Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man enjoying the view of the Vettisfossen waterfall in Utladalen in the Jotunheimen mountains, Norway
De Vettisfossen-waterval in Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Met uitzondering van een aantal specifieke Europese landen met een relatief laag aantal besmettingen moet iedereen die vanuit het buitenland in Noorwegen aankomt 10 dagen in quarantaine.

Bijgewerkt op 25 september 2020​

Wil je naar Noorwegen reizen, dan is het mogelijk dat je na aankomst 10 dagen in quarantaine moet. Bij aankomst in Noorwegen kan vrijstelling worden verleend aan reizigers uit gebieden van de Scandinavische landen en andere EU/EER/Schengen-landen met een relatief laag aantal besmettingen. Houd er rekening meer dat reizigers uit Nederland en België na aankomst in Noorwegen 10 dagen in quarantaine moeten. Noorwegen is nog niet toegankelijk voor reizigers uit landen/gebieden buiten de EU/EER/Schengen.

Op de officiële website van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) de kaart met de regio's die vrijgesteld zijn van quarantaineplicht een update gegeven. Je vindt er ook informatie voor mensen die voor werk vanuit Zweden of andere landen in de EU/EER/Schengezone naar Noorwegen komen. De lijst krijgt ten minste eens om de twee weken een update.

Reis je naar Noorwegen, dan heb je ook de mogelijkheid om je bij aankomst (gratis) te laten testen voor het coronavirus. Er zullen testcentra opgesteld worden in verschillende luchthavens, aan grensovergangen en in havens.

Wanneer je door Noorwegen reist, raden we je aan om met je bankkaart te betalen in plaats van met contant geld. Hiermee willen we het risico van verspreiding van het coronavirus inperken. Als je contactloos kunt betalen met je kaart, dan raden we je aan dit te doen. Dan betaal je namelijk zonder de betaalterminal aan te raken. Houd er ook rekening mee dat sommige winkels, restaurants en touroperatoren op dit moment geen contante betalingen aanvaarden.

Houd er rekening mee dat zowel nationale als lokale reglementering met betrekking tot het coronavirus en reizen naar Noorwegen vaak en op korte termijn kunnen veranderen. Alle binnenlandse en buitenlandse reizigers moedigen we daarom aan om de meest recente informatie op te zoeken op relevante websites. Je moet ook de reglementeringen en voorzorgsmaatregelen opvolgen, zoals vaak je handen wassen en social distancing.

Voor gezondheidsadvies, nuttige links en andere relevante informatie, ga naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Volksgezondheid (helsenorge.no).

Voor meer details over wie naar Noorwegen kan reizen, hoe je er komt, welke quarantaineregels gelden en andere vragen en antwoorden, ga dan naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Immigratie (UDI).

Voor de meest recente informatie en advies over reizen en de coronavirussituatie voor Noren, ga naar de officiële website van de regering.

Voor de meest recente informatie over infectiecontroles m.b.t. reizen en COVID-19, ga naar de officiële website van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH).

Vragen over het coronavirus

Heb je vragen over het coronavirus (COVID-19) tijdens je reis in Noorwegen, bel dan naar de nationale informatielijn op (+47) 815 55 015.

Heb je symptomen?

Als je symptomen vertoont als koorts, keelpijn, pijn in de borst, ademhalingsmoeilijkheden, blijf dan in je hotelkamer en neem dan telefonisch contact op met de gastenservice of bel naar de Noorse medische dienst op (+47) 116 117. De dienst is 24 uur op 24 beschikbaar.

Populaire artikelen