Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: Ole C. Salomonsen / Arctic Light Photo - Visitnorway.com
Campaign
Partner

Waar je poolavontuur begint

Deze stad in het Poolgebied heeft niet alleen een rijke cultuur en geschiedenis, het is ook een van de beste plaatsen om het Noorderlicht te zien.

Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier vind je attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Het is ook de perfecte plaats om het schitterende noorderlicht met eigen ogen te zien.

Tromsø ligt ongeveer 350 kilometer boven de Poolcirkel, en is de grootste stad het noorden van Noorwegen. De stad is een geliefde bestemming voor hen die het noorderlicht willen aanschouwen, het beste seizoen hiervoor duurt van september tot in eind maart.  Echter moet er wel bij worden vermeld dat de kans om het noorderlicht te zien afhankelijk is van de bewolking en de zonneactiviteit, en dat het daarom moeilijk is dit te ver van tevoren te kunnen voorspellen. Tussen 20 mei en 20 juli heerst de middernachtzon, wat het mogelijk maakt om 24 uur per dag allerlei activiteiten te ondernemen.

In Tromsø vinden ieder jaar naast vele andere kleinere festiviteiten, ook het Tromsø International Film Festival, en het Noorderlichtfestival plaats. Deze trekken vele bezoekers van over de gehele wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar je kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kun je ook een leuke tocht met de hondenslee maken.

De stad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld. Uiteraard is er ook aan steakhouses en pizzeria's geen gebrek.

De regio Tromsø wordt al voor vele duizenden jaren bewoond. De stad zelf is echter nog maar 200 jaar oud. Kort na het stichten van de stad Tromsø werd het al een bloeiend centrum van de bonthandel in het Poolgebied, en rond 1900 was de stad het vertrekpunt voor veel expedities naar het toen nog grotendeels onbekende hoge noorden en de Noordpool zelf. Hierdoor heeft Tromsø dan ook de bijnaam "Poort naar de Noordpool" gekregen.

Kayaking, Tromsø
Tromsø
CH/Visitnorway.com
whale
Tromsø
Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Tromsø
Tromsø
Bård Løken
Tromsø
Ishavskatedralen, Tromsø
Knut Hansvold/www.nordnorge.com
Ad

Wat te doen

Waar te verblijven

Eten en drinken

Noorderlicht weersvoorspelling

Reizen naar en in de omgeving

Geen enkele plaats boven de Poolcirkel is zo eenvoudig te bereiken als Tromsø. Dit maakt de stad een zeer geschikt vertrekpunt om vandaan de rest van Noord-Noorwegen te ontdekken.

Per vliegtuig:
  • Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Oslo en de luchthaven Tromsø Langnes. Deze doen er iets minder dan twee uur over.
  • De luchthaven Tromsø Langnes ligt ongeveer 5 kilometer buiten het stadscentrum. De snelbus naar de luchthaven stopt voor de deur van verschillende hotels in het centrum van Tromsø.
  • Voor de meeste internationale bezoekers is het noodzakelijk om over te stappen op de luchthaven van Oslo.
Over de weg:
  • De afstand tussen Oslo en Tromsø is ongeveer 1600 kilometer, en de rijksweg tussen de twee steden wordt het gehele jaar door sneeuwvrij gehouden. De rijtijd is ongeveer 30 uur.
Per boot:
  • De beroemde Noorse Kustexpress Hurtigruten, meert twee maal per dag aan in Tromsø; eens op zijn weg naar het noorden van Bergen naar Kirkenes, en eens op de terugweg.

Tromsø biedt meer

In en rond Tromsø is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad