Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man who has caught a big cod in Nusfjord i Lofoten
Winter fishing in Nusfjord, Lofoten.
Photo: media-army.de/www.visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skrei zoveel je wilt

Langs de kust van Noord-Noorwegen bijt de vis in de winter het best. Grijp je kans tijdens het paringsseizoen van de kabeljauw, ga ijsvissen, of ga op zoek naar Koningskrab.

Offersøy Feriesenter
Wintervissen in Offersøy.
Photo: Offersøy Feriesenter
Nusfjord
Wintervissen in Nusfjord.
Photo: classicnorway.com/hotels/nusfjord
Off-season fishing in Lauklines
Wintervissen in Lauklines.
Photo: Explore the Arctic - Lauklines, Norway
Sørøya cod fishing with Big Fish Adventures, Northern Norway
Wintervissen in Big Fish Adventure.
Photo: bigfishadventure.no

Vind de mooiste vis in Noord-Noorwegen

Noord-Noorwegen
Grijp je kans tijdens het paringsseizoen van de kabeljauw, ga ijsvissen, of ga op zoek naar Koningskrab.
From March to October we invite you to an exciting deep-sea fishing tour in Offersoy. Read more
Deep Sea Fishing at Offersøy
High standard fishermen cabins only 35 minutes drive from Tromsø Airport. Ideal location for hiking, fishing, midnight sun, northern light, spring… Read more
Lauklines Kystferie
Hemmingodden is centrally located on Ballstadøy, 200 m from the local grocery store. The lodge gets plenty of sun hours. We focus on fishing with good… Read more
Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge
Op zoek naar de echte whoppers? Big Fish Adventure op Sørøya is de beste plek voor iedereen die diepzeevissen serieus neemt. Read more
Big Fish Adventure
Als je op heilbot of meerval uit bent, is Korsfjorden bij Alta je bestemming. Read more
Korsfjorden Feriehus
Click to activate
Select
  Show Details
  Click to activate
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Wintervissen bij Offersøy Feriesenter

  Doe mee aan een wintervis tour met een lokale schipper bij Offersøy Feriesenter. Offersøy staat bekend als de 'poort naar de Lofoten en Vesterålen' en is de perfecte locatie voor spannende zeetochten.

  Gelegen aan de top van het grootste eiland van Noorwegen (Hinnøya) is Offersøy als sinds 200 jaar een welvarend vissersdorp.

  Tegenwoordig is het een charmant, gezinsvriendelijk vakantieresort met kamers, huisjes, rorbuer (traditionele vissershutten) en vakantiehuizen. Er is ook een camping te vinden.

  Ontdek het gebied in maart of april, tijdens het migreren van de kabeljauw (skrei) vanaf de Barentszzee naar de Vestfjorden.

  Vistour in de Lofoten met schipper

  De beste tijd om te gaan wintervissen bij Offersøy Feriesenter is van 15 maart - 30 april 2018. Ook geschikt voor groepen. Je kunt dagelijkse tochten op een 8 meter lange vissersboot met een schipper als gids boeken. Naast de lange vissersboot zijn er ook nog verschillende 5 meter lange boten met motoren van 50 pk, echolood en kaartplotter te huur.

  Je kunt overnachten in kamers, huisjes of rorbuer (vissershutten) met self-catering faciliteiten. Tegen een vergoeding kunnen maaltijden worden toegevoegd.

  Prijs vanaf NOK 4,900 p.p. voor drie nachten (gebasseerd op een 4-persoons gedeelde rorbu, inclusief opgemaakte bedden), inclusief 2 vistochten met een kapitein, vishengels, visuitrusting en transport vanaf de Evenes luchthaven.

  Lees meer en boek

  Groot visavontuur op Sørøya

  Op zoek naar de echte whoppers? Big Fish Adventure op Sørøya is de beste plek voor iedereen die diepzeevissen serieus neemt.

  De verhalen van het eiland zijn zo sterk dat je ze niet gelooft, tot je het zelf hebt ervaren. Wees niet tevreden met kleine vissen, kom naar Big Fish Adventure for de grootste vangst, het hele jaar door!

  Vanaf NOK 33,400 per week, in een huis voor 6 personen, inclusief twee 50 pk boten.

