BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Collage of the four bands participating in the Munch + Music project
Munch + Music: 4 artists’ interpretation of Munch.
Photo: Bleed / Fastland / Innovation Norway

Munch + Muziek

muteplay/pauseplay/pause

Lambda, het nieuwe Munch Museum in Oslo, gaat open in 2021. Voor deze gelegenheid daagden we vier opkomende Noorse artiesten uit om muziek te creëren met de schilderijen van Edvard Munch als inspiratiebron.

Je kunt naar een schilderij kijken en de muziek begint te spelen in je hoofd. Deze muziek roept des te meer de gevoelens op die je terugvindt in het werk van één van de beroemdste artiesten ter wereld, de Noorse schilder Edvard Munch.

We daagden vier Noorse artiesten uit om nummers te componeren die gebaseerd zijn op hun favoriete kunstwerk van Edvard Munch. We willen diversiteit alle kansen geven en daarom maakten we van de kans gebruik om artiesten aan te spreken die net zo gevarieerd zijn als de uitgebreide collectie van Munch. Matoma (hier in samenwerking met Ruben) wordt geroemd voor zijn waanzinnig aanstekelijke hits en 9 grader nord dan weer voor hun energieke folkmuziek. De band 1349 biedt met hun prominente plaats in de blackmetalscene het nodige contrast, terwijl Gundelach dan weer een typische ’Nordic noir’ sound creëert. Ze stoppen liefde, zweet en tranen in de interpretaties die resulteren in vier entertainende films.

Collage of four Munch paintings for the Munch + Music project
Edvard Munch paintings.
Photo: The Munch Museum

De musici konden hun schilderij vrij kiezen. Voor sommigen lag één bepaald schilderij hen nauw aan het hart, anderen legden dan weer de focus op de overeenkomst tussen het thema en de toon. De uitkomst bestaat uit zeer diverse nummers die hun steentje zullen bijdragen bij de opening van het nieuwe Munch Museum in 2021, maar ook tijdens belangrijke internationale tentoonstellingen over Munch in steden als Tokio, Moskou, Londen en Beijing.

Het nieuwe museum Lambda, een creatie van de wereldberoemde Spaanse architect Juan Herreros, zal al een bezienswaardigheid op zich zijn. Je zult er niet alleen werken van Munch vinden, maar ook leuke tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Het museum zal contrasteren met de omringende gebouwen en door de reflectie van het Oslofjord in de enorme glazen wanden ook zijn locatie alle eer aandoen. Het museum zal zonder twijfel meer belangstelling wekken voor de werken van Edvard Munch. Hij is dan ook één van de meest invloedrijke en inspirerende artiesten aller tijden, zelfs in de wereld van de muziek.

Leer de artiesten kennen

Wat is er te doen?

Het contrast tussen de natuur en het moderne leven is een essentiële inspiratiebron voor Noorse artiesten. Vind opkomende culturele evenementen en geef je reis wat toegevoegde waarde.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven