Skip to main content

Reizen met de kustsnelboot

De kustsnelboot, die daar Kystekspressen wordt genoemd, verbind Trondheim met de kustgemeenschappen buiten Trondheimsfjorden, Smøla, Aure en Kristiansund. De schepen die op deze route varen zijn gemaakt van koolstofvezel, die daarom een kleinere ecologische voetafdruk achterlaten.

Route 800 Trondheim - Kristiansund duurt drieënhalf uur en doet tussen de twee steden zeven havens aan.

Reis je vanuit Trondheim, dan vertrekt het schip vanaf Trondheim hurtigbåtterminal in de buurt van Rockheim, Pirbadet en Clarion Hotel & Congress. De andere kant op vertrekt het schip vanaf Kristiansund hurtigbåtterminal in de haven van Kirklandet.

Reis je liever met de bus, dan kun je de Mørelinjen nemen, lijn 905 tussen Trondheim en Kristiansund. Let op: op sommige punten moet je tijdens je reis overstappen op een andere bus. Zoek dienstregelingen en reisinformatie op de Entur-app.

Kristiansund is ook een prima vertrekpunt voor nog meer belevenissen in Fjord Noorwegen. Er rijden dagelijks veel snelbussen langs de kust, en je kunt binnen de regio en van eiland naar eiland reizen met de talloze veer- en snelboten.

Trondheim - Kristiansund - Ålesund

Ontdek niet alleen bestemmingen in Trøndelag en Fjord-Noorwegen, maar ook in het noordwesten. Je hebt geen auto nodig!

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's