Skip to main content

Ons land is heel afwisselend, en de afstanden kunnen enorm zijn. Plan zorgvuldig en probeer niet alles in één keer te doen. Laat de professionals je helpen met het plannen en voorbereiden van een vooraf samengesteld avontuur.

Onze beste tip: richt je op een regio of een specifiek gebied en bekijk daar meer dan alleen de grootste trekpleisters. Er is zo veel te zien en te doen! Je wilt je tijd niet verspillen met gehaast van de ene plaats naar de andere te gaan en uiteindelijk het grootste deel van je vakantie doorbrengen met het in- en uitpakken pakken van je koffer.

Heb je zin in een roadtrip? Plan dan eens een rit over één (of meer) van de mooiste Noorse Scenic Routes. Die behoren tot de mooiste wegen ter wereld! Maar vergeet niet dat veel van deze wegen smal en bochtig zijn, dus rijd voorzichtig. Autorijden in Noorwegen duurt meestal langer dan je denkt. Goede tip: huur een elektrische auto en maak je reis milieuvriendelijker.

Andere prima manieren om lange afstanden af te leggen is met de bus of de trein. Een mazzeltje daarbij is dat we beschikken over de meest spectaculaire spoortrajecten ter wereld! Hier kun je ook binnen een paar dagen heel wat kustcultuur opsnuiven en gaan eilandhoppen met veerboten en snelboten, want we hebben één van de langste kustlijnen ter wereld. Of vaar in alle comfort naar steden en vissersdorpjes met Hurtigruten.

Je vakantie plannen bezorgt je ongetwijfeld een hoop voorpret. Maar een beetje hulp kan geen kwaad, dus geven we je hieronder een aantal mooie routes en rondreissuggesties in Noorwegen met het openbaar vervoer. Bekijk hoe je een hele vakantie met de trein kunt plannen en ontdek wat er onderweg allemaal te zien en te doen is in de buurt van de stations en haltes.

Of misschien heb je meer zin in een fietsvakantie? Bekijk Noorwegen van op de fiets! Bekijk hieronder de suggesties voor fietstochten en vooraf samengestelde avonturen op twee wielen.

Er zijn veel leuke plekken die je kunt ontdekken, maar vergeet niet dat een avontuur niet alleen over je eindbestemming gaat. Als je je route plant, zorg dan dat je tijd maakt om onderweg verborgen juweeltjes te ontdekken zoals plaatselijke eethuisjes, architectonische meesterwerken en zelfs spectaculaire toiletten (ja, echt waar).

Wil je het maximale uit je tijd in Noorwegen halen? Hier volgen een aantal van onze beste rondreistips en vakantiearrangementen!

Rondreizen met het openbaar vervoer

Bekijk deze geweldige reisroutes voor de trein, de bus en de snelboot maar eens.

Treinvakantie

In Noorwegen met de trein reizen biedt je zowel schitterende uitzichten als een comfortabele manier van reizen.

Bekijk onze vooraf samengestelde aanbiedingen voor treinvakanties, zoals bijvoorbeeld Norway in a nutshell.

Roadtrips

Geniet onderweg van adembenemende uitzichten op fjorden, bergen, watervallen en gletsjers.

AD: Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid om een auto te huren bij ​Auto Europe of Rent-A-Wreck.

Winteravonturen

Ontdek de wonderen van de winter in het prachtige Noorse landschap.

Fietsvakanties en -routes

Plan je avontuur op twee wielen

Verken wereldberoemde kunst

Noorwegen heeft méér te bieden dan alleen haar schitterende natuur!

Plan je reis

 Dat helpt je de weg te vinden door alle informatie zodat je het maximale uit je bezoek haalt.

Boek een voorbereide rondreis bij onze partners Fjord Tours, Discover Norway en Norrøna Hvitserk.

Zoek een rondreis

Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen, of download de Visit Norway-app voor iPhone of Android voor trips in de buurt.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's