Skip to main content

Overnachten

In de meeste delen van Noorwegen vind je verschillende soorten accommodatie, van historische fjordhotels en boutiquehotels in de stad, tot camping, glamping en berghutten. De kamerprijzen zijn vaak redelijk in vergelijking met andere landen, maar we raden wel aan op voorhand te boeken.

In Noorwegen is accommodatie even gevarieerd als de landschappen. Een hotel van een redelijke prijs of een kampeerterrein kan een geweldig uitzicht hebben waarvoor je extra zou moeten betalen in andere delen van de wereld.

Hotels komen voor in alle vormen, groottes en prijsklasses. Je kan kiezen tussen luxe- of boutiquehotels, goede standaardhotelketens in een stad of bij een luchthaven, gezinsvriendelijke hotels, traditionele historische hotels of skiresorts in de bergen.

Voor wie liever goedkopere accommodatie wil, biedt Noorwegen bedden in hostels, motels en appartementen. Je kan ook vrij gemakkelijk een plek voor je caravan of tent vinden op de vele kampeerterreinen. Die hebben ook vaak betaalbare kampeercabines ter beschikking.

Dan heb je natuurlijk nog een paar bijzonderheden. Zo kan je de zomer op een boerderij doorbrengen en helpen bij de verzorging van de dieren - of je leest er gewoon in alle rust een boek. Of verblijf in een hotel in een waterval, een hut op een afgelegen eiland, een boomhut of een vuurtoren. De enige grenzen zijn die van je verbeelding.

Duurzaamheid wordt voor steeds belangrijker, vooral voor het stijgend aantal plekken die ecologisch bewuste reizigers willen verwelkomen en hun vakantie zo aangenaam en natuurvriendelijk mogelijk willen maken. Heel wat hotels zijn eco-gecertificeerd.

Bekijk alle accommodatie op de bestemming van jouw keuze.

Ontvang geweldige aanbiedingen van onze partners Classic Norway Hotels, Radisson Blu Hotels, Scandic Hotels, Strawberry, De Historiske en Thon Hotels.

Bekijk de geweldige aanbiedingen van onze partners DanCenter en Norgesbooking.

Reserveer campings in heel Noorwegen bij onze partner Campcation, Campio en Campanyon

De beste deals van onze partners

Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen.

Vind een overnachtingsplek

Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen, of download de Visit Norway app voor iPhone of Android om accommodatie bij jou in de buurt te vinden.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's