BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Wandelen in Geilo

Geilo biedt eindeloze mogelijkheden om te wandelen. Met 2 nationale parken en omgeven door de natuur kun je kiezen uit verschillende mooie wandelpaden

Tour suggesties

Hier zijn drie aanbevolen wandelingen in de omgeving van Geilo: 


 1. Geilo - Prestholtskarvet

  • Geilo - Prestholtskarvet (1859 meter)
  •  Duur: Ongeveer 4 uur (8 uur heen en terug)
  •  Afstand: 8 kilometer van Geilotoppen tot Prestholtseter (met klim)

Begin in Geilo en wandel tot Geilotoppen (1078 meter). Vanaf hier volg je het bewegwijzerde pad richting het westen door een gemakkelijk terrein, langs Gullsteinhovda en Urrundberget. De laatste kilometers volg je de weg naar Prestholt.

Het Prestholt café is geopend in juli en augustus en tijdens de herfst in het weekenden. Het is aanbevolen om eerst even te rusten voordat je aan de echte klim begint. Er is een verschil van 600 meter tussen Prestholt en de top van Prestholtskarvet. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur. De route is weersafhankelijk, en mag alleen tijdens helder weer worden gelopen. Het is mogelijk om Prestholtseter met de auto te bereiken (er is een tolweg).

 2. Geilo - Ustetind

  • Geilo (Tuftebrua) - Ustetind (1376 meter)
  •  Duur: Ongeveer 3,5 uur (enkele reis)
  •  Afstand: 10 kilometer

 Kindvriendelijk wandelen op de Hardangervidda.

Ustetind ligt in het noordoosten van Hardangervidda, en biedt een fantastisch uitzicht over het berg plateau. Op een heldere dag kun je als je naar het zuiden kijkt de berg Gaustatoppen zien, en Hallingskarvet in het noorden.

De wandeling vanaf Geilo duurt zo'n 3.5 uur, maar Ustetind kan ook worden bereikt vanaf Ustaoset of de toeristische cabine Tuva. De beklimming van Ustaoset duurt zo'n 2 uur, en de afdaling zo'n 1.5 uur. De beklimming van Tuva duurt ongeveer 1.5 uur, de afdaling ongeveer 1 uur. De wandeling is geschikt voor de meeste kinderen, met eerdere wandelervaring.

 Het pad begint bij Tuftebrua, in het uiterste westen van Ustedalsfjorden. De brug Tuftebrua is een ongebruikelijke houten constructie. Vanaf hier gaat het pad steil omhoog over de berken begroeide helling. Boven de boomgrens wordt je beloond voor je inspanning - er is een fantastisch uitzicht over Ustedalen en Geilo.

Het pad gaat richting het zuidwesten over open en gemakkelijk terrein. Een gestage klim begint voordat Lake Tindevatnet Er is een goede klim net voor het Tindevatnet meer (1264 meter). Wanneer je het meer passeert is er een kortere klim naar de top. Vergeet niet om eten en drinken mee te nemen, omdat het café op Ustetind is gesloten.

 3. Kindertocht

Ga op zoek naar de bos nimf Huldra Deze wandeling is een van de vele activiteiten in  'Eventyrferden'  . Misschien is Huldra wel te vinden in een grot? Dit is een spannende begeleide wandeling voor mensen van alle leeftijden. Ontmoetingspunt: VVV in Geilo. De tocht begint om 10:00 uur en eindigt om 01:00 uur. Bel +47 97 54 18 60 voor meer informatie.

Seizoen

Winter: November-april. 
Zomer: juni-augustus. 
Herfst: Augustus-oktober.

Het recht op toegang

In Noorwegen heeft iedereen recht op vrije toegang op het platteland - inclusief de nationale parken. Lees meer over  het recht van toegang.

Veiligheid

Het gebied rond Hallingskarvet is een van Noorwegens meest blootgestelde gebieden, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op wind, dichte mist en regen. 

Download een brochure over  veiligheid in de Noorse bergen in de zomer

Kaarten en informatie

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor  . Voor andere zomer routes, zie de kaart van Ugland over Hardangervidda, Geilo of Hallingskarvet.

De Prestholt Ronde

Na 4 jaar aan constructies, en help van de Sherpa’s van Nepal, is een van de meest mooie wandeltochten eindelijk beschikbaar.

Welkom bij de Prestholt Ronde

Oorspronkelijk was de ronde een project ontworpen om de schade aangericht door het verkeer op het pad van Prestholtseter naar Prestholdtskardet te repareren. De gedachte was om het gebied toegankelijker te maken en zo de natuur in de andere gebieden te beschermen. Het werk begon in 2011 en eindigde in 2014. 

From Prestholt, large parts of the trail are laid with stone up to the top of Prestholtskardet. From there, it is cairn-marked up to Skarvsenden and top-marked at 1,705 meters elevation where there is a fantastic view. The cairns continue downward toward Vesleskardet, where the Sherpas built approximately 200 meters of trail in 2014. This makes it possible for virtually everyone to get down the steep part without injury. The trip is a total of 6.5 km and also passes an old hunting trap for wild reindeer at the end of the Hallingskarvet. An information poster is set up there.

Vanaf Prestholt zijn grote delen van het parcours aangelegd met stenen naar de top van de Prestholtskardet. Vanaf daar wordt het pad met steenhopen gemarkeerd helemaal tot aan Skarvsenden (1705 meter) waar je een fantastisch uitzicht hebt. De steenhopen gaan verder naar beneden in de richting van Vesleskardet, waar de sherpa’s zo’n 200 meter van het parcours hebben gebouwd in 2014. Dit maakt het mogelijk om af te dalen zonder daarbij jezelf te verwonden. De reis is een totaal van 6.5 km en onderweg kom je ook een oude jachtval voor wilde rendieren aan het eind van de Hallingskarvet tegen. Je vindt hier ook een informatiebord.

Waarom stenen inplaats van borden?

Gestapelde stenen werken als een directionele gids. Er zijn veel oude tradities verbonden aan de steenhopen, en heeft voor duizenden jaren als richtingaanwijzer gediend. De steenhopen langs de Prestholt Ronde zijn gemarkeerd met een rode verticale streep. Helaas zijn er veel mensen die denken dat het leuk is om hun eigen steenhopen te bouwen. We vragen iedereen om 2015 volledig ‘wilde-steenhopen’ vrij te maken.

Bezoek van de minister

De minister van Milieu en Klimaat opende de Prestholt Ronde voor bijna 100 mensen aan het eind van september. In haar toespraak benadrukte zij dat het uiteindelijke resultaat een goed voorbeeld is van wat mogelijk is door middel van goede, lokale samenwerking. Het initiatief laat zien hoe het behouden van de natuur kan bijdragen aan waarde in beschermde gebieden.

Hardangervidda Mountain Guiding

Neem je eigen wandelschoenen mee en wandel mee met een gids over de Hardangervidda, een uitgestrekt bergplateau tussen Oslo en Bergen.

Duurzaam toerisme

Vind duurzaam toeristische bedrijven

De wandeltochten

Je kunt deelnemen aan wandelingen die je kilometers lang door rustige en ongerepte natuur voeren en genieten van snelstomende beekjes, verstilde bergmeren en bloeiende planten. In de winter kun je je ski’s of sneeuwschoenen aandoen voor een trip over het bergplateau of door de mystieke bossen waar je meer te weten komt over de dieren en hun sporen leert lezen.

Hieronder enkele voorbeelden van tochten die worden aangeboden door Hardangervidda Mountain Guiding:

De filosofietocht
Deze tocht onder leiding van een gids wordt gelopen in de geest van de beroemde Noorse filosoof Arne Næss. Zijn ecologische filosofie is gebaseerd op zijn beroemde uitspraak “Als de natuur sterft, sterven de mensen ook.” Een uitspraak die iedereen betreft. Onderweg wordt regelmatig gestopt om te wijzen op details in de natuur en om op geschikte plekken als groep te mediteren.

Vertrek: 10.00 uur bij het VVV-kantoor van Geilo
Duur van de wandeling: vier uur
Prijs: NOK 350 (transport vanaf het hotel niet inbegrepen)
Vervoer van de hotels in Geilo naar het beginpunt van de wandeling: NOK 150 (als je met je eigen auto rijdt, heb je wat dit betreft geen kosten).

De gezinstocht
Op zoek naar Huldra, een beroemd personage uit een bekend Noors sprookje.

Vertrek: 10.00 uur bij het VVV-kantoor van Geilo
Duur van de wandeling: drie uur
Prijs: NOK 300 (kinderen van 12 tot 16 jaar NOK 150) (transport vanaf het hotel niet inbegrepen)
Vervoer van de hotels in Geilo naar het beginpunt van de wandeling: NOK 150 (als je met je eigen auto rijdt, heb je wat dit betreft geen kosten).

De reis ernaar toe

Neem de trein vanuit Oslo of Bergen. Je vindt het basiskamp in Geilo/Dageli, waar alle tochten onder leiding van gidsen in het Hardangervidda Nationaal Park beginnen.

Informatie over Hardangervidda Mountain Guiding

Hardangervidda Mountain Guiding verzorgt diverse excursies, van korte tot langere wandelingen altijd met eigen gids. De gidsen beschikken over gedegen kennis en veel ervaring en zijn bereid om je ‘feel good’ momenten te bezorgen tijdens de tochten.

Hardangervidda Mountain Guiding heeft de filosofie , een allesomvattend geloof, dat de mens integraal onderdeel van de natuur is en dat tijd doorbrengen in de natuur de enige manier is om gedachtes, lichaam en geest te verbeteren.

Zoals de beroemde Noorse filosoof Arne Næss ooit vol compassie stelde: “Als de natuur sterft, sterven de mensen ook.”

In januari 2009 ontving Hardangervidda Mountain Guiding het eco-certificaat, dat garandeert dat de verleende diensten altijd zo worden uitgevoerd. Dat ze het milieu niet schaden.

Contactinformatie:
Hardangervidda Mountain Guiding
3580 Geilo
Telefoon: +47 97 54 18 60
E-mail: post@fjellguiding.no

Gletsjer wandelingen op Hardangerjøkulen

Tijdens de zomer organiseert Jøkulgutane tochten op de gletsjer Hardangerjøkulen. Ontdek de Blauwe Gletsjer, een tocht die je niet snel vergeet.

Jøklagutane is een activiteiten bedrijf met voornamelijk begeleide tours op de Hardangerjøkulen gletsjer tijdens het zomerseizoen. Gletsjer wandelingen worden dagelijks georganiseerd tijdens de zomer. De wandeling start om 11:00 net buiten de wachtkamer bij het Finse Station. Een gletsjerwandeling met Jøklagutane is inclusief een gids, essentiële uitrusting, verzekering en een persoonlijk geschenk dat je tijdens de tocht kunt gebruiken.

Gletsjerwandeling op Blåisen

Gletsjers en ijs zijn onderdelen van de zomerscène in Noorwegen. De Blåisen glestjer is prachtig. Het zonlicht dat de ijskristallen een magische blauwe kleur geeft is een faalt nooit om je te verleiden haar grandeur en tijdloze schoonheid. Je moet echter niet vergeten dat de gletsjer verraderlijk kan zijn met spleten enkele honderden meters diep onder slanke sneeuw. De speleten kunnen ook zorgen voor spannende ervaringen in de vorm van ijs-klimmen en abseilen.

Het is daarom belangrijk om de gletsjer niet te betreden, tenzij je met een groep en een lokale gids gaat. Dit geldt zowel in de zomer als in de winter. Dat is de reden waarom Jøklagutane, met hun lokale kennis, een veilige en onvergetelijke gletsjer ervaring kan bieden.

Over de gletsjer tocht

Het is rond de 5 kilometer vanaf Finse naar Blåisen en duurt zo'n anderhalf tot 2 uur te voet. De complete excursie duurt 6-7 uur. Dat betekent dat je ongeveer 2 uur op de gletsjer aan het wandelen bent. Alle uitrusting is vlakbij Blåisen. Je moet in redelijke fysieke conditie zijn en normale bergbekleding dragen volgens de Noorse condities.

Contact

 

Jøklagutane

5719 Finse

99 33 12 22

post@joklagutane.no
www.joklagutane.no 

Hardangervidda Mountain Guiding

Neem je eigen wandelschoenen mee en wandel mee met een gids over de Hardangervidda, een uitgestrekt bergplateau tussen Oslo en Bergen.

Duurzaam toerisme

Vind duurzaam toeristische bedrijven

De wandeltochten

Je kunt deelnemen aan wandelingen die je kilometers lang door rustige en ongerepte natuur voeren en genieten van snelstomende beekjes, verstilde bergmeren en bloeiende planten. In de winter kun je je ski’s of sneeuwschoenen aandoen voor een trip over het bergplateau of door de mystieke bossen waar je meer te weten komt over de dieren en hun sporen leert lezen.

Hieronder enkele voorbeelden van tochten die worden aangeboden door Hardangervidda Mountain Guiding:

De filosofietocht
Deze tocht onder leiding van een gids wordt gelopen in de geest van de beroemde Noorse filosoof Arne Næss. Zijn ecologische filosofie is gebaseerd op zijn beroemde uitspraak “Als de natuur sterft, sterven de mensen ook.” Een uitspraak die iedereen betreft. Onderweg wordt regelmatig gestopt om te wijzen op details in de natuur en om op geschikte plekken als groep te mediteren.

Vertrek: 10.00 uur bij het VVV-kantoor van Geilo
Duur van de wandeling: vier uur
Prijs: NOK 350 (transport vanaf het hotel niet inbegrepen)
Vervoer van de hotels in Geilo naar het beginpunt van de wandeling: NOK 150 (als je met je eigen auto rijdt, heb je wat dit betreft geen kosten).

De gezinstocht
Op zoek naar Huldra, een beroemd personage uit een bekend Noors sprookje.

Vertrek: 10.00 uur bij het VVV-kantoor van Geilo
Duur van de wandeling: drie uur
Prijs: NOK 300 (kinderen van 12 tot 16 jaar NOK 150) (transport vanaf het hotel niet inbegrepen)
Vervoer van de hotels in Geilo naar het beginpunt van de wandeling: NOK 150 (als je met je eigen auto rijdt, heb je wat dit betreft geen kosten).

De reis ernaar toe

Neem de trein vanuit Oslo of Bergen. Je vindt het basiskamp in Geilo/Dageli, waar alle tochten onder leiding van gidsen in het Hardangervidda Nationaal Park beginnen.

Informatie over Hardangervidda Mountain Guiding

Hardangervidda Mountain Guiding verzorgt diverse excursies, van korte tot langere wandelingen altijd met eigen gids. De gidsen beschikken over gedegen kennis en veel ervaring en zijn bereid om je ‘feel good’ momenten te bezorgen tijdens de tochten.

Hardangervidda Mountain Guiding heeft de filosofie , een allesomvattend geloof, dat de mens integraal onderdeel van de natuur is en dat tijd doorbrengen in de natuur de enige manier is om gedachtes, lichaam en geest te verbeteren.

Zoals de beroemde Noorse filosoof Arne Næss ooit vol compassie stelde: “Als de natuur sterft, sterven de mensen ook.”

In januari 2009 ontving Hardangervidda Mountain Guiding het eco-certificaat, dat garandeert dat de verleende diensten altijd zo worden uitgevoerd. Dat ze het milieu niet schaden.

Contactinformatie:
Hardangervidda Mountain Guiding
3580 Geilo
Telefoon: +47 97 54 18 60
E-mail: post@fjellguiding.no