Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Cod fishing off the coast of Flatanger Cod fishing off the coast of Flatanger Cod fishing off the coast of Flatanger
Cod fishing off the coast of Flatanger Cod fishing off the coast of Flatanger
Cod fishing off the coast of Flatanger.
Photo: W.Krause/media-army.de/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Denk groot tijdens je visvakantie in Noord-Noorwegen

In Noord-Noorwegen is er geen tekort aan visverhalen en de verhalen neigen al gauw te gaan over gigantische vissen, maar zijn er ook feiten achter deze sterke verhalen? Reken maar!

Tijdens je vakantie in Noord-Noorwegen zul je ongetwijfeld wat sterke verhalen horen. 'Fictie en fabeltjes', zul je denken - maar al gauw zul je zien dat het op waarheid is berust. 

Dankzij de gunstige ligging bij de Barentszzee en de Noorse Zee zijn er enorme hoeveelheden vis langs de noordelijke kust te vinden. Vissoorten als kabeljauw, heilbot, koolvis, roodbaars, schelvis en zeewolf groeien hier vaak uit tot ongewone groottes. Je kunt hier ook vissen op skrei - extra grote kabeljauw die in de winter langs de kust verschijnt om te gaan paaien. 

Noord-Noorwegen, waarvan het grootste gedeelte zich boven de poolcirkel bevindt, heeft een aantal droombestemmingen voor vissers en natuurliefhebbers: De Noordkaap, de eilanden van de Lofoten en Vesterålen, en de grote eilanden Sørøya en Senja, om een paar te noemen.

Noord-Noorwegen staat bekend om zijn ongerepte natuur met enorme variaties in het landschap - het is extreem in elk opzicht. De rotsachtige, bijna boomloze wildernis van het verre noorden verandert langzaam in een weelderig groen fjord- en kustlandschap verder naar het zuiden.

Hoe is het weer?

Als je denkt dat Noord-Noorwegen veel te koud en ver weg is voor verstandige mensen, denk dan opnieuw! Dankzij de warme stromingen van de Golfstroom is het klimaat een stuk milder dan je zou denken - beslist warmer dan andere bestemmingen op dezelfde breedtegraad.

Het lokale weer kan van dag tot dag aanzienlijk variëren. In mei en juni kun je genieten van het mooiste, zomerse weer - of van een zware sneeuwval. Alles is mogelijk, en dit is wat Noord-Noorwegen zo charmant maakt.

Wat is de beste tijd van het jaar?

Het hoogseizoen loopt van mei tot september. Tijdens de zomermaanden vis je, dankzij de middernachtzon, de hele dag door.

Er is de mogelijkheid om tijdens de winter te vissen. De beroemde skrei (migrerende kabeljauw) kan worden gevangen tussen januari en maart.

Het is donker en koud, maar je hebt een grote kans om het noorderlicht van dichtbij mee te maken.


Visaanbiedingen in Noord-Noorwegen

De kust van Noord-Noorwegen heeft een welverdiende reputatie als een van de rijkste visgronden. Landinwaarts vind je ook enkele van Europa’s beste zalmrivieren.

Hemmingodden Lofoten Vishut

Hemmingodden Fishing Lodge is gelegen aan de kust in Ballstad, in het midden van de Lofoten eilanden. Hun opgewaardeerde zeehutten hebben allemaal hun eigen douche/toilet en een nieuwe, volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser.

Ga op een visavontuur in een van hun nieuwe huurboten, of neem deel aan een visreis op een grotere boot.

Prijs vanaf NOK 240 p.p. per nacht (gebaseerd op 4 personen in een hut tijdens het laagseizoen). Capaciteit: 6 hutten met een totaal van 41 bedden, inclusief 4 stapelbedden. Het hele jaar door beschikbaar.

Lofoten Rent a boat AS

Ontdek zelf de betoverende Lofoten archipel, of huur een gids die je de weg naar de beste visstekken in de mooiste natuurgebieden laat zien. Gelegen in het dorp Kabelvåg. Ze hebben een aantal stevige, veilige boten met echolood en kaartplotter.

Lofoten Rent A Boat kan je helpen om een reispakket op te stellen.

Prijs voor bootverhuur vanaf NOK 350 (ongeveer EUR 39) voor een kleine 4 meter boot, NOK 980 (ongeveer EUR 109) voor een 5 meter lange boot en NOK 1900 (ongeveer EUR 211) voor een grote 7 meter lange boot.
 

Vistochten in Nusfjord

Maak kennis met een van de oudste en een van de best bewaarde vissersdorpen in Noorwegen. Gelegen op slechts enkele minuten van een aantal uitstekende visplekken. Nusfjord heeft ongeveer 50 traditionele rorbus (vissershutten) te huur, waarvan vele dateren uit de 19e en vroege 20e eeuw.

Kabeljauw is de meest voorkomende soort hier, maar je kunt er ook heilbot, koolvis, koolvis en schelvis vangen.

Prijs vanaf NOK 8000 voor een visreis met een ervaren schipper in een commercieel vissersvaartuig (maximaal 8 personen per rit).


Korsfjorden vakantiehuizen

Korsfjord vakantiehuizen, gelegen in Alta, biedt een authentieke Noorse viservaring. De huizen liggen op 500 meter van het water. Drie 5,5 meter lange boten uitgerust met GPS en dieptemeter zijn te huur.

Het hoogseizoen loopt van april tot oktober.

Prijs vanaf NOK 10,000 per week voor 5 personen (15,000 inclusief boot) of NOK 15,000 per week voor 10 personen (25,000 inclusief boot). Het hele jaar door beschikbaar.

Vissen met Offersøy Feriesenter

Boek een visvakantie met Offersøy Feriesenter en ontdek waarom de Lofoten eilanden in Noord-Noorwegen een van de belangrijkste gebieden in de wereld is voor de kabeljauwvisserij.

Verblijf in een authentieke rorbu (vissershut) of in een huisje aan zee, huur een kamer of verblijf in je eigen caravan.

Prijs vanaf NOK 4,200 (ronde de EUR 470) p.p. per week in een huisje aan zee voor 4 personen of een rorbu voor 5 personen, inclusief boot.

Lauklines Kystferie, bij de zee in Tromsø

Lauklines, gelegen op slechts 30 kilometer van de Luchthaven van Tromsø, wordt beschut door de fjord, maar ligt dicht bij de open zee. De rorbus (vissershutten) zijn van hoge kwaliteit en zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Je kunt gaan vissen op de fjord, zoetwatervissen, trollen, zeevissen en diepzeevissen.

Trips voor vissen op zee vinden plaats op een stevige charterboot met professionele gidsen. 6 Dolmøy 230/115 pk Yamaha met echolood en kaartplotter zijn te huur. Andere activiteiten zijn onder andere skiën, wandelen, fietsen en noorderlicht tours.

Prijs vanaf NOK 4,299 per persoon voor 7 nachten (gebaseerd op een groep van 4 personen). Boot kan worden gehuurd.


Denk groot met Big Fish Adventure op het Sørøya eiland

Stop met dromen over je recordvangst en ga naar het land van de grote vis, ver in het noorden op het eiland Sørøya in de gemeente Finnmark. Met Big Fish Adventure kies je tussen een groot zomerhuis, een appartement met zeezicht, of een gezellige hotelkamer of een huis met een privé drijvend dok.

 • 6/7 meter lange Kværnø aluminium boten met 4-takt motoren van 50/115 pk, echolood en GPS.
 • Grote boot met schipper en gids op aanvraag.
 • Vis-schoonmaak faciliteiten en vriezer, visuitrusting, reddingsvest.
 • Restaurant, bar, hengelsportzaak.
 • Hulp en advies over uitrusting, visgebieden en meer van de gidsen en gastheren.

Seizoen: Het hele jaar open, maar het visseizoen is van 1 maar tot 30 september.


Top attracties
You have the option of renting a boat and traveling out there on your own, or choosing to come along with one of our local skippers. They will show… Read more
Deep Sea Fishing at Offersøy
We are now renovating all our units in addition to investing in good boats that make it possible to experience Lofotfishing. Ballstad has history of… Read more
Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge
35 min ride south west of Tromsø, in the Kattfjord on the Island of Kvaløya, Lauklines is found. An adventure center which offers high standard cabins… Read more
Lauklines Kystferie
Ontdek zelf de betoverende Lofoten archipel, of huur een gids die je de weg naar de beste visstekken in de mooiste natuurgebieden laat zien. Gelegen… Read more
Lofoten Rent a Boat AS
Korsfjord vakantiehuizen, gelegen in Alta, biedt een authentieke Noorse viservaring. De huizen liggen op 500 meter van het water. Drie 5,5 meter lange… Read more
Korsfjorden vakantiehuizen
De verhalen die je over het eiland Sørøya hoort zijn waar. Dit is het land van de grote vis en je hebt een uitstekende kans om een enorme kanjer aan… Read more
Big Fish Adventure
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar Noord-Noorwegen

  • Met het vliegtuig

   Met het vliegtuig

   SAS en Norwegian vliegen van Oslo naar Bodø, Tromsø, Bardufoss, Evenes, Alta en Kirkenes. Widerøe biedt ook goede verbindingen met binnenlandse vluchten.

  • Met de trein

   Met de trein

   De Noorse Nationale Spoorwegen (NSB), heeft een spoorwegennet helemaal van Kristiansand in het zuiden tot Bodø boven de Poolcirkel.

  • Met de boot

   Met de boot

   Hurtigruten vaart dagelijks van Bergen in Fjord-Noorwegen naar Kirkenes bij de Russische grens. Onderweg meren de schepen bij 25 havens aan.


  Veiligheid op het water

  Veiligheidstips

  Onthou deze vuistregels wanneer je op of bij het water bent:

  1. Denk aan je veiligheid, en onthou dat een goede planning niet alleen het risico vermindert, maar jou ook een meer zorgenloze tijd op het water geeft.
  2. Zorg voor de noodzakelijke veiligheidsuitrusting. Deze moet ook in goede staat zijn, en eenvoudig  te bereiken in geval van een noodsituatie.
  3. Respecteer het weer en de zee. Ga alleen de zee op in een bootals het veilig is dit te doen.
  4. Zorg dat je bekend bent met de vaarregels, en hou je er aan wanneer je het water op gaat.
  5. Draag een reddingsvest of zwemvest.
  6. Zorg ervoor dat je goed uitgerust en nuchter bent. Ga niet varen als je onder invloed van alcohol, cannabis of andere drugs bent.
  7. Hou rekening met anderen, en onthou dat veiligheid, het milieu, en het welzijn van iedereen ook ieders verantwoordelijkheid is.

  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages