BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Zeevissen in Noorwegen

De pluspunten van zeevissen in Noorwegen
De kustlijn van Noorwegen is langer dan de evenaar en de kans op het vangen van kabeljauw is ongekend groot. Het zou ons dan ook niet verbazen dat je al snel verslaafd raakt aan zeevissen in Noorwegen.
An old fishing boat on the sea in the Tromsø area
Tromsø.
Photo: CH / visitnorway.com

Er wordt gezegd dat Noren zout water in hun aderen hebben. Noorwegen heeft altijd al geleefd van de zee. De hele kustlijn - van Zuid-Noorwegen, door Fjord-Noorwegen, tot aan Kirkenes in Noord-Noorwegen - is bezaaid met dorpen waar de visserij nog steeds een belangrijk onderdeel van de levensstijl is. Veel bezoekers verblijven in één van de gezellige rorbuer (traditionele vissershutten), die te huur zijn.

Het hele jaar door een visje aan de haak slaan

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, kun je het hele jaar door vissen op zee. De zomermaanden zijn het belangrijkste seizoen bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Iedereen profiteert dan van de warme temperaturen en de zonnige avonden. Ga voor het ultieme avontuur boven de poolcirkel, onder de middernachtzon.

Vissen in de winter, herfst en lente heeft als voordeel dat het minder druk is en de prijzen voor accommodatie en diensten zijn beter.

De wintermaanden bieden andere vismogelijkheden. De koude, donkere maanden worden gecompenseerd door het noorderlicht en, belangrijker nog, de uitstekende mogelijkheden om kabeljauw te vangen. Tussen januari en maart komen er enorme hoeveelheden skrei (migrerende kabeljauw) langs de kust om te paaien. Dit is de beste kans om een recordvangst aan de haak te slaan.

Het WK kabeljauwvissen, dat elk jaar in maart plaatsvindt op de Lofoten, trekt zowel professionele, ambitieuze vissers als amateur vissers. Iedereen is hier om te genieten van de vrolijke sfeer.

De kabeljauw is de meest voorkomende vissoort, maar verre van de enige. Aan het einde van de dag heb je een mooie foto met een forel, heilbot of zalm, of misschien wel een schelvis, schol, makreel, zeeduivel, leng, long... je snapt het punt. 

Wat is er zo speciaal aan de kustlijn van Noorwegen?

Noorwegen is gezegend met een uitzonderlijk lange kustlijn, waar een groot aantal soorten groeit en bloeit. Het geheim is te vinden in de warme stromingen van de Golfstroom, die leiden tot een hoge productie van plankton. Deze trekt op zijn beurt weer grote scholen hongerige zeedieren, in combinatie met de strikte visserijvoorschriften, zorgt dit voor een enorme groei bij vele vissoorten.

In deze tijden, waar het bestrijden van het vervuilen van de natuur een groot probleem is, valt Noorwegen op door zijn schone wateren.

Goed slapen en vroeg uit de veren

Wie een supervis wil vangen, moet goed slapen en vroeg opstaan. Langs de Noorse kust vind je een ruim aanbod aan hotels, kampeerplekken en ‘rorbus’ (traditionele vissershutten) waar het goed slapen is.

Ontdek het zelf

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Meer visaanbiedingen

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven