Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Restaurants

In de restaurants van Noorwegen wacht je een ongeëvenaard smaakfestijn. Er zijn eindeloos veel verschillende varianten, van restaurants die heerlijke zeevisgerechten bereiden met lokale ingrediënten, tot eethuisjes die je exquise internationale lekkernijen voorschotelen.

Ergens in Noorwegen, in een of ander oud en vergeten stadsdeel, wordt op dit moment ongetwijfeld alweer een verlaten gebouw compleet gerenoveerd tot alweer een nieuw spetterend restaurant met een nieuw concept, waar de staf straks zal staan te trappelen om het nieuwsgierige publiek te verwelkomen. Volg je neus naar verse, lokale gerechten en strijk neer aan een gedekt tafeltje – misschien zelfs een met een leuk uitzicht! In Noorwegen vind je geheid een culinaire ervaring die bij je budget past.

Het gestaag groeiende enthousiasme onder de Noren om tijd en geld te spenderen aan uit eten gaan, zorgt dat er overal in het land steeds meer restaurants ‘nieuwe stijl’ en eethuisjes zonder pretenties tevoorschijn komen, zowel in de grote steden als op afgelegen plekken waar je meer natuur vindt dan mensen.

Noorse chefs gaan in de leer bij gerenommeerde restaurants elders ter wereld om daarna, gewapend met een eigen visie op eten, in eigen land een restaurant te openen. En buitenlandse chefs en ambitieuze aspirantchefs komen naar Noorwegen, en dan vooral naar steden als Oslo en Bergen, om in lokale restaurants iets te leren over Noorse eettradities en hoe die kunnen worden opgefrist.

Het resultaat van dit alles is een enorm aantal keuzemogelijkheden voor iedereen die vindt dat goed eten een van de belangrijkste elementen van een vakantie vormt. Kies uit de vele nieuwe eethuizen, neem je tijd voor de zaken die al langer bestaan en ga fijnproeven in veelsterrige Michelin-restaurants en minder opvallende eterijen.

Ad

Restaurants met Michelinsterren

Restaurant Maaemo in Oslo kreeg in 2016 maar liefst 3 Michelinsterren en heeft die weten te behouden. Nieuwkomer Galt, ook in Oslo, ontving haar eerste ster in 2018.

Exquise restaurants en lokale eethuisjes

Noorwegen telt eindeloos veel uitstekende restaurants. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad