Skip to main content

Hallingdal wordt langzaam maar zeker een van de grootste en meest diverse MTB-oorden van Noorwegen. Bezoek een, of meerdere, van de zes mountainbikebestemmingen in de vallei voor een leuke een actieve vakantie.

Een paradijs voor mountainbikers

Geilo, Nesbyen, Ål, Gol, Hemsedal en Flå zijn allemaal topbestemmingen om te mountainbiken in de Hallingdal-vallei. Samen vormen ze de Hallingdal Rides, het grootste aanbod van speciale mountainbike-trails in heel Scandinavië. Dit betekent dat je in de vallei nooit ver verwijderd bent van je volgende mountainbikeavontuur.

Begin de dag met de fietslift in Geilo of Hemsedal, ga verder naar Gol en Ål voor legendarische singletracks hoog in de bergen en sluit de dag af met een enduro-race via een shuttle in Nesbyen! Als je nog steeds zoekt naar meer, werkt Høgevarde bij Flå ook aan een van de grootste netwerken van mountainbike-trails in Europa.

Mountainbiken voor iedereen

Mountainbiken hoeft niet altijd op volle snelheid op een steile helling. Het kan net zo leuk zijn om rustig af te dalen over kronkelende, kruisende flow trails.

De Flow Motion trail bij Geilo, de Silverstone flow trail bij Hemsedal en het 17 kilometer lange pad Hallingspranget in Nesbyen zijn allemaal geschikt voor gezinnen en beginners. Een lift naar boven en shuttlebussen maken het eenvoudig om paden zonder te veel inspanning te herhalen. In de vallei tref je ook veel gezinsvriendelijke fietspaden aan.

Als mountainbiken nieuw voor je is, zijn de vijf verharde pumptracks in de vallei ook een bezoek waard.

Onthoud dat je geen luxe uitrusting nodig hebt om te gaan mountainbiken. Alle trails van niveau groen of blauw kunnen met een standaard mountainbike worden bereden.

  • Plan je reis met je eigen ervaring in gedachten. We raden voor gezinnen aan om te kiezen voor groene of blauw paden.

  • De groene paden zijn geschikt voor beginners. Blauwe trails passen bij mountainbikers met een beetje ervaring.

  • Je kunt op deze groene en blauwe paden een standaard mountainbike gebruiken. Een verende voorvork is geen vereiste, maar het kan je beheersing verbeteren.

  • Zorg ervoor dat je fiets in goede staat is en vergeet niet je remmen te controleren. Als je twijfelt, vraag dan een deskundige fietsenmaker om hulp.

  • Probeer het startpunt van je reis dicht bij het begin van de trail te houden. Te veel vervoer kan de kleintjes wat ongeduldig maken.

  • Begin niet te moeilijk en kies voor kortere paden! Je kunt ze altijd nog een keer afleggen.

  • Plan ook pauzes in. Zorg ervoor dat je altijd water en een snack voor onderweg bij de hand hebt.

  • Overweeg om een mountainbike-instructeur in te huren voor het hele gezin! Met een beetje hulp en advies, boek je zeker vooruitgang.

Ga met een gids!

Het is altijd een goed idee om te gaan mountainbiken met een gecertificeerde gids. De gidsen kennen het gebied door en door. Als je geluk hebt, nemen ze je mee naar coole paden die buiten de officiële trail-kaart liggen.

In de Hallingdal-vallei, zijn vijf gecertificeerde gidsbedrijven:

Opmerking: Als je ervoor kiest om zonder gids op pad te gaan, vergeet dan niet om de dieren en andere fietsers te respecteren. En volg altijd de trail-regels.

Toerfietsen door de bergen en valleien

Plan een volledige fietsvakantie met een fietstour door de rijke geschiedenis van de populairste fietsroute van Noorwegen: Rallarvegen – 82 kilometer aan bergachtig landschap voordat je uitkomt bij de westelijke fjorden.

Mjølkevegen tussen Gol en Vinstra in de Gudbrandsdalen-vallei is een andere prachtige route. Je kunt de volledige 250 kilometer afleggen of kiezen voor een kortere dagtrip.

Gegarandeerd een actieve vakantie

In de charmante dorpjes van Hallingdal kun je ook wandelen, vissen, paardrijden en vind je leuke kinderactiviteiten. Ontmoet de wilde dieren in het Berenpark(Bjørneparken) in Flå en Langedrag Naturpark in Nesbyen. Test je klimkunsten in de klimparken bij Ål, Geilo en Hemsedal.

Fietsvriendelijke diensten

Volg de roep van de fietspaden! Ontdek diensten speciaal voor mountainbikers in Hallingdal.

Ontdek het zelf

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

Recent bekeken pagina's