Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Winter fishing in Nusfjord, Lofoten Winter fishing in Nusfjord, Lofoten
Credits
Winter fishing in Nusfjord, Lofoten.
Photo: media-army.de/www.visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skrei zoveel je wilt

Langs de kust van Noord-Noorwegen bijt de vis in de winter het best. Grijp je kans tijdens het paringsseizoen van de kabeljauw, ga ijsvissen, of ga op zoek naar Koningskrab.

Offersøy Feriesenter
Wintervissen in Offersøy
Offersøy Feriesenter
Nusfjord
Wintervissen in Nusfjord
classicnorway.com/hotels/nusfjord
Off-season fishing in Lauklines
Wintervissen in Lauklines
Explore the Arctic - Lauklines, Norway
Sørøya cod fishing with Big Fish Adventures, Northern Norway
Wintervissen in Big Fish Adventure
bigfishadventure.no

Vind de mooiste vis in Noord-Noorwegen

Noord-Noorwegen
Grijp je kans tijdens het paringsseizoen van de kabeljauw, ga ijsvissen, of ga op zoek naar Koningskrab.
You have the option of renting a boat and traveling out there on your own, or choosing to come along with one of our local skippers. They will show… Read more
Deep Sea Fishing at Offersøy
35 min ride south west of Tromsø, in the Kattfjord on the Island of Kvaløya, Lauklines is found. An adventure center which offers high standard cabins… Read more
Lauklines Kystferie
Lots of fish remain in the area for the rest of the season. In spring and summer, most of the fish are to be found around the grounds and peaks right… Read more
Sportfishing from Nusfjord
We are now renovating all our units in addition to investing in good boats that make it possible to experience Lofotfishing. Ballstad has history of… Read more
Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge
Op zoek naar de echte whoppers? Big Fish Adventure op Sørøya is de beste plek voor iedereen die diepzeevissen serieus neemt. Read more
Big Fish Adventure
Als je op heilbot of meerval uit bent, is Korsfjorden bij Alta je bestemming. Read more
Korsfjorden Feriehus
Click to activate
Select
  Click to activate

  Wintervissen bij Offersøy Feriesenter

  Doe mee aan een wintervis tour met een lokale schipper bij Offersøy Feriesenter. Offersøy staat bekend als de 'poort naar de Lofoten en Vesterålen' en is de perfecte locatie voor spannende zeetochten.

  Gelegen aan de top van het grootste eiland van Noorwegen (Hinnøya) is Offersøy als sinds 200 jaar een welvarend vissersdorp.

  Tegenwoordig is het een charmant, gezinsvriendelijk vakantieresort met kamers, huisjes, rorbuer (traditionele vissershutten) en vakantiehuizen. Er is ook een camping te vinden.

  Ontdek het gebied in maart of april, tijdens het migreren van de kabeljauw (skrei) vanaf de Barentszzee naar de Vestfjorden.

  Vistour in de Lofoten met schipper

  De beste tijd om te gaan wintervissen bij Offersøy Feriesenter is van 15 maart - 30 april 2018. Ook geschikt voor groepen. Je kunt dagelijkse tochten op een 8 meter lange vissersboot met een schipper als gids boeken. Naast de lange vissersboot zijn er ook nog verschillende 5 meter lange boten met motoren van 50 pk, echolood en kaartplotter te huur.

  Je kunt overnachten in kamers, huisjes of rorbuer (vissershutten) met self-catering faciliteiten. Tegen een vergoeding kunnen maaltijden worden toegevoegd.

  Prijs vanaf NOK 4,900 p.p. voor drie nachten (gebasseerd op een 4-persoons gedeelde rorbu, inclusief opgemaakte bedden), inclusief 2 vistochten met een kapitein, vishengels, visuitrusting en transport vanaf de Evenes luchthaven.

  Lees meer en boek

  Groot visavontuur op Sørøya

  Op zoek naar de echte whoppers? Big Fish Adventure op Sørøya is de beste plek voor iedereen die diepzeevissen serieus neemt.

  De verhalen van het eiland zijn zo sterk dat je ze niet gelooft, tot je het zelf hebt ervaren. Wees niet tevreden met kleine vissen, kom naar Big Fish Adventure for de grootste vangst, het hele jaar door!

  Vanaf NOK 33,400 per week, in een huis voor 6 personen, inclusief twee 50 pk boten.

  Contact: booking@bigfishadventure.no

  Lees meer over Big Fish Adventure

  Probeer je visgeluk in Lauklines

  Enorme scholen kabeljauw van 3 tot 10 kilo voeden zich in mei met zandspiering in de ondiepe gebieden buiten de fjord. Je kan de bodem niet eens meer zien, zoveel kabeljauw.

  Ook de koolvis is te vinden in mei en juni. De koolvis weegt van 3 tot 10 kilo en de meest effectieve aas zijn softbaits en kleine koolvis. Het Lauklines gebied is uitstekend om zeewolf, schelvis, lom, roodbaars en enorme platvissen te vangen.

  De grootste heilbot is in te herfst te vinden. Je vangt ze met softbaits en shads op zo’n 50 meter. Tijdens de herfstmaanden kun je met een basis vishengel een vis van gemiddelde 2 kilo vangen. De grootste schol woog 3.96 kilo, dus wees voorbereid.

  Lees meer over Lauklines

  De vangst van je dromen in Nusfjord op de Lofoten

  In de zomer verwelkomt het dorp zijn 50.000 gasten die genieten van de middernachtzon. De winter daarentegen is rustig. Het dorp biedt rust, terwijl het leven onder het water tot leven begint te komen.

  Het dorp Nusfjord is gelegen in het midden van de visregio van Noord-Noorwegen. Geniet van de bijzondere sfeer van de beschutte haven met zijn 50 charmante vissershutten die op houten palen in de zee staan. Er zijn ook moderne en goed uitgeruste Rorbuer.

  ermijdt de drukte en kom naar het traditionele vissersdorp, vlakbij de prachtige besneeuwde bergen - ideaal voor wie op zoek is naar een kalme, knusse visvakantie. Kabeljauw wordt hier het meest gevangen, maar er is ook heilbot, koolvis, polak en schelvis.

  Lees meer over Nusfjord

  Korsfjorden - wintervissen en noorderlicht

  Als je op heilbot of meerval uit bent, is Korsfjorden bij Alta je bestemming. Voor die vissen is tussen april en oktober de beste tijd, maar de rest van het jaar zit het er ook bomvol kabeljauw, koolvis en schelvis.

  In de herfst kun je een gecombineerde wandel-/vistocht maken rondom de bergmeren en in de winter kun je er genieten van het fenomenale noorderlicht. Of probeer eens een toboggan-slee of traditionele Noorse stepslee.

  Tussen april en oktober zijn er boten van 19 voet (55 pk of 90 pk) met GPS en echoapparatuur te huur.

  Prijzen vanaf NOK 2250 pper persoon per week (minimaal 4 personen). Het aanbod is beschikbaar tussen september en december.

  Lees meer over Korsfjorden Feriehus

  Hemmingodden - in het grootste vissersdorp van de Lofoten

  HHemmingodden ligt in Ballstad, het grootste vissersdorp op de Lofoten. Ga met ervaren, lokale vissers in het ‘Lofotfiske’-seizoen op jacht naar kabeljauw – ongetwijfeld komt er dan ook wel wat visserslatijn langs. Of huur een stevige boot en ga er in je eentje op uit.

  Aan land kun je zien hoe de vis wordt behandeld, gefileerd en opgehangen aan droogrekken. Het noorderlicht kan hier ‘s nachts dikwijls worden gezien.

  Vanaf 20 februari tot na Pasen kun je net buiten de haven in Ballstad op skrei (kabeljauw) vissen.

  Veiligheidstips

  Onthou deze vuistregels wanneer je op of bij het water bent:

  1. Denk aan je veiligheid, en onthou dat een goede planning niet alleen het risico vermindert, maar jou ook een meer zorgenloze tijd op het water geeft.
  2. Zorg voor de noodzakelijke veiligheidsuitrusting. Deze moet ook in goede staat zijn, en eenvoudig  te bereiken in geval van een noodsituatie.
  3. Respecteer het weer en de zee. Ga alleen de zee op in een bootals het veilig is dit te doen.
  4. Zorg dat je bekend bent met de vaarregels, en hou je er aan wanneer je het water op gaat.
  5. Draag een reddingsvest of zwemvest.
  6. Zorg ervoor dat je goed uitgerust en nuchter bent. Ga niet varen als je onder invloed van alcohol, cannabis of andere drugs bent.
  7. Hou rekening met anderen, en onthou dat veiligheid, het milieu, en het welzijn van iedereen ook ieders verantwoordelijkheid is.
  Your Recently Viewed Pages