Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Hotels

  Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid

  Nordic Choice Hotels – een bijzondere hotelketen

  Thon Hotels – met een geweldig ontbijt

  Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen

  Citybox – moderne en betaalbare hotels op een centrale locatie

 • Reizen in Noorwegen

  Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië

  AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring

  Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus

  DFDS – Europa's toonaangevende ferrymaatschappij 2012-2019

  Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur

  Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen

  NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen

  Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn

  Cabin Campers – je vakantiehuis op vier wielen

  SJ NORD – het avontuur begint op de trein

 • Tours en rondtochten

  Authentic Scandinavia – spannende tochten door Noorwegen

  Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties

  Up Norway – reizen op maat

  Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'

  Fjord Tours – ervaar Norway in a nutshell® met één ticket

  50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.

  Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen

  Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto

  Secret Atlas – de authentieke manier om Spitsbergen te verkennen

 • Blokhutten en vakantiehuizen

  DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen

  Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen

 • Offers

Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Coronavirus en reizen naar Noorwegen

Om de verspreiding van de gemuteerde variant van het coronavirus in te dijken, sluit Noorwegen zijn grenzen. Enkel Noorse burgers en buitenlanders die in Noorwegen verblijven mogen het land binnen, met slechts een paar uitzonderingen.

Bijgewerkt op 23 maart 2021

Noorwegen verlengt de striktere toegangsregels

Door de uitbraak van een besmettelijkere variant van het coronavirus, heeft de Noorse regering beslist de grenzen te sluiten om de verspreiding van dit virus tegen te gaan. Iedereen die terugkeert naar Noorwegen na een niet-noodzakelijke reis moet bij terugkeer naar Noorwegen in een quarantainehotel verblijven. Dit gaat in de nacht van 28 op 29 maart om middernacht.

Enkel Noorse burgers en buitenlanders die in Noorwegen verblijven mogen het land nog binnen.

Er zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld voor journalisten, zeevaarders en buitenlanders die werkzaam zijn in commercieel en personentransport.

Voor meer informatie over reizen naar Noorwegen en uitzonderingen op de toegangsregels, bekijk de website van de overheid.

Het is ook belangrijk te weten dat de nieuwe toegangsregels bovenop de bestaande grenscontroles komen.

Verplichte COVID-19-test

Iedereen die uit een ’rood land’ komt moet bij aankomst in Noorwegen een negatief SARS-CoV-2-testcertificaat kunnen voorleggen. De test moet binnen de 24 uur voor vertrek afgenomen zijn. Als je deze documenten niet kunt voorleggen, kan men je de toegang tot het land ontzeggen.

Iedereen die vanuit een land met een hoog besmettingsgehalte (’rood land’) naar Noorwegen reist, moet een verplichte COVID-19-test laten afnemen aan de Noorse grens. Dit geldt ook voor Noorse burgers.

Houd er rekening mee dat de grensovergangen die niet de capaciteit hebben om de inkomende reizigers te testen gesloten worden.

Omwille van de coronavirusmutatie, moeten reizigers uit bepaalde landen ook een PCR-test ondergaan aan de Noorse grens.

Voor gedetailleerde informatie over de bijgewerkte testregels, lees dan het persbericht van de regering van 23 januari.

Houd er rekening mee dat bovenstaande regels niet gelden voor mensen in transit of voor mensen die vaak de grens oversteken vanuit Zweden of Finland voor het werk.

Registratie bij aankomst in Noorwegen

Om de verspreiding van de ziekte te kunnen volgen, moet je je ook laten registreren bij aankomst in Noorwegen op de website van de overheid. Als je je niet online wil registreren kun je een papieren formulier indienen bij de politie aan de grenspost.

Quarantaine

Mensen die vanuit het buitenland Noorwegen binnenkomen moeten bij aankomst 10 dagen in quarantaine, met een aantal uitzonderingen voor mensen die reizen voor het werk. Houd er rekening mee dat er sinds 25 januari minder uitzonderingen zijn en dat de testvereisten ook aangescherpt zijn voor mensen die aan een uitzondering voldoen.

Reis je naar Noorwegen en je hebt geen vaste verblijfsplaats, dan moet je gedurende 10 dagen na aankomst in een hotel in quarantaine verblijven. Een verblijf in een quarantainehotel kost NOK 500 per nacht, zowel voor particulieren (volwassenen) als werkgevers.

Voor meer informatie over de regels en uitzonderingen, neem een kijkje op de website van het Noorse Directoraat voor Volksgezondheid en de 'vraag en antwoord'-pagina van de Noorse regering. Moet je niet in een quarantainehotel verblijven, onthoud dan dat je nog steeds 10 dagen in quarantaine moet op een daarvoor geschikte plek. Vermijd op je verblijfplaats ook nauw contact met anderen, bijvoorbeeld met je familie.

Meer gedetailleerde informatie

Op de officiële website van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) vind je een kaart met kleurcodes en de meest recente informatie over de quarantaineregelingen. Je vindt er ook informatie voor mensen die voor werk vanuit Zweden of andere landen in de EU/EER/Schengenzone naar Noorwegen komen. De lijst krijgt ten minste eens om de twee weken een update.

Houd er rekening mee dat zowel nationale als lokale reglementering met betrekking tot het coronavirus en reizen naar Noorwegen vaak en op korte termijn kunnen veranderen. Alle binnenlandse en buitenlandse reizigers moedigen we daarom aan om de meest recente informatie op te zoeken op relevante websites. Je moet ook de reglementeringen en voorzorgsmaatregelen opvolgen, zoals vaak je handen wassen en social distancing.

Omwille van de coronavirussituatie kunnen er deze winter bepaalde beperkingen gelden in de Noorse skigebieden. Kom niet naar onze skigebieden als je je niet goed voelt of als je in quarantaine verblijft. Lees ook zeker Fnuggs coronamaatregelen in de Noorse skigebieden voor je je wintersportvakantie begint te plannen.

Voor meer details over wie naar Noorwegen kan reizen, hoe je er komt, welke quarantaineregels gelden en andere vragen en antwoorden, ga dan naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Immigratie (UDI).

Voor gezondheidsadvies, nuttige links en andere relevante informatie, ga naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Volksgezondheid (helsenorge.no).

Voor de meest recente informatie en advies over reizen en de coronavirussituatie voor Noren, ga naar de officiële website van de regering.

Voor de meest recente informatie over infectiecontroles m.b.t. reizen en COVID-19, ga naar de officiële website van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH).

Vragen over het coronavirus

Heb je vragen over het coronavirus (COVID-19) tijdens je reis in Noorwegen, bel dan naar de nationale informatielijn op (+47) 815 55 015.

Heb je symptomen?

Als je symptomen vertoont als koorts, keelpijn, pijn in de borst, ademhalingsmoeilijkheden, blijf dan in je hotelkamer en neem dan telefonisch contact op met de gastenservice of bel naar de Noorse medische dienst op (+47) 116 117. De dienst is 24 uur op 24 beschikbaar.

Droom nu even weg en kom later op bezoek

Houd nog even vol, er komt zeker beterschap. Hopelijk heel snel. We dachten dat je ondertussen wel in deze artikelen geïnteresseerd zou zijn. Leuk te weten dat er spannende avonturen op je liggen te wachten, niet?

Leer ons kennen

Voor we elkaar eindelijk kunnen ontmoeten, leer eerst de nobele levenswijze 'kos' (gezelligheid) kennen, of neem een kijkje naar onze spannende en bijzondere delicatessen. En ook onze buitenlevenstijl 'friluftsliv' mag zeker niet ontbreken!

Ontdek het zelf

Haal de popcorn maar boven en geniet van ons prachtig land vanop je sofa!

Verken de regio's

Ons land is groot en ongelofelijk gevarieerd. Nu je toch even moet wachten om het te komen verkennen, zoek dan je favoriete bestemming tussen de grote, kleine, populaire en minder gekende opties in Noorwegen.