Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Restaurants

In de restaurants van Noorwegen wacht je een waar smaakfestijn. Er zijn allerlei verschillende varianten, van restaurants die heerlijke visgerechten bereiden met lokale ingrediënten, tot eethuisjes die je voortreffelijke lekkernijen van over de hele wereld voorschotelen.

Op dit moment wordt ongetwijfeld ergens in één of ander vergeten deel van een Noorse stad opnieuw een verlaten gebouw compleet gerenoveerd tot een nieuw restaurant met een gloednieuw concept, waar ze niet kunnen wachten om het nieuwsgierige publiek te verwelkomen. Volg je neus naar verse, lokale gerechten en neem een vrije tafel – misschien zelfs een met een leuk uitzicht! In Noorwegen vind je sowieso een culinaire ervaring binnen je budget.

Het gestaag groeiende enthousiasme onder de Noren om tijd en geld te spenderen aan restaurantbezoekjes, zorgt dat er overal in het land steeds meer restaurants met een nieuwe stijl en eethuisjes met een ontspannen sfeer open gaan, zowel in de grote steden als op afgelegen plekken met vooral prachtige natuur en weinig mensen.

Noorse chefs gaan overal ter wereld in de leer bij gerenommeerde restaurants om daarna, gewapend met een eigen visie op eten, in eigen land een restaurant te openen. Het land, met steden als Oslo en Bergen op kop, is een ware uitvalsbasis voor buitenlandse chefs en opkomende talenten die willen komen leren over de Noorse eettradities en hoe die kunnen worden opgefrist.

Dit resulteert in een enorm aantal keuzemogelijkheden voor wie goed eten één van de belangrijkste elementen van een geslaagde vakantie vormt. Kies uit de vele nieuwe eethuizen, neem je tijd voor de zaken die al langer bestaan en ga fijnproeven in restaurants met meerdere Michelinsterren en minder bekende etablissementen.

Restaurants met Michelinsterren

Restaurant Maaemo in Oslo kreeg in 2016 maar liefst 3 Michelinsterren en heeft die weten te behouden. Nieuwkomers Fagn en Credo, beide in Trondheim, kregen in 2019 beiden één ster.

Trek in meer?

Noorwegen telt veel uitstekende restaurants. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

×

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven