BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Young girl relaxing in the gras on a sunny summer day
Young girl relaxing in the gras on a sunny summer day
Hovden in Setesdal.
Photo: Anders Martinsen / Setesdal - Noreg tett på
Hovden in Setesdal.
Photo: Anders Martinsen / Setesdal - Noreg tett på

Seizoenen en klimaat

De weg naar het noorden is niet altijd ijskoud

Volgens een eeuwenoude legende is de naam 'Noorwegen' afkomstig van het oude Noorse woord 'Norðrvegr', wat 'de weg naar het noorden' betekent. Deze naam zou aan de lange en grillige kust zijn gegeven omdat de route in de winter – verrassend genoeg - grotendeels ijsvrij was. Toch heeft Noorwegen veel soorten weer.

Door de gematigde watertemperatuur in de Golfstroom heeft Noorwegen een veel milder klimaat dan andere gebieden op dezelfde breedtegraad, zoals Alaska, Groenland en Siberië. De koudste gebieden in de winter zijn vaak in het binnenland of diep in het noorden.

Het klimaat in Noorwegen varieert sterk tussen de aparte delen van het land en het kan ook binnenin de verschillende regio's erg verschillen.

In het algemeen hebben kustgebieden normaal gezien relatief milde winters (met wel nog steeds sneeuw en prima skiomstandigheden). In het binnenland zijn de winters dan weer koud met veel sneeuw en de zomers warm en droog, zeker in het oosten van het land.

Zuid-Noorwegen wordt beschouwd als een zomers eilandenparadijs, terwijl Fjord-Noorwegen misschien op z’n mooist is tijdens de lente, als de fruitbomen in bloei staan. In de herfst krijgen de bergwanden oranje en gele tinten. Wil je de stilte langs de serene fjorden ervaren met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen, kom dan in de winter.

Ook Noord-Noorwegen is een goede bestemming voor elk seizoen. Terwijl de kust een milder klimaat heeft, kan het in het binnenland 's winters barkoud zijn. Dit is ook de beste tijd om het noorderlicht te bewonderen. In de zomer schijnt de zon de hele nacht lang, een fenomeen dat ook wel bekend staat als de middernachtzon.

De meest recente weersvoorspellingen van waar je naartoe wilt, via yr.no. Je kunt ook de gratis de weerapp van Yr downloaden voor iOS of Android.

Ga naar buiten

Zoals we in Noorwegen zeggen: er is geen slecht weer, enkel onaangepaste kleding.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Plan je reis in Noorwegen

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te zien is. Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven