Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Reine in Lofoten
Reine in Lofoten.
Photo: Asgeir Helgestad / Artic Light AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De weg naar het noorden is niet altijd ijskoud

Volgens een eeuwenoude legende is de naam "Noorwegen" afkomstig van het oude Noorse woord "Norðrvegr", wat “de weg naar het noorden” betekent. Deze naam zou aan de lange en grillige kust zijn gegeven omdat de route in de winter – verrassend genoeg - grotendeels ijsvrij was.

Noorwegen ligt op dezelfde breedtegraad als Alaska, Groenland en Siberië, maar heeft een veel aangenamer klimaat. Dankzij de Golfstroom en de warme lucht is het klimaat er veel vriendelijker dan je op basis van de breedtegraad zou verwachten. In de winter is het dan ook eigenlijk vooral in het binnenland en hoog in het noorden ijskoud.

The Atlantic Road autumn storm
Kristiansund.
Photo: Steinar Melby
Sunday in the Oslo forest - by lake Sognsvann
Sognsvann.
Photo: CH - Visitnorway.com
Norwegian strawberries
Bergen.
Photo: Øyvind Heen - Visitnorway.com
Playing in the snow, Sjusjøen by Lillehammer
Sjusjøen.
Photo: CH - Visitnorway.com
Ad

De seizoenen in Noorwegen

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en karakter. Skiën is bijvoorbeeld heel anders in de winter dan in de zomer. Maar uiteraard heeft ook elke regio in Noorwegen zijn eigen weersomstandigheden en karakteristieke landschappen, waardoor je één jaargetijde in vele uitersten kunt ervaren.

De lente met haar ontluikend groen

Vreemd genoeg kan het voorjaar in Noorwegen zowel vroeg als laat vallen. Wanneer het weer mild is, verschijnen de eerste wilde bloemen al in februari. Tegelijkertijd moet je niet vreemd opkijken als er drie maanden later opeens nog sneeuw valt.

Wanneer de eerste tekenen van de zon en van stijgende temperaturen verschijnen, laten de Noren hun werk voor wat het is en bezoeken ze de cafés,pubs en terrassen: de eerste kans om je  koffie of bier weer in de open lucht te kunnen drinken, wordt niet graag onbenut gelaten.
Lees meer over de Noorse lente.

Geniet van eindeloze zomernachten

De temperatuur  in de zomer kan hoog oplopen - hoe ver je ook de bergen in trekt. Toch zijn de meeste zomerdagen en -avonden in Noorwegen helder en heerlijk. De ideale omstandigheden om samen met je vrienden of familie  te genieten van lokale cuisine. Ben je rond 23 juni in Noorwegen? Bezoek dan eens een van de midzomerse vreugdevuren die in de vele kustplaatsen worden georganiseerd.
Lees meer over de Noorse zomer.

Verras je zintuigen in de herfst

De herfst brengt letterlijk manden vol heerlijke gerechten met zich mee. Wanneer de zomer op zijn retour is, volgt het moment waarop alle bessen en vruchten kunnen worden geplukt. De Noren weten als geen ander hoe ze daar iets verrukkelijks van kunnen maken. De herfst is bovendien het seizoen van schapenvlees en krab ­ en de tijd om jezelf op te warmen rond de haard terwijl de herfststormen om de schoorsteen loeien. Het duurt nu niet meer lang voor de lange, donkere - en soms koude - winter invalt.
Lees meer over de Noorse herfst.

Donkere poolnachten

In de winter is een groot deel van Noorwegen bedekt met sneeuw. Toch komt sneeuw in het zuiden en langs de westkust veel minder voor dan in de bergen en in Noord-Noorwegen. Ook de temperaturen kunnen flink variëren: op sommige plaatsen komt de temperatuur niet onder het nulpunt, terwijl het op andere plaatsen zo koud is dat je je niet voor je lol buiten de deur waagt. Toch raden we je aan om dit zeker te doen, al is het alleen maar om het magische noorderlicht te aanschouwen.
Lees meer over de Noorse winter.

De beste plekken om het noorderlicht te zien

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad