Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø overview of the city with mountains in the back Tromsø overview of the city with mountains in the back
Credits
Tromsø.
Photo: Baard Loeken
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Waar je poolavontuur begint

Deze stad in het Poolgebied heeft niet alleen een rijke cultuur en geschiedenis, het is ook een van de beste plaatsen om het Noorderlicht te zien.

Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier vind je attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Het is ook de perfecte plaats om het schitterende noorderlicht met eigen ogen te zien.

Tromsø ligt ongeveer 350 kilometer boven de Poolcirkel, en is de grootste stad het noorden van Noorwegen. De stad is een geliefde bestemming voor hen die het noorderlicht willen aanschouwen, het beste seizoen hiervoor duurt van september tot in eind maart.  Echter moet er wel bij worden vermeld dat de kans om het noorderlicht te zien afhankelijk is van de bewolking en de zonneactiviteit, en dat het daarom moeilijk is dit te ver van tevoren te kunnen voorspellen. Tussen 20 mei en 20 juli heerst de middernachtzon, wat het mogelijk maakt om 24 uur per dag allerlei activiteiten te ondernemen.

In Tromsø vinden ieder jaar naast vele andere kleinere festiviteiten, ook het Tromsø International Film Festival, en het Noorderlichtfestival plaats. Deze trekken vele bezoekers van over de gehele wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar je kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kun je ook een leuke tocht met de hondenslee maken.

De stad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld. Uiteraard is er ook aan steakhouses en pizzeria's geen gebrek.

De regio Tromsø wordt al voor vele duizenden jaren bewoond. De stad zelf is echter nog maar 200 jaar oud. Kort na het stichten van de stad Tromsø werd het al een bloeiend centrum van de bonthandel in het Poolgebied, en rond 1900 was de stad het vertrekpunt voor veel expedities naar het toen nog grotendeels onbekende hoge noorden en de Noordpool zelf. Hierdoor heeft Tromsø dan ook de bijnaam "Poort naar de Noordpool" gekregen.

Kayaking, Tromsø
Tromsø
CH/Visitnorway.com
whale
Tromsø
Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Tromsø
Tromsø
Bård Løken
Tromsø
Ishavskatedralen, Tromsø
Knut Hansvold/www.nordnorge.com
Ad

Plan je reis


Eten en drinken


Raak geïnspireerd


Reizen naar en in de omgeving

 • Met de auto

  Met de auto

  Een 1600 kilometer lange snelweg, die het hele jaar door geopend is, verbindt Tromsø met Oslo. De rijtijd bedraagt ongeveer 30 uur.

 • Met de bus

  Met de bus

  Langafstandsbussen verbinden Tromsø het hele jaar door met Alta, Narvik, Bodø en Fauske. Als je naar de Lofoten gaat, stap je over in Narvik.

 • Per boot

  Per boot

  Twee keer per dag meert Hurtigruten aan bij Tromsø op weg tussen Bergen en Kirkenes.

 • Lokaal vervoer

  Lokaal vervoer

  Tromsø heeft een uitgebreid lokaal bus- en veerbootnetwerk.

 • Met de trein

  Met de trein

  Er is geen treinstation in Tromsø. Je kunt de trein nemen van Oslo, Bergen en Trondheim naar Fauske, waar je overstapt op een bus naar Tromsø via Narvik. Bekijk het website van NSB voor prijzen en dienstregelingen

   
 • Per vliegtuig

  Per vliegtuig

  Er zijn veel dagelijkse binnenlandse vluchten naar de Luchthaven Tromsø Langnes.

  De meeste internationale vluchten naar Tromsø vereisen een overstap op Oslo Airport.

  Luchthaven Tromsø Langnes ligt op slechts 5 kilometer van het stadscentrum, en de pendelbus stopt bij diverse hotels in het centrum van Tromsø.


Noorderlicht weersvoorspelling

Weather icon white Seizoenen en klimaat

 • Door de gematigde wateren van de Golfstroom heeft Tromsø een veel milder klimaat dan andere delen van de wereld op dezelfde breedtegraad, zoals Alaska en Siberië.
 • Het kustklimaat in Tromsø maakt de winters mild en de zomers betrekkelijk koel.
 • Januari en februari zijn de koudste maanden, met een gemiddelde temperatuur van -4° C.
 • Juli en augustus zijn het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 12° C.
 • Mei en juni zijn de droogste maanden, met gemiddeld 50 mm regenval.
 • Oktober is de natste maand.
 • Sterke wind kan zich voordoen, vooral in de late herfst en winter.
 • De laatste weersvoorspelling op yr.no.

Tromsø biedt meer

In en rond Tromsø is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad