Het Noorse opera en ballet kun je vinden in een spiksplinternieuw, kenmerkend gebouw direct aan de fjord, een korte wandeling vanaf het Centraal Station midden in het stadscentrum. Een wandeling over het dak van dit gebouw met het schitterende uitzicht over Oslo en de fjord is een populair tijdverdrijf voor zowel de Osloënaren als de bezoekers.

Interviews met toeristen

Reizen naar en in de omgeving

Oslo is het belangrijkste knooppunt in Noorwegen voor zowel binnenlands- als internationaal verkeer, en heeft verbindingen met vrijwel alle grotere plaatsen in geheel Noorwegen.

Per vliegtuig:
 • Oslo Airport is de belangrijkste luchthaven in Noorwegen, en vanuit hier vertrekken er lijndiensten naar meer dan 100 binnenlandse- en internationale bestemmingen.
  Vanaf Oslo Airport kun je het centrum van Oslo bereiken met de hogesnelheidstrein Flytoget, met de snelbus, regionale trein, huurauto en taxi.
  De hogesnelheidstrein doet er twintig minuten over. De regionale trein doet er een half uurtje over, maar is goedkoper.
  Vanuit veel Europese steden zijn er ook directe verbindingen met de luchthaven van Sandefjord Torp en de luchthaven Rygge nabij Moss, beide luchthavens kunnen vanuit Oslo worden bereikt met een snelbus of per trein.
Per trein:
 • Vanuit Oslo kun je de trein naar het noorden richting Trondheim nemen, naar het westen richting Bergen, naar het zuiden richting Kristiansand, of naar het oosten richting Zweden.
  De treinreis van Oslo naar Bergen wordt gezien als een van de mooiste ter wereld, en de trein doet er ongeveer zeven tot acht uur over.
Over de weg:
 • Oslo is het nationale knooppunt van het Noorse wegennet. Vanuit alle hoeken van Noorwegen is Oslo bereikbaar via de weg.
Per boot:
 • Dagelijks varen er veerboten tussen Oslo en Kiel in Duitsland, tussen Oslo en Kopenhagen en tussen Oslo en Frederikshavn in Denemarken.
Stadsvervoer:
 • De metro, bussen, trams en veerboten in de stadsregio Oslo gebruiken hetzelfde ticketsysteem, waardoor je maar een kaartje voor het hele net nodig hebt.
  In het compacte stadscentrum van Oslo is het vaak eenvoudiger en sneller om je te voet of met de fiets te verplaatsen.

Waar te verblijven

Thuis kan overal zijn waar je je ogen dicht kan doen, maar zo niet, zullen we onze uiterste best doen een plek te vinden waar je heerlijk slapen en tot jezelf kunt komen

Eten en drinken

Terwijl je in heel Noorwegen uitstekend kunt dineren, vind je nergens een grotere variëteit aan restaurants dan in Oslo. In de wijk Grünerløkka heb je een gigantische keuze aan goede, toegankelijke restaurants, eethuizen en kroegen, en "Mathallen", een oud fabrieksgebouw waarin vele kleine culinaire speciaalzaken zijn gevestigd, ligt hier ook vlakbij. Hier vind je traditionele Noorse ingrediënten en gerechten. Ook vind je alle Noorse sterrenrestaurants uit de Michelingids in Oslo.

Sterrenrestaurants in Oslo

Oslo biedt meer:

In en rond Oslo is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad