Skip to main content

Grijp die Noorse smaakexplosie maar met beide handen aan! Er is ontzettend veel eten van hoge kwaliteit te vinden, zoals vis, schaal- en schelpdieren met ingrediënten uit de streek tot verfijnde smaken uit de hele wereld. Tast toe!

Volg de heerlijke geuren die uit de keukens komen maar en zoek een leeg tafeltje - misschien zelfs wel eentje met uitzicht. In Noorwegen zijn er zeker culinaire ervaringen die passen bij je smaak (en budget).

Het toenemende enthousiasme voor eten zorgt voor een golf van zowel restaurants in nieuwe stijl als gezellige eetgelegenheden in het hele land, van de grote steden tot meer afgelegen plaatsen.

Veel Noorse koks gaan in het buitenland in gerenommeerde restaurants werken, en als ze terug naar Noorwegen gaan, openen ze hun eigen restaurant en vernieuwen ze de Noorse culinaire tradities.

Met name steden zoals Oslo, Bergen en Stavanger zijn belangrijke knooppunten geworden voor zowel Noorse als buitenlandse chef-koks. Maar er komt ook veel aanstormend culinair talent naar Noorwegen die willen kennismaken met de nieuwe Scandinavische keuken. Trondheim en Trøndelag, Europese gastronomische regio 2022, is één van de populairste plaatsen voor fijnproevers uit de hele wereld.

Er is een enorme keuze op culinair gebied voor iedereen die van mening is dat lekker eten het hoofdingrediënt van een fijne vakantie is. Ontdek traditionele klassiekers in een restaurant met een Michelinsterren of in relaxte plaatselijke favorieten.

Trek in meer?

Noorwegen telt veel uitstekende restaurants. Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbiedingen hieronder of download de Visit Norway app voor iPhone of Android om accommodatie bij jou in de buurt te vinden.

Recent bekeken pagina's