BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
De Vettisfossen-waterval in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Zoals besloten door de Noorse overheid zijn sinds maandag 16 maart 08:00 lokale tijd alle landsgrenzen gesloten voor iedereen, behalve Noorse burgers en buitenlanders die een verblijfsvergunning of werkvergunning hebben. Wie geen verblijfsvergunning of werkvergunning heeft, moet het land verlaten. De overheid raadt ook reizen in het binnenland af die niet strikt noodzakelijk zijn. De volgende regels zijn van toepassing:

 • Sinds maandag 16 maart 08:00 lokale tijd zijn de Noorse landsgrenzen gesloten voor alle buitenlanders die geen verblijfsvergunning of werkvergunning in Noorwegen hebben. Zij zullen aan de grens de toegang tot het land worden geweigerd op grond van Noorse wetsbepalingen inzake de bestrijding van overdraagbare ziektes. De belangrijkste luchthavens blijven wel open zodat vreemdelingen en toeristen binnen Noorwegen nog naar huis kunnen keren.
 • Daarnaast worden tijdelijke in- en uitreiscontroles gehouden aan de interne Schengengrenzen.
 • Reizigers die niet in Noorwegen wonen worden aangeraden zo snel mogelijk het land te verlaten.
 • De belangrijkste Noorse luchthavens sluiten niet. Alle Noorse burgers en personen die in Noorwegen wonen en werken, krijgen nog steeds toestemming om het land binnen te komen. Daarom zijn er vrijstellingen voor burgers van de Europese Economische Ruimte (EER) en hun familieleden die in Noorwegen verblijven. Er zijn ook vrijstellingen voor EER-burgers die in Noorwegen werken.
 • Mensen met een Noors paspoort of verblijfsvergunning die vanuit een ander land Noorwegen zijn binnengekomen (behalve vanuit Zweden en Finland), moeten 14 dagen na aankomst thuis in quarantaine blijven, ongeacht ze ziektesymptomen vertonen of niet. Dit geldt met terugwerkende kracht vanaf 27 februari. Als ze symptomen vertonen, moeten deze mensen onmiddellijk geïsoleerd worden. Dit geldt ook voor mensen die in Noorwegen aankomen vanuit Zweden en Finland, die de voorbije 14 dagen ook in andere landen verbleven hebben.
 • Passagiers op doorreis: Mensen die niet ziek zijn of geen symptomen vertonen kunnen doorreizen naar hun eindbestemming om daar thuis in quarantaine geplaatst te worden. Tijdens hun reis moeten ze zo veel mogelijk afstand bewaren ten opzichte van andere mensen.
 • Check de lokale en regionale quarantaineregelingen, als je binnen Noorwegen reist. Op veel plaatsen worden mensen uit andere delen van het land in quarantaine geplaatst. Vermijd elke reis die niet strikt noodzakelijk is, zowel binnen- als buitenlands.
 • Noren in het buitenland moeten de aanbevelingen opvolgen van de lokale autoriteiten. Voor vragen omtrent terugbetalingen neem je best contact op met je verzekeringsmaatschappij.
 • Vermijd het openbaar vervoer indien mogelijk.
 • Vermijd andere plaatsen waar je dichtbij andere mensen komt.
 • Vermijd contact met andere mensen.
 • Voor recente informatie en reisadviezen, ga kijken bij Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid
 • Kijk ook naar het reisadvies voor toeristen van het Noorse Directoraat voor Volksgezondheid  

  Omwille van de situatie rond het coronavirus zijn veel bezienswaardigheden, skigebieden en publieke plaatsen gesloten en zijn tal van activiteiten en evenementen afgelast. Voor meer informatie ga je best naar de specifieke websites.

  Voor wie op reis is in Noorwegen en vragen heeft over het coronavirus (COVID-19), die kan de nationale infolijn bellen op (+47) 815 55 015.

  Vertoon je symptomen als koorts, pijn in de borst of keel, en moeite met ademen, blijf dan in je hotelkamer en verwittig telefonisch het hotelpersoneel. Voor hulp en assistentie kun je ook bellen naar de Noorse medische dienst die 24 uur op 24 beschikbaar is via (+47) 116 117.

  Je vindt ook meer informatie op deze pagina’s
  Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding
  Wereldgezondheidsorganisatie WHO

   

Reisideeën voor later