Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Lonely Planet Oslo Video Thumbnail - vimeo - Lonely Planet Oslo Barcode, Norway
Video Thumbnail - vimeo - Lonely Planet Oslo Barcode, Norway
Credits
Oslo.
Photo: Lonely Planet

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oslo

Een metropool van een hoofdstad

De grootste stad van het land is een kosmopolitische hub met een overvloed aan architectuur, musea, restaurants en winkelplezier van wereldklasse.

Frognerparken, Oslo
Vigelandsparken, Oslo
Terje Borud/Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO
Tjuvholmen, Oslo
Tjuvholmen, Oslo
Torgny Gustafsson/VisitOSLO
Mathallen, Oslo
Mathallen, Oslo
CH/Visitnorway.com
Holmenkollen, Oslo
Holmenkollen, Oslo
Terje Bakke Pettersen/VisitOSLO/Normanns Kunstforlag
Ad

Reizen naar en in de omgeving

Oslo is het belangrijkste knooppunt in Noorwegen voor zowel binnenlands- als internationaal verkeer, en heeft verbindingen met vrijwel alle grotere plaatsen in geheel Noorwegen.

 • Oslo train

  Met de trein

  De airport express "Flytoget" doet er ongeveer 20 minuten over om naar het centrum van Oslo te komen. Met de lokale trein is het een paar minuten langer, maar dit is wel de goedkopere optie.

  Vanuit Oslo kun je naar verschillende bestemmingen in Noorwegen en Zweden reizen.

  AD: Bekijk de website van NSB voor prijzen en dienstregelingen.

 • Oslo bus

  Met de bus

  Express pendeldiensten naar de luchthaven van Oslo Airport beschikbaar vanaf 120 locaties in het Oslo-gebied, evenals naar de luchthaven Torp Sandefjord.

  De Oslo Bussterminal is de belangrijkste terminal voor de lange afstand en regionale buslijnen, gelegen in het centrum van de stad in de buurt van het centraal station. Bekijk de busmaatschappijen in het Oslo-gebied.

   

 • Oslo car

  Met de auto

  Oslo is de nationale hub als het gaat om het wegennetwerk. Vanuit alle hoeken in Noorwegen is Oslo daarom goed te bereiken.

  Als je Oslo binnenrijdt kom je langs een tolstation. Bezoek de AutoPASS website voor prijzen en betalingsmogelijkheden. Let op de parkeermogelijkheden en de voorschriften.

  AD: Auto Europe - altijd een vlotte huurervaring

 • Oslo boat

  Met de boot

  Elke dag komen er meedere veerboten aan in Oslo, onder andere vanuit Kiel in Duitsland en Kopenhagen en Frederikshavn in Denemarken.

  Er zijn verschillende opties voor het reizen met de lokale veerboten naar de eilanden in en rondom Oslo. Bekijk de veerbootmaatschappijen in het gebied rondom Oslo.

 • Oslo local

  Lokaal vervoer

  Gebruik hetzelfde kaartje voor het openbaar vervoer in Oslo: bus, tram, metro, trein en veerboot (niet de Bygdøy veerboot). Plan je reis en bekijk de prijzen op de Ruter website. Met de Oslo Pas kun je gratis reizen met het openbaar vervoer, krijg je toegang tot verschillende musea, gemeentelijke parkeerplaatsen en meer.

  Fietsen of wandelen is nog altijd het makkelijkst in het centrum. Oslo heeft verschillende plekken waar je een stadsfiets kunt halen.

 • Oslo plane

  Met het vliegtuig

  De luchthaven van Oslo is de belangrijkste luchthaven in Noorwegen, en vanuit hier vertrekken er lijndiensten naar meer dan 100 binnenlandse- en internationale bestemmingen.

  Vanaf Oslo Airport kun je het centrum van Oslo bereiken met de hogesnelheidstrein Flytoget, met de snelbus, regionale trein, huurauto en taxi.

  Vanuit veel Europese steden zijn er ook directe verbindingen met de luchthaven van Sandefjord Torp en kan vanuit Oslo met een snelbus of per trein worden bereikt. De reis duurt ongeveer 2 uur.

  AD: Widerøe - de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië

Oslo biedt meer:…

In en rond Oslo is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad