Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
PokeStops Nydalen Nydalen
Credits
Nydalen.
Photo: Chris Arnesen/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Maak Pokémon GO je tourgids

Gotta catch ém all! Laat je inwijden in de beste plekken om in Oslo op Pokémon te jagen en ontdek tegelijkertijd een paar van de coolste buurten en beroemdste herkenningspunten van het land.

Tekst: Kjersti Vangerud. Foto: Chris Arnesen

Je ziet ze overal. In parken, winkels en alle straten van de stad. Mensen die met gebogen hoofd en hun neus in hun smartphone, wachten totdat de volgende Pokémon tevoorschijn komt.

Lloyd Jason Arcilla (28) is er een van. Al sinds de introductie van Pokémon GO in Noorwegen in juli van dit jaar is hij een fanatieke speler, en met 180.000 volgers die zijn Pokémon-gerelateerde video’s op YouTube bekijken, is hij op het moment ongetwijfeld een van de bekendste Pokémonspelers in het land.

“Ik heb in één maand meer van Oslo gezien dan ooit tevoren, terwijl ik er toch echt al een aantal jaren woon. In het begin joeg ik som 30 uur non-stop op Pokémon. Mijn schoenen raakten totaal versleten, want ik was constant op pad.”

Zes weken en 250 kilometer lopen verder vormt Pokémon GO nog steeds een groot deel van Jasons leven. Hij speelt ten minste vier uur per dag en het leukste is: hij blijft nieuwe plekken in Oslo ontdekken.

Nydalen

 

“Ongeveer 90% van alle Pokestops is gekoppeld aan een historisch monument, een beroemd gebouw, herkenningspunt, etc., en daardoor wordt het spel in feite een ideale tourgids – zelfs voor mensen die denken dat ze de stad al kennen, zoals ik”, legt hij uit.

Jason ziet Pokémon GO ook als een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. “Ik heb via het spel veel nieuwe vrienden gemaakt en wat ik zo leuk vind, is dat het mensen van alle leeftijden aanspreekt. Het is geweldig om met je hele familie te doen”, zegt hij.

“In het begin vond mijn vriendin het maar zozo, maar gelukkig heeft dat niet lang geduurd en is ze er nu ook aan verslingerd. Nu hoef ik tenminste niet meer te doen alsof ik ‘even naar de winkel ga’. We wandelen nu samen elke avond ten minste 2 tot 3 kilometer in Oslo – op jacht naar Pokémon.”

Hoewel je Pokémon door de hele stad heen kunt vangen, zijn sommige plekken beter dan andere. Hieronder lees je Jasons top 5 plekken om op Pokémon te jagen in Oslo.

Dus pak je Pokéballs en ga erop uit!


Top 5 plekken om in Oslo op Pokémon te jagen

Onder elke tip vind je aanbevelingen over wat er in het gebied te zien en te doen is.

1. Het Vigeland beeldenpark

Een van de drukstbezochte attracties in Noorwegen, met meer dan één miljoen bezoekers per jaar, is ook een van de populairste ontmoetingsplekken voor Pokémon GO-spelers.

Het beeldenpark zit vol zeldzame Pokémon die op andere plaatsen lastig te vinden kunnen zijn. Squirtle kan hier tevoorschijn komen!


2. Nydalen en Akerselva rivier

Nydalen is al sinds de lancering van het spel een Pokémon GO hotspot. Hier kun je veel zeldzame Pokémon verwachten, waaronder de populaire Dratini-Pokémon.

Als je de Akerselva rivier van Nydalen tot Grünerløkka volgt, vind je ook een groot aantal verschillende Pokémon – en ook talloze winkels, bars en restaurants.


3. Tjuvholmen en Aker Brygge

Dit gebied zit vol PokeStops. Bij Tjuvholmen zitten zelfs twee PokeStops naast elkaar.

Koop een ijsje, zoek een plekje aan de zee en geniet van de mooie omgeving terwijl je speelt.


4. Karl Johan

Aan het eind van Karl Johans gate, de belangrijkste winkelstraat in Oslo, vind je het Koninklijk paleis waar zich verschillende PokeGyms bevinden.

Ook aan het begin van de straat, bij het Oslo Centraal Station, kun je veel PokeGyms vinden.


5. Nesoddtangen

Algemeen beschouwd als een van de beste plaatsen om op Pokémon te jagen in Noorwegen. Iedereen wil Dragonite, Snorelax en Lapras – en je kunt verwachten dat je ze hier allemaal vindt.

Nesoddtangen ligt op het Nesodden schiereiland, een korte boottocht vanaf Aker Brygge.

The Oslofjord
Credits
The Oslofjord.
Photo: CH/visitnorway.com

Credits
The Oslofjord.
Photo: CH/visitnorway.com

Over Pokémon GO

  • Pokémon Go is een spel dat, gebruikmakend van ‘toegevoegde realiteit’, de originele principes van Pokémon toepast op de echte wereld.
  • Daardoor kunnen mensen hun favoriete Pokémon vangen in de echte wereld, met gebruik van de technologie die ook wordt gebruikt voor Google Maps.
  • Het spel werd ontwikkeld door Niantic Labs en op 6 juli 2016 door Nintendo gelanceerd.
  • Pokémon werd in korte tijd een van de populairste mobiele spellen ooit. Het spel is beschikbaar voor Android en iPhone.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad