Skip to main content

Zet je zintuigen op scherp in

NOORDWEST

Scroll naar beneden voor inspiratie of ga rechtstreeks naar onze pagina 'plan je reis'

Voel de adrenaline terwijl je je een weg baant langs de 11 haarspeldbochten van de bergweg Trollstigen…


…wanneer je langs de Atlantische weg door de vochtige zeelucht rijdt,…


…of wanneer je over de bergkam Romsdalseggen wandelt, één van Noorwegens populairste wandelingen (in deze regio vind je tal van legendarische wandelingen).

Duizelingwekkende pieken en wilde zeeën. Veranderlijk weer en weidse uitzichten.

Noordwest is het noordelijke deel van Fjord-Noorwegen. Het is de plek waar veel actieve avonturiers in de zomer hun grenzen verleggen tijdens wandel-, vis-, of fietstochten…

…of in de winter afdalingen afzoeven die oneindig lijken.

Hoor het brullende geluid van de hoogste waterval van Noord-Europa, de Mardalsfossen (665 meter hoog)…

…en luister naar de stilte die als een deken de vissersdorpjes op afgelegen eilanden bedekt, zoals Grip (hier afgebeeld) en Bud.

Wacht even, horen jullie ook jazzmuziek?

Molde is de grootste stad in de regio en trekt elk jaar duizenden muziekliefhebbers tijdens het oudste jaarlijkse jazzfestival van Europa.

Men verwijst vaak naar Kristiansund als de ’stad van de opera’. Je vindt er namelijk de oudste opera van Noorwegen waar je jaarlijks ongeveer honderd voorstellingen kunt bijwonen.

De kleinere stad Åndalsnes noemt zich dan weer de ’Noorse hoofdstad van de bergsport’.  De stad is de toegangspoort tot de Romsdalen-vallei en is een echte parel voor iedereen die de van bergsport houdt.

In het Noorse Bergsportcentrum (Norsk Tindesenter) kom je meer te weten over de bergsporttradities waar de regio zo trots op is. Je kunt er ook je grenzen verleggen op de hoogste indoorklimmuur van Noorwegen (21 meter hoog).

Vanuit Åndalsnes kun je de Rauma-spoorlijn nemen die door Lonely Planet tot de mooiste treinreis van Europa bekroond werd.

Ga lekker zitten en geniet van het uitzicht over beroemde bezienswaardigheden zoals de verticale rotswand Trollveggen en de Kylling-brug.

Hmm, wat ruik ik daar?

Misschien wel de versgebakken wafels van de charmante bergboerderij Rendølssetra…


…die in de Innerdalen-vallei ligt, één van de mooiste bergvalleien van Noorwegen.

Of is het de geur van een andere huisgemaakte lekkernij? Misschien wel traditionele ’lefse’ (heerlijk, zacht platbrood), Kraftkar van Tingvollost, de beste schimmelkaas ter wereld (echt waar!), oooof (we kunnen er niet onderuit)…

…de geur van gedroogde en gepekelde kabeljauw, ook wel bekend als klipvis. Deze plaatselijke lekkernij wordt al eeuwen lang geproduceerd en geëxporteerd naar zuidelijke landen.

Je komt meer te weten over het traditionele productieproces in het Klipvismuseum in Kristiansund (de hoofdstad van de klipvis). Met wat geluk proef je ook de beroemde bacalao, één van de basisgerechten van de regio.

Beklim de 2.200 treden van de Midsundtrappene, één van de langste stenen trappen van Noorwegen. Vanaf de top (659 meter boven de zeespiegel) kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de zee en de eilandengroep…

…of je kunt de zeearenden over het eiland Smøla zien vliegen, de thuisbasis van de dichtstbevolkte zeearendpopulatie ter wereld.

Zet je schrap, je zal versteld staan!

Geloof ons niet op ons woord…

…maar kom het zelf bekijken.

Plan je reis

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's