Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Reine in Lofoten
Reine in Lofoten.
Photo: Asgeir Helgestad / Artic Light AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De weg naar het noorden is niet altijd ijskoud

Volgens een eeuwenoude legende is de naam 'Noorwegen' afkomstig van het oude Noorse woord 'Norðrvegr', wat 'de weg naar het noorden' betekent. Deze naam zou aan de lange en grillige kust zijn gegeven omdat de route in de winter – verrassend genoeg - grotendeels ijsvrij was. Toch heeft Noorwegen veel soorten weer.

Door de gematigde watertemperatuur in de Golfstroom heeft Noorwegen een veel milder klimaat dan andere gebieden op dezelfde breedtegraad, zoals Alaska, Groenland en Siberië. De koudste gebieden in de winter zijn vaak in het binnenland of diep in het noorden.

Het klimaat in Noorwegen varieert sterk tussen de aparte delen van het land en het kan ook binnen dezelfde regio kan het ook erg verschillen. In het algemeen hebben kustgebieden normaal gezien relatief milde winters (met wel nog steeds sneeuw en prima skiomstandigheden). In het binnenland zijn de winters dan weer koud met veel sneeuw en de zomers warm en droog.

Zuid-Noorwegen wordt beschouwd als een zomers eilandenparadijs, terwijl Fjord-Noorwegen misschien op z’n mooist is tijdens de lente, als de fruitbomen in bloei staan. Natuurlijk mag je ook Noord-Noorwegen niet vergeten met extreme kou in de winter en zon de hele nacht lang in de zomer.

De meest recente weersvoorspellingen van waar je naartoe wilt, via yr.no. Je kunt ook de gratis de weerapp van Yr downloaden voor iOS of Android.

Ga naar buiten

Zoals we in Noorwegen zeggen: er is geen slecht weer, enkel onaangepaste kleding.

Een woord van onze sponsors

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Plan je reis in Noorwegen

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te zien is. Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven