Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Reine. Lofoten Reine, Lofoten
Credits
Reine. Lofoten.
Photo: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De weg naar het noorden is niet altijd ijskoud

Volgens een eeuwenoude legende is de naam "Noorwegen" afkomstig van het oude Noorse woord "Norðrvegr", wat “de weg naar het noorden” betekent. Deze naam zou aan de lange en grillige kust zijn gegeven omdat de route in de winter grotendeels ijsvrij was.

Noorwegen licht op dezelfde breedtegraad als Alaska, Groenland en Siberië, maar heeft een veel aangenamer klimaat. Dankzij de Golfstroom en de warme lucht is het klimaat er veel vriendelijker dan je op basis van de breedtegraad zou verwachten. In de winter is het dan ook vooral in het binnenland en hoog in het noorden ijskoud.

The Atlantic Road autumn storm
Kristiansund
Steinar Melby
Sunday in the Oslo forest - by lake Sognsvann
Sognsvann
CH - Visitnorway.com
Norwegian strawberries
Bergen
Øyvind Heen - Visitnorway.com
Playing in the snow, Sjusjøen by Lillehammer
Sjusjøen
CH - Visitnorway.com
Ad

De seizoenen in Noorwegen

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en karakter. Skiën is bijvoorbeeld heel anders in de winter dan in de zomer. Daar moeten we wel even bij opmerken dat je ervaringen ook voor een deel worden getekend door je bestemming.

Daar is de lente weer

Vreemd genoeg kan het voorjaar in Noorwegen vroeg en laat vallen. Wanneer het weer mild is, verschijnen de eerste wilde bloemen al in februari. Tegelijkertijd moet je niet vreemd opkijken wanneer drie maanden later opeens sneeuw valt.

Wanneer de eerste tekenen van de zon en van stijgende temperaturen worden bemerkt, laten de Noren hun houtwerk voor wat het is en bezoeken ze de cafés en pubs: de kans om je eerste koffie of bier weer in de open lucht te kunnen drinken, wordt niet graag onbenut gelaten.
Lees meer over de Noorse lente.

Geniet van de zomernachten

De temperatuur kan in de zomer verstikkend zijn - hoe hoog je ook komt. Toch zijn de meeste zomerdagen en -avonden in Noorwegen helder en heerlijk - ideale gelegenheden dus om samen met je vrienden eens heerlijk te gaan eten. Ben je in Noorwegen rond 23 juni? Bezoek dan eens een van de vreugdevuren die in de vele kustplaatsen worden georganiseerd.
Lees meer over de Noorse zomer.

Verras je zintuigen in de herfst

De herfst brengt letterlijk manden vol heerlijke gerechten met zich mee. Wanneer de zomer op zijn retour is, volgt het moment waarop alle bessen en vruchten kunnen worden geplukt. De Noren weten als geen ander hoe ze daar mee om moeten gaan. De herfst is bovendien het seizoen van schapenvlees en krab ­ en de tijd om jezelf op te warmen rondom de haard terwijl de herfststormen rondom de schoorsteen loeien. Het duurt nu niet meer lang voor de lange, donkere - en soms koude - winter invalt.
Lees meer over de Noorse herfst.

Donkere nachten

In de winter is een groot deel van Noorwegen bedekt met sneeuw. Toch komt sneeuw in het zuiden en langs de westkust veel minder voor dan in de bergen en in Noord-Noorwegen. Ook de temperaturen kunnen flink variëren: op sommige plaatsen komt de temperatuur niet onder het nulpunt, terwijl het op andere plaatsen zo koud is dat je je niet voor je lol buiten de deur waagt.
Lees meer over de Noorse winter.

Interviews met toeristen

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad