Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bodø Bodø
Credits
Bodø.
Photo: Ernst Furuhatt
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hoe je ook wilt reizen, het koninkrijk van het noorderlicht is goed te bereiken.

Per vliegtuig

Als je naar Noord-Noorwegen vliegt heb je waarschijnlijk een overstap in Oslo. Er zijn ongeveer 250 vluchten per week van Oslo naar Noord-Noorwegen.

Let op: er zijn verschillende vliegvelden in de Oslo-regio. Bijna alle vluchten naar Noord-Noorwegen vertrekken vanaf de luchthaven Oslo Gardermoen (OSL), maar veel lowbudgetmaatschappijen opereren vanuit de luchthaven Torp Sandefjord (TRF).

SAS

SAS biedt verschillende opties en vliegt naar Bodø, Evenes, Tromsø en Alta.

Norwegian

Vlieg rechtstreeks naar Tromsø met Norwegian, of vlieg naar Oslo waar je makkelijk kunt overstappen naar binnelandse vluchten richting Arctisch Noorwegen. Norwegian biedt directe vluchten van Oslo naar Bodø, Harstad/Narvik, Bardufoss, Tromsø, Alta, Kirkenes en Longyearbyen.

Widerøe

De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe vliegt naar 43 verschillende luchthavens in Noorwegen, waarvan 25 in Noord-Noorwegen. Vlieg naar Bodø of Tromsø en ga verder naar andere winterbestemmingen in Lofoten, Vesterålen, of Finnmark.

Met de trein

De Noorse Spoorwegen (NSB) is verantwoordelijk voor de meeste passagiers treindiensten in Noorwegen en heeft een spoorwegnet dat strekt van Kristiansand in het zuiden naar Bodø boven de Noordpool.

De spoorweg Nordlandsbanen brengt je diep in de poolgebieden, waar de noordelijke lichten in de hemel dansen.

Over de weg

De E6, de belangrijkste noord-zuidweg door Noorwegen, is over het algemeen het hele jaar open voor verkeer. Van Majavatn aan de grens van Trøndelag loopt het 1.670 kilometer naar Kirkenes via Fauske, Narvik, Bardufoss, Alta, Lakselv en Tana brug. Er gaat ook een veerboot over deze route.

Een meer schilderachtig alternatief zijn de Nationaal-Toeristische Routes. Ze zijn een attractie op zichzelf, maar je bent wel langer onderweg.

Af en toe zijn de E6 bergpassen gesloten door slecht weer. Ze openen normaal gesproken na enkele uren. Zorg ervoor dat je de weersvoorspelling bekijkt voordat je begint met rijden.

Met de boot

De Noorse Hurtigruten meert aan bij 34 havens in Noord-Noorwegen, met haltes van 5 minuten tot 4 uur, afhankelijk van de grootte van de haven. Je kunt zelfs even aan wal gaan als je dat wilt.

Verschillende boten brengen je in Noord-Noorwegen. De expressboten zijn snel en comfortabel en stellen je in staat om efficiënt te bewegen tussen de regio's van Noord-Noorwegen. Lokale boten brengen je echter naar de kleinere, verborgen gebieden van Noord-Noorwegen.

  • Kaart van Noord-Noorwegen
Click to activate

Meer manieren om naar Noord-Noorwegen te reizen

We helpen je graag met een goed reis samen te stellen. Zoek en bekijk de aanbiedingen hieronder.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad