Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Ålesund, Møre and Romsdal

Ålesund & Sunnmøre

Waar de bergen en de fjorden de oceaan ontmoeten

Je kunt gaan wandelen of skiën, je kunt de Art Nouveau architectuur in de stad bewonderen, je kunt de fjorden gaan ontdekken, of gewoon heerlijk van het uitzicht genieten.

"Ålesund zou het decor van een Noords sprookje kunnen zijn - met een moderne plottwist" - aldus het tijdschrift National Geographic.

Het is dan ook geen toeval dat Ålesund en haar omgeving tot de meest toeristische regio's in Noorwegen behoren. Voor velen is het bekende Art Nouveaustadje een ideaal startpunt om vandaan het UNESCO-wereldnatuurerfgoed de Geirangerfjord te bezoeken. Of het vogeleiland Runde en de dramatische besneeuwde bergtoppen rond de Hjørundfjord en de Sunnmørsalpene.

Deze ruige bergen rijzen bijna twee kilometer verticaal op uit de saffierblauwe fjorden, en bieden je uitstekende mogelijkheden voor een actieve vakantie.
Van februari tot juni zijn deze bergen ideaal voor off-piste skiën of skitouren. Ook zijn er flauwere heuvels die geschikt zijn om te gaan langlaufen, en zijn er reguliere skipistes. Voor de hengelsportliefhebbers; de rivieren, meren en fjorden zitten vol met vis.

De Geirangerfjord staat bekend als een van de kroonjuwelen van de Noorse fjorden. Met haar karakteristieke S-vorm, hoge watervallen en verlaten bergboerderijen is Geirangerfjord en het landschap waarin zij ligt als natuurerfgoed op de UNESCO-lijst geplaatst. Hier vind je het hele jaar door schitterende en ongerepte natuur.

Het stadje Ålesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan, en staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl, nadat het in 1904 is herbouwd na een verwoestende brand.
Vandaag de dag is Ålesund het culturele centrum van de regio, en er worden dan ook meerdere festivals georganiseerd. Onder andere het Norwegian Food Festival, het festival van de nieuwe Noorse literatuur, het Ålesund Theaterfestival, en verschillende muziek en kunstfestivals zoals het Jugendfest en het Trandal Country Festival worden in Ålesund georganiseerd.

Ålesund
Sunnmørealpene
Mattias Fredriksson
Ålesund
Ålesund
Fred Jonny Hammerø / Møre og Romsdal fylke
Ålesund
Byrampen
Arnfinn Tønnesen
Runde, Ålesund
Runde
Ida Karoline Savik
Ad

Plan je reis

Ga op een vogelsafari op het eiland Runde, wandelen in de Sunnmøre Alpen of bekijk een van de vele jaarlijkse festivals in de omgeving.

Verblijf een nacht in het historische Hotel Union Øye bij de Hjørundfjord om vervolgens te overnachten in een vuurtoren in het centrum van Ålesund.

Eten en drinken


Raak geïnspireerd


Verhalen over Fjord-Noorwegen


Reizen naar en in de omgeving

Meer reisinformatie op de Officiële website van Ålesund

 • Ålesund car

  Met de auto

  Van Oslo is het ongeveer 520 kilometer naar Ålesund, en de rijtijd is ongeveer 8 uur. De bus van Oslo naar Ålesund doet er ongeveer 11 uur over.

  Vanaf Trondheim is het 285 kilometer naar Ålesund. Hier doe je ongeveer 5 uurtjes over met de auto, en 7 met de bus.

  Vanaf Bergen is het 370 kilometer naar Ålesund. Zelf rij je er ongeveer 6 uur over, en de bus doet het in 9 tot 10 uur.

  AD: Auto Europe - altijd een vlotte huurervaring

 • Ålesund boat

  Met de boot

  De beroemde Noorse kustexpress Hurtigruten legt aan in Ålesund en Torvik, zowel in noordelijke als zuidelijke richting.

  Snelveren en gewone veerboten verbinden de vele dorpjes langs de kust met elkaar. Hou er rekening mee dat het wat drukker is in de zomer. Probeer je reisschema tijdens het hoogseizoen dan ook niet te strak te plannen.

  AD: Hurtigruten - "De mooiste zeevaart ter wereld"

 • Ålesund plane

  Met het vliegtuig

  De luchthaven Ålesund Vigra biedt vluchten naar meerdere binnenlandse bestemmingen zoals Trondheim, Bergen, Oslo en verder.

  Ook zijn er directe internationale vluchten vanaf de luchthaven van Ålesund. Onder andere Amsterdam, Londen, Alicante, Kopenhagen, Danzig, Vilnius en Riga zijn direct te bereiken met het vliegtuig.

  Deze luchthaven ligt ongeveer 20 minuten met de auto van het centrum van Ålesund.

  AD: Vlieg moet Widerøe naar Ørsta/Volda

AD: Reis door Noorwegen met Fjord Tours en Norway in a Nutshell®


Ålesund biedt meer...

In en rond Ålesund is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent?
Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad