Skip to main content

Zeevissen in Noord-Noorwegen

Denk groot tijdens je visvakantie in Noord-Noorwegen

In Noord-Noorwegen is er geen tekort aan visverhalen en de verhalen neigen al gauw te gaan over gigantische vissen, maar zijn er ook feiten achter deze sterke verhalen? Reken maar!

Tijdens je vakantie in Noord-Noorwegen zul je ongetwijfeld wat sterke verhalen horen. 'Fictie en fabeltjes', zul je denken - maar al gauw zul je zien dat het op waarheid is berust. 

Dankzij de gunstige ligging bij de Barentszzee en de Noorse Zee zijn er enorme hoeveelheden vis langs de noordelijke kust te vinden. Vissoorten als kabeljauw, heilbot, koolvis, roodbaars, schelvis en zeewolf groeien hier vaak uit tot ongewone groottes. Je kunt hier ook vissen op skrei - extra grote kabeljauw die in de winter langs de kust verschijnt om te gaan paaien. 

Noord-Noorwegen, waarvan het grootste gedeelte zich boven de poolcirkel bevindt, heeft een aantal droombestemmingen voor vissers en natuurliefhebbers: De Noordkaap, de eilanden van de Lofoten en Vesterålen, en de grote eilanden Sørøya en Senja, om een paar te noemen.

Noord-Noorwegen staat bekend om zijn ongerepte natuur met enorme variaties in het landschap - het is extreem in elk opzicht. De rotsachtige, bijna boomloze wildernis van het verre noorden verandert langzaam in een weelderig groen fjord- en kustlandschap verder naar het zuiden.

Hoe is het weer?

Als je denkt dat Noord-Noorwegen veel te koud en ver weg is voor verstandige mensen, denk dan opnieuw! Dankzij de warme stromingen van de Golfstroom is het klimaat een stuk milder dan je zou denken - beslist warmer dan andere bestemmingen op dezelfde breedtegraad.

Het lokale weer kan van dag tot dag aanzienlijk variëren. In mei en juni kun je genieten van het mooiste, zomerse weer - of van een zware sneeuwval. Alles is mogelijk, en dit is wat Noord-Noorwegen zo charmant maakt.

Wat is de beste tijd van het jaar?

Het hoogseizoen loopt van mei tot september. Tijdens de zomermaanden vis je, dankzij de middernachtzon, de hele dag door.

Er is de mogelijkheid om tijdens de winter te vissen. De beroemde skrei (migrerende kabeljauw) kan worden gevangen tussen januari en maart. Het is donker en koud, maar je hebt een grote kans om het noorderlichtvan dichtbij mee te maken.

Reizen naar Noord-Noorwegen

Het grootste deel van Noord-Noorwegen ligt boven de poolcirkel en wordt gevormd door de provincies Nordland, Troms en Finnmark. De snelste en eenvoudigste manier om daar te komen is met het vliegtuig.

Laat je inspireren

Veiligheid tijdens je visvakantie

Veiligheidstips voor jezelf en voor anderen

Houd deze vuistregels in gedachten als je op of aan het water bent:

  1. Veiligheid voorop - altijd. Plannen vermindert risico's, dus meer zorgeloos plezier
  2. Neem het materiaal mee dat je nodig hebt. Zorg dat materiaal in goede staat verkeert en dat je het bij de hand hebt
  3. Houd rekening met de zee en het weer. Vaar alleen uit wanneer dat veilig is
  4. Houd je aan de regels van de zee en zorg dat je die ook kent
  5. Draag een zwemvest, reddingsvest of iets dergelijks
  6. Zorg dat je nuchter en uitgerust bent. Bestuur geen boot als je alcohol of drugs gebruikt hebt
  7. Houd rekening met je omgeving en onthoud dat veiligheid, het milieu en ieders welzijn een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Noord-Noorwegen biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Lees meer

Recent bekeken pagina's