Skip to main content

Horten en Åsgårdstrand

Munch en Vikinggeschiedenis

De leuke kustplaatsen Horten en Åsgårdstrand hebben heel wat geschiedenis en cultuur in huis - en dan hebben we het nog niet gehad over de schitterende natuur aan de kust en in het binnenland.

Vaar met een bootje langs de bomen en bewandel de paden langs het water.

Herken je dit bekende plaatje?

Plaatselijke herkenningspunten en landschappen komen veel voor in de werken van de Noorse expressionistische schilder Edvard Munch, zoals Pikene på broen (De meisjes op de brug).

Verken het schilderachtige Åsgårdstrand, waar één van de belangrijkste modernistische kunstenaars zijn inspiratie vond, en ...

... bezoek het huis van Edvard Munch waar alles nog hetzelfde is als toen de kunstenaar er woonde.

Kuier door de idyllische straatjes van Åsgårdstrand met z'n houten huisjes, cafétjes en galerieën.

Reis terug in de tijd en ontdek je innerlijke Viking bij ...

... Midgard vikingsenter.

Het centrum ligt in de buurt van de Borre grafheuvels, één van de belangrijkste culturele erfgoedsites van Noorwegen. Duik in de Vikinggeschiedenis en waag je aan Vikingspelletjes en -activiteiten.

Het nationale Noorse fotografiemuseum, Preus Museum, is gevestigd op de voormalige historische marinebasis Karljohansvern in Horten en heeft bezoekers heel wat interessante tentoonstellingen te bieden.

Geniet van een kopje koffie met wat lekkers erbij in het café.

Hier vind je ook het Marinemuseum, één van de oudste marinemusea ter wereld. Het museum opende in 1853 en de collectie omvat meer dan 150 modelschepen. Je kunt er zelfs in een onderzeeër klimmen!

Wakker worden met vogelgezang!

Tretopphytter Oslofjord ligt in Nordre Vegge, even buiten Horten. Vanuit hun boomhutten heb je een schitterend uitzicht over het Oslofjord en de natuur.

Proef die heerlijke Noorse vis, schaal- en schelpdieren maar eens!

Ga eten bij Grand Restaurant in Åsgårdstrand bij de haven en geniet zowel van een heerlijke maaltijd als van het panoramische uitzicht over het fjord.

Wil je deze schilderachtige omgeving op je eigen tempo verkennen?

Scrol naar beneden en plan je reis meteen!

Havenstadjes in een historische omgeving

Horten ligt aan de westelijke oever van het Oslofjord in Vestfold, de 'zonnekust' van Oost-Noorwegen. Deze kustplaats heeft een rijk cultureel leven en veel overblijfselen van nederzettingen uit de Vikingtijd.

Bezoek Midgard vikingsenter en de Borre grafheuvels om de Noorse Vikinggeschiedenis te ervaren. Karljohansvern is een historische voormalige marinebasis die tegenwoordig onderdak biedt aan musea en talrijke beschermde gebouwen. Er loopt een cultuurpad langs het Horten-kanaal en door de historische basis.

De lange kustlijn van de gemeente eindigt bij Åsgårdstrand in het zuiden. Daar schilderde de kunstenaar Edvard Munch een aantal van zijn beroemdste werken. Zijn zomerhuis is tegenwoordig een museum.

Omdat het niet ver van Oslo is, kun je Horten en omgeving makkelijk bereiken. De hotels in Horten en Åsgårdstrand liggen centraal en op loopafstand van winkels en bezienswaardigheden.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële website van Vestfold.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Overnachten

Eten en drinken

Naar Horten en omgeving reizen

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Horten.

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Laat je inspireren

Ontdek het zelf

Ontdek meer

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Horten biedt ook ...

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Recent bekeken pagina's