Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mountain biking in Valdres Mountain biking in Valdres
Credits
Mjølkevegen in Valdres.
Photo: Birgit Haugen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ontdek hoe heerlijk fietsen het is in Valdres

Een open berglandschap, prachtige panorama's, blatende schapen, een gastvrije ontvangst en lekkere, huisgemaakte gerechten zijn maar een paar van de redenen om op je volgende fietsvakantie naar Valdres te gaan.

Stel je eens voor: je fietst op stille grindwegen door de bergen. Er is geen lawaai, geen vervuiling en geen verkeer. De enige opstoppingen worden veroorzaakt door nieuwsgierige geiten, blatende schapen of grazende koeien die gewoon lekker van de zomer staan te genieten.

Klinkt als een perfect scenario voor een fietsvakantie, nietwaar? En toch wordt Valdres niet overspoeld met toeristen. Dus er is voldoende ruimte voor iedereen.

Valdres is een gecertificeerde ‘Fietsers Welkom’ bestemming, met honderden kilometers gemarkeerde fietsroutes. Het gevarieerde landschap zorgt dat zelfs de meest ervaren fietsers zich hier niet vervelen. Hoewel grote meren en indrukwekkende bergen in dit landschap het beeld domineren, zijn veel routes verrassend makkelijk en geschikt voor het hele gezin. In de Valdres Fietsgids vind je talloze tips en bovendien 20 routesuggesties samengesteld door de lokale toeristenorganisatie.

Je kunt je fietsvakantie heel goed combineren met andere activiteiten, zoals wandelen, vissen en een bezoek aan zomerboerderijen in de bergen en culturele plaatsen. Als je daarnaast kiest voor traditionele accommodatie die je onderweg tegenkomt, kun je bovendien de lokale delicatessen van de regio proeven.


Mjølkevegen van begin tot eind (250 kilometer)

De ultieme fietsbeleving: test jezelf op de prachtige, 250 kilometer lange bergwegen. De route duurt 4 tot 6 dagen afhankelijk van je niveau en voorkeuren: er is onderweg namelijk van alles te doen en te zien!

Vanwege de uitdagende stukken op de route wordt beginners en ouders met jonge kinderen afgeraden de volledige route te rijden.

Veel fietsers beginnen of eindigen bij het Storefjell Resort Hotel in Gol of bij Ruten Fjellstue in Espedalen/Vinstra. Neem voor een persoonlijk reisplan contact op met het Valdres Toeristenbureau (tel. 0047 61 35 94 10) – ze helpen je graag!

Mjølkevegen gezinsroute (52 kilometer)

De gezinsroute is een makkelijke route naar de bergresorts Vaset en Storefjell. Het is een prima alternatief voor gezinnen met kinderen, minder ervaren fietsers en iedereen die het gewoon rustig aan wil doen.

Geniet van de stilte, bewonder het uitzicht, adem de frisse lucht in en stop even bij een aantal van de zomerboerderijen met hun vele dieren.

Prijzen vanaf NOK 995 p.p. per nacht inclusief accommodatie, ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd. Voor kinderen tussen 6 en 15 jaar geldt 50% korting en de kleintjes tussen 0 en 5 jaar mogen gratis mee. Huurfietsen en bagagetransport op aanvraag verkrijgbaar.

Mjølkevegen panoramische route (160 kilometer)

Dit stuk van de Mjølkevegen heeft zowel uitdagende als makkelijke trajecten, maar één ding is zeker: het is een unieke belevenis. De boottocht met de meer dan 100 jaar oude M/B Bitihorn over het Bygdin Meer maakt de tour echt heel bijzonder.

Voor een paar stukken onderweg heb je een goede conditie nodig, maar je inspanning wordt dan ook beloond: de meest schitterende vergezichten en een makkelijke afdaling aan de andere kant.

Prijzen vanaf NOK 1,050 p.p. per nacht inclusief accommodatie, ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd. Huurfietsen en bagagetransport op aanvraag verkrijgbaar.

Mjølkevegen zomerboerderijenroute (81 kilometer)

Een fietsavontuur dat geschikt is voor zowel beginners als ervaren fietsers. Fiets in je eigen tempo over het bergplateau tussen Valdres en Golsfjellet.

Dit is een rustig berggebied met weids uitzicht op de hoge toppen in Jotunheimen. Het gebied is ook populair onder wandelaars en sportvissers.

Prijzen vanaf NOK 995 p.p. per nacht inclusief accommodatie, ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd. Voor kinderen tussen 6 en 15 jaar geldt 50% korting en de kleintjes tussen 0 en 5 jaar mogen gratis mee. Huurfietsen en bagagetransport op aanvraag verkrijgbaar.


Eldorado voor fietsers rondom het Storefjell Resort Hotel

Maak Storefjell Resort Hotel je thuisbasis voor een fietsvakantie bij Golsfjellet en de omliggende berggebieden. Met gemakkelijke toegang tot talrijke paden in het bos, over bergvlaktes en door landschappen. Dit is zonder twijfel een van de beste gebieden om in de Noorse bergen te fietsen. Storefjell is ook het start- en eindpunt voor de Mjølkevegen route.

Prijs vanaf NOK 645 per nacht inclusief ontbijt, kaarten en route suggesties. De faciliteiten van Storefjell omvatten een mini-waterpark, een spa, fietsverhuur, vervoer van en naar het treinstation, busstation, restaurants en paardrijden.

Fietstocht vanaf Gomobu voor de hele familie

Neem het hele gezin mee op een makkelijke, 35 kilometer lange fietsreis met grote uitzichten. Fiets in je eigen tempo door boerenweiden en langs meren in het idyllische gebied van Jaslangen. Het hoogste punt op de reis is Panoramavegen, waar je een panorama uitzicht hebt en je helemaal naar het Jotunheimen Nationaal Park kunt kijken.

Prijs vanaf NOK 925 per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt, lunch en diner. Kinderen van 0 tot 5 jaar gratis, en van 6 tot 15 jaar met 50% korting.


Valdres voor mountainbikers

2-daags fietsaanbod bij Merket

Valdres heeft alles voor mountainbikers. Ontdek de MTB mogelijkheden met dit pakket, aangeboden door Merket in de Tisleidalen vallei.

Je verblijft dicht bij vele kilometers aan fietsroutes in een prachtige omgeving, bij rustige berg- en boswegen in de buurt van Golsfjellet en Stølsvidda.

Merket beschikt over 54 kamers verdeeld over verschillende gebouwen. Het heeft een eigen mountainbike route met vier moeilijkheidsgraden, en biedt gasten gratis gebruik van de jacuzzi, sauna en kano's (vooraf reserveren noodzakelijk). Het aanbod is beschikbaar van 1 juni - 1 oktober 2017.

Prijs: Vanaf NOK 1,740 p.p in een tweepersoonskamer (volpension).


Top aanbiedingen
This is the perfect cycling route for less experienced cyclists who dream about a casual cycling holiday in the mountains of Norway. You will pass by… Read more
Mjølkevegen Family Route (52 km)
Mjølkevegen via Bygdin and Eidsbugarden Vinstra - Jotunheimvegen - Bygdin - Eidsbugarden - Slettefjell - Beitostølen Accommodation: Ruten Fjellstue -… Read more
Mjølkevegen Scenic route (160 km)
The Mjølkevegen cycling route stretches between Vinstra in Gudbrandsdalen and Gol in Hallingdal, passing through the northern and western Valdres… Read more
Mjølkevegen cycling route (250 km)
Vaset, Stølsvidda, Tisleidalen og Golsfjellet - 4 nights. The mountain plateau between Valdres and Golsfjellet is perfect for both beginner and… Read more
Mjølkevegen Summer Mountain route (85 km)
2-day cycling offer at Merket from 1. June to 1. October Merket in Tisleidalen has a well-organized outdoor activities offer with a special focus on… Read more
Cycling pakage from Merket
Cycling "El Dorado" around Storefjell Resort Hotel; 1001 meters above sea level​ With an extensive network of great mountain roads and trails,… Read more
Cycling “El Dorado” around Storefjell Resort Hotel; 1001 meters above sea level
Cycling Tour - from Gomobu Along this easy cycling route you get to see some excellent viewpoints, idyllic Jaslangen, farm pastures and lakes. When… Read more
Gomobu - Sykkelutleie
Click to activate
Select
  Click to activate

  Kijk zelf maar


  Reizen naar en in de omgeving

  • Per vliegtuig

   Per vliegtuig

   De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Oslo Airport Gardermoen, 175 kilometer ten zuiden van het centrum van Fagernes en 215 kilometer van Beitostølen. Op het vliegveld kun je een auto huren.

  • Per bus

   Per bus

   Vanaf Oslo Centraal Station/Oslo Airport Gardermoen rijden snelbussen naar Fagernes en Beitostølen. Er zijn ook busdiensten vanaf Bergen, Lillehammer, Gjøvik en Gol.

  • Per trein

   Per trein

   Als Gol of Vinstra je startpunt is, raden we je aan de trein te nemen vanaf Oslo Airport Gardermoen/Oslo Centraal Station. Op het station kun je een ophaaldienst naar je hotel/accommodatie boeken.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages