Nordic Choice Hotels - een ander hotel
Thon Hotels - met een geweldig ontbijt
Radisson Blu - discover your favourite destinations
Widerøe - de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië
Momondo - vind goedkope vluchten
AutoEurope - altijd een vlotte huurervaring
Buro Scanbrit - vakantie voor natuurliefhebbers
Up Norway - reizen op maat
Tours met Authentic Scandinavia
Hvitserk - expedities en avontuurlijke vakanties
Hurtigruten - "De mooiste boottocht ter wereld"
Fjordline.com - Ferry naar Noorwegen
In de restaurants van Noorwegen wacht je een ongeëvenaard smaakfestijn. Er zijn eindeloos veel verschillende varianten, van restaurants die heerlijke zeevisgerechten bereiden met lokale ingrediënten, tot eethuisjes die je exquise internationale lekkernijen voorschotelen.
Ergens in Noorwegen, in een of ander oud en vergeten stadsdeel, wordt op dit moment ongetwijfeld alweer een verlaten gebouw compleet gerenoveerd tot alweer een nieuw spetterend restaurant met een nieuw concept, waar de staf straks zal staan te trappelen om het nieuwsgierige publiek te verwelkomen. Volg je neus naar verse, lokale gerechten en strijk neer aan een gedekt tafeltje – misschien zelfs een met een leuk uitzicht! In Noorwegen vind je geheid een culinaire ervaring die bij je budget past.
Het gestaag groeiende enthousiasme onder de Noren om tijd en geld te spenderen aan uit eten gaan, zorgt dat er overal in het land steeds meer restaurants ‘nieuwe stijl’ en eethuisjes zonder pretenties tevoorschijn komen, zowel in de grote steden als op afgelegen plekken waar je meer natuur vindt dan mensen.
Noorse chefs gaan in de leer bij gerenommeerde restaurants elders ter wereld om daarna, gewapend met een eigen visie op eten, in eigen land een restaurant te openen. En buitenlandse chefs en ambitieuze aspirantchefs komen naar Noorwegen, en dan vooral naar steden als Oslo en Bergen, om in lokale restaurants iets te leren over Noorse eettradities en hoe die kunnen worden opgefrist.
Het resultaat van dit alles is een enorm aantal keuzemogelijkheden voor iedereen die vindt dat goed eten een van de belangrijkste elementen van een vakantie vormt. Kies uit de vele nieuwe eethuizen, neem je tijd voor de zaken die al langer bestaan en ga fijnproeven in veelsterrige Michelin-restaurants en minder opvallende eterijen.
Restaurant Maaemo in Oslo kreeg in 2016 maar liefst 3 Michelinsterren en heeft die weten te behouden. Nieuwkomer Galt, ook in Oslo, ontving haar eerste ster in 2018.
A restaurant at the top international level, and the only restaurant in Norway with three stars in the…
MoreGourmet cusine and traditional Nordic food come together at Galt, a Michelin-starred restaurant at…
MoreIf you want a very special experience, Sabi Sushi offers Omakase. Sabi Omakase received one star in…
MoreIf you want a very special experience, Sabi Sushi offers Omakase. Sabi Omakase received one star in…
In 2016 RE-NAA is the first restaurant outside of Oslo to achieve a Michelin star in the Scandinavian Michelin…
MoreStatholdergaarden is Bernt Stiansen's gourmet restaurant. In 1993 Stiansen became Norway's first culinary arts…
MoreStatholdergaarden is Bernt Stiansen's gourmet restaurant. In 1993 Stiansen became Norway's first culinary arts…
Driesterrenrestaurant Maaemo is de succesvolle interpretatie van Noorse eettradities, van chef Esben Holmboe Bang.
Read moreVan Maaemo, het Scandinavisch haute-cuisinefenomeen met drie Milchelinsterren, tot straattentjes op de hoek... Oslo biedt een breed scala aan levendige restaurants, cafés en bars.
Read moreEen fantastische culinaire ervaring is maar een van de perfecte redenen voor een trip naar Bergen, dat een ‘City of Gastronomy’ is binnen het UNESCO ‘Creative Cities Network’.
Read moreDankzij hun niet-aflatende jacht op de meest verse streekgerechten inspireren de twee Michelin-sterrenrestaurants Rena en Sabi Omakase andere plaatsen in de hele regio Stavanger om te genieten van een hapje en een drankje.
Read moreIn Trondheim zijn de streekgerechten diepgeworteld en sterk verbonden met de natuur. Ze worden steeds weer op nieuwe manieren bereid – dat houdt de spanning erin!
Read moreNoorwegen telt eindeloos veel uitstekende restaurants. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.
De houding van de Noren ten aanzien van eten, drinken, culinaire tradities en ‘haute cuisine’ is de afgelopen jaren enorm veranderd. Vandaag de dag kunnen we met recht trots zijn op de moderne en onconventionele Noorse keuken.
Read moreGa wandelen in Noorwegen en geniet van de traditonele gerechten gemaakt van verse ingrediënten. Zowel Noren als bezoekers hebben steeds meer interesse en anthousiasme voor de lokale producten uit de bergen.
Read moreTot voor kort dronken de meeste Noren gewoon pils van de tap, ongeacht wat daarin zat. Maar inmiddels komen er bijna dagelijks nieuwe brouwerijen bij, die internationaal geroemd worden om hun verrukkelijke smaak en de aandacht voor ambachtelijke brouwprocessen.
Read moreTour de France voedselleverancier beveelt Noorwegen aan
Read moreTerug naar boven