Skip to main content

De bergen van Norefjell liggen op anderhalf uur rijden van Oslo, midden in de rustgevende natuur met een geweldig uitzicht. In de winter kun je er boven vanaf de pieken tot beneden aan het bevroren meer skiën en snowboarden. Ideaal voor zowel gezinnen als waaghalzen.

Het berggebied van Norefjell ligt op slechts 90 minuten van de Noorse hoofdstad Oslo en heeft het certificaat Duurzame Bestemming. Het lawaai van de grote stad wordt helemaal naar de achtergrond geduwd wanneer je er aankomt. De stilte en de frisse berglucht nemen het even over.

In de zomer en herfst zijn er verschillende activiteiten in de bergen en aan het meer in Norefjell. Wandel- en fietstochten door het panoramische landschap zijn erg populair. Met wat geluk spot je zelfs een wild rendier. Anderen kiezen eerder voor een ontspannen namiddag op de golfbaan of op het strand om te zonnebaden en te genieten van de milde temperaturen van het water.

Ontdekt de Krøderbanen, de langste oude spoorweg van Noorwegen, geniet van de architectuur en de kunstmusea of maak kennis met exotische dieren in het natuurpark Bjørneparken. Je reist heel gemakkelijk naar en rond de regio Norefjell.

In de winter verandert dit gebied in een speeltuin voor skiërs. Alpine- of telemarkskiën, snowboarden of off-piste skiën, welke stijl je ook verkiest, hier kun je het uitoefenen. In Norefjell kun je vanaf 1.188 meter bijna helemaal naar beneden skiën tot aan het Krøderen-meer op 130 meter.

Of je kunt doen zoals de Noren, en op een zonnige dag je rugzak vullen met sinaasappels, chocolade en je favoriete warme drank (warm zwartebessensap is de plaatselijke favoriet) om dan op langlauftocht te vertrekken. Het uitzicht is helemaal verbluffend.

Vind meer inspiratie op de website van de regio Norefjell.

Hier aankomen en in de buurt

Voor uitgebreide reisinformatie ga je naar de officiële website van Norefjell.

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Hou het veilig in de bergen

Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met een ongerept landschap, bergen, valleien en fjorden. Voor je eropuit trekt lees je best de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Plan je trip en laat anderen weten