Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
De Vettisfossen-waterval in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De Noorse grenzen zijn nu open voor reizen van en naar de meeste andere Noordse landen. Sinds 1 juli kunnen mensen van buiten de EU en de EER/Schengen-ruimte met een werk- en verblijfsvergunning in Noorwegen naar het land reizen, maar er is een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen. Vanaf 15 juli kunnen alle reizigers uit een EER/Schengen-land met een aanvaardbaar infectiegehalte naar Noorwegen reizen.

Update 1 juli 2020

Sinds 15 juni hebben de Noordse landen hun grenzen opnieuw geopend en is reizen tussen deze landen toegestaan. Deze heropening geldt niet voor Zweden, maar je kunt wel tussen de andere Noordse landen reizen.

Sinds 1 juli kunnen mensen van buiten de EU en de EER/Schengen-ruimte met een werk- en verblijfsvergunning in Noorwegen naar het land reizen, maar er is een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen. Hetzelfde geldt voor studenten en werknemers met technische vaardigheden die geen verblijfsvergunning moeten hebben.

Vanaf 15 juli kunnen reizigers uit EER/Schengen-landen met een aanvaardbaar infectiegehalte naar Noorwegen reizen. Lees meer op Government.no. Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid zal op 10 juli de kaart updaten met de regio's die vrijgesteld zijn van quarantaineplicht. De lijst zal ten minste eens om de twee weken een update krijgen.

Houd er rekening mee dat zowel nationale als lokale reglementering met betrekking tot het coronavirus en reizen naar Noorwegen vaak en op korte termijn kunnen veranderen. Alle binnenlandse en buitenlandse reizigers moedigen we daarom aan om de meest recente informatie op te zoeken op relevante websites. Je moet ook de reglementeringen en voorzorgsmaatregelen opvolgen, zoals vaak je handen wassen en social distancing.

Voor meer details over wie naar Noorwegen kan reizen, hoe je er komt, welke quarantaineregels gelden en andere vragen en antwoorden, ga dan naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Immigratie (UDI).

Voor de meest recente informatie en advies over reizen en de coronavirussituatie voor Noren, ga naar de officiële website van de regering.

Voor de meest recente informatie over infectiecontroles m.b.t. reizen en COVID-19, ga naar de officiële website van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH).

Voor gezondheidsadvies, nuttige links en andere relevante informatie, ga naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Volksgezondheid (helsenorge.no).

Vragen over het coronavirus

Heb je vragen over het coronavirus (COVID-19) tijdens je reis in Noorwegen, bel dan naar de nationale informatielijn op (+47) 815 55 015.

Heb je symptomen?

Als je symptomen vertoont als koorts, keelpijn, pijn in de borst, ademhalingsmoeilijkheden, blijf dan in je hotelkamer en neem dan telefonisch contact op met de gastenservice of bel naar de Noorse medische dienst op (+47) 116 117. De dienst is 24 uur op 24 beschikbaar.

Populaire artikelen