Skip to main content

Flå

Unknown Component
civid: 63bd3729617aab764287c286
name: plugins_common_social_share (widget)

Verken de natuur in een weelderige bergvallei, geniet van het berguitzicht en kom dichtbij wilde dieren zoals beren, lynxen en elanden in Bjørneparken.

Flå is de zuidelijke poort naar de Hallingdal-vallei. Het kleine dorpje in Oost-Noorwegen heeft ongeveer 1.100 inwoners en ligt te midden wilde, prachtige natuur.

De belangrijkste attractie van Flå is het dierenpark Bjørneparken, waar je wilde dieren in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen, zoals beren, lynxen, vossen, wolven en elanden. Het park heeft ook een groot ’krokodillenland’ waar je slangen, alligators en krokodillen kunt zien, maar ook twee amoerpanters, de zeldzaamste katachtigen ter wereld!

Dankzij tal van speelgebieden, een centrum voor roofdieren met interactieve tentoonstellingen, een hindernissenparcours en een aparte waterspeeltuin is Bjørneparken gegarandeerd een succes voor avontuurlijke gezinnen met kinderen.

In de winter is Flå een paradijs voor langlaufers. In de zomer kun je er vissen, wandelen en het hele jaar door geniet je van het prachtige uitzicht vanaf de top van de berg Høgevarde.

De uitgestrekte, beboste bergvallei Vassfaret heeft heel wat meren, denderende watervallen, steile hellingen en bergpieken. Van aan het Øyvatn-meer is er een 16 kilometer lang natuur- en cultuurpad dat leuk is voor het hele gezin.

Meer inspiratie vind je op de officiële website van Flå (enkel in het Noors).

Ontdek alle mogelijkheden hieronder of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topbezienswaardigheden in Flå

Mis deze toppers niet!

Vind meer bezienswaardigheden in Hallingdal

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je tweede thuis in Flå.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Krijg een voorproefje van wat Flå te bieden heeft.

Hoe kom je in Flå

Plan je reis naar Flå met Entur.

Reizen in de regio

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Hallingdal biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's