  Contact: booking@bigfishadventure.no

  Lees meer over Big Fish Adventure

  Probeer je visgeluk in Lauklines

  Enorme scholen kabeljauw van 3 tot 10 kilo voeden zich in mei met zandspiering in de ondiepe gebieden buiten de fjord. Je kan de bodem niet eens meer zien, zoveel kabeljauw.

  Ook de koolvis is te vinden in mei en juni. De koolvis weegt van 3 tot 10 kilo en de meest effectieve aas zijn softbaits en kleine koolvis. Het Lauklines gebied is uitstekend om zeewolf, schelvis, lom, roodbaars en enorme platvissen te vangen.

  De grootste heilbot is in te herfst te vinden. Je vangt ze met softbaits en shads op zo’n 50 meter. Tijdens de herfstmaanden kun je met een basis vishengel een vis van gemiddelde 2 kilo vangen. De grootste schol woog 3.96 kilo, dus wees voorbereid.

  Lees meer over Lauklines

  De vangst van je dromen in Nusfjord op de Lofoten

  In de zomer verwelkomt het dorp zijn 50.000 gasten die genieten van de middernachtzon. De winter daarentegen is rustig. Het dorp biedt rust, terwijl het leven onder het water tot leven begint te komen.

  Het dorp Nusfjord is gelegen in het midden van de visregio van Noord-Noorwegen. Geniet van de bijzondere sfeer van de beschutte haven met zijn 50 charmante vissershutten die op houten palen in de zee staan. Er zijn ook moderne en goed uitgeruste Rorbuer.

  ermijdt de drukte en kom naar het traditionele vissersdorp, vlakbij de prachtige besneeuwde bergen - ideaal voor wie op zoek is naar een kalme, knusse visvakantie. Kabeljauw wordt hier het meest gevangen, maar er is ook heilbot, koolvis, polak en schelvis.

  Lees meer over Nusfjord

  Korsfjorden - wintervissen en noorderlicht

  Als je op heilbot of meerval uit bent, is Korsfjorden bij Alta je bestemming. Voor die vissen is tussen april en oktober de beste tijd, maar de rest van het jaar zit het er ook bomvol kabeljauw, koolvis en schelvis.

  In de herfst kun je een gecombineerde wandel-/vistocht maken rondom de bergmeren en in de winter kun je er genieten van het fenomenale noorderlicht. Of probeer eens een toboggan-slee of traditionele Noorse stepslee.

  Tussen april en oktober zijn er boten van 19 voet (55 pk of 90 pk) met GPS en echoapparatuur te huur.

  Prijzen vanaf NOK 2250 pper persoon per week (minimaal 4 personen). Het aanbod is beschikbaar tussen september en december.

  Lees meer over Korsfjorden Feriehus

  Hemmingodden - in het grootste vissersdorp van de Lofoten

  HHemmingodden ligt in Ballstad, het grootste vissersdorp op de Lofoten. Ga met ervaren, lokale vissers in het ‘Lofotfiske’-seizoen op jacht naar kabeljauw – ongetwijfeld komt er dan ook wel wat visserslatijn langs. Of huur een stevige boot en ga er in je eentje op uit.

  Aan land kun je zien hoe de vis wordt behandeld, gefileerd en opgehangen aan droogrekken. Het noorderlicht kan hier ‘s nachts dikwijls worden gezien.

  Vanaf 20 februari tot na Pasen kun je net buiten de haven in Ballstad op skrei (kabeljauw) vissen.

  Veiligheidstips voor jezelf en voor anderen

  Houd deze vuistregels in gedachten als je op of aan het water bent:

  1. Veiligheid voorop - altijd. Plannen vermindert risico's, dus meer zorgeloos plezier
  2. Neem het materiaal mee dat je nodig hebt. Zorg dat materiaal in goede staat verkeert en dat je het bij de hand hebt
  3. Houd rekening met de zee en het weer. Vaar alleen uit wanneer dat veilig is
  4. Houd je aan de regels van de zee en zorg dat je die ook kent
  5. Draag een zwemvest, reddingsvest of iets dergelijks
  6. Zorg dat je nuchter en uitgerust bent. Bestuur geen boot als je alcohol of drugs gebruikt hebt
  7. Houd rekening met je omgeving en onthoud dat veiligheid, het milieu en ieders welzijn een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is.

  Hoe blijf je veilig

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven