Skip to main content

ZOMER IN GEILO

Pret in de buitenlucht

Scroll naar beneden voor inspiratie of ga rechtstreeks naar onze pagina 'plan je reis'

Ontdek Geilo in de winter

Het bergdorp Geilo ligt halverwege tussen Bergen en Oslo en staat bekend als geweldig skioord in de winter - maar dat wil niet zeggen dat er niks te beleven valt als de sneeuw eenmaal is gesmolten.

Geilo heeft een eigen zomerpark waar je spannende fietstochten kunt maken in de bergen. Daag jezelf uit op één of meer van de 10 afdalingen die allemaal bereikbaar zijn met de stoeltjeslift.

Het is leuk voor het hele gezin, en er zijn vier routes voor kinderen.

Ga eens naar het fietspark of probeer paden waar meer vaardigheid voor nodig is. Heb je zelf geen fiets bij, dan kun je er altijd eentje huren.

Voel de kick als je tussen de boomtoppen bungelt bij het gloednieuwe hoge klimparcours van Høyt & Lavt!

Je hebt daar de keuze uit 13 verschillende klimroutes. Begin met de tokkelbaan vanaf de nieuwe Skarvetårnet klimtoren ...

... of daag jezelf uit door langs een nog langere baan naar beneden te zweven.

Scheer als een adelaar de berghelling af op de 1.100 meter lange tokkelbaan van Geilo, gegarandeerd een adrenalinekick voor het hele gezin!

Je kunt er ook prima fietsen. Verken de bekende Rallarvegen (The Navvy Road) - de mooiste fietsroute van Noorwegen.

De route is 80 km en loopt van Haugastøl naar Flåm. Je kunt daar nog eens 23 km aan toevoegen door van Geilo naar Haugastøl en van Myrdal naar Voss in oostelijke richting te fietsen.

De route rond het Ustedalsfjord is ook een perfecte fietstocht voor gezinnen.

Een andere gezinsvriendelijke activiteit is wilde dieren voeren. Geen zorgen, dat kan helemaal veilig in natuurpark Langedrag.

Kies tussen een bezoekje overdag, een overnachting of kamperen - het hele jaar door. Je kunt het park zelf of met een gids verkennen.

Wil je graag gaan paardrijden? Dat kan hier bij of bij Geilo hestesenter.

Om de adrenaline door je aderen te laten gieren, ga je wildwaterraften op één van de beste rivieren in Europa daarvoor.

De meren en rivieren in de buurt van Geilo zijn ook bij uitstek geschikt voor canyoningtochten, riverboarden of om te gaan vissen.

En wil je even uitpuffen en opladen, dan is een luxe dagje wellness precies wat je nodig hebt, bijvoorbeeld bij Vestlia Resort.

Daar hebben ze ook een zwembad voor het hele gezin met de naam 'Het sprookjeszwembad'. Die naam komt van de Noorse folkloristische taferelen op de muren.

Geilo is gecertificeerd als Sustainable Destination. Dat betekent niet dat de bestemming helemaal duurzaam is, maar dat het zich inzet om systematisch te werken aan het verminderen van de negatieve impact van het toerisme en tegelijkertijd de positieve neveneffecten ervan versterkt.

Met de nationale parken Hallingskarvet en Hardangervidda in de buurt zijn er volop wandelmogelijkheden in Geilo.

Ga mee op een begeleide gletsjerwandeling op de Hardangerjøkulen of beklim de 2.500 stenen trappen van de Prestholtstien-trap in Hallingskarvet.

Je kunt daarna nog de Prestholtrunden-wandeling doen, die heen en terug ongeveer drie uur duurt.

Dan nu is het tijd voor een beloning! Het gezellige bergcafé Prestholtseter serveert zalige pap met zure room. En hiernaast staan je bekroonde kazen te wachten ...

... met dank aan deze schatjes.

De traditionele Prestholt geitenkazen zijn als bruine en witte kaas verkrijgbaar.

Je kunt ook heerlijke lokale kazen proeven bij Hol Ysteri in het nabijgelegen dorp Hol.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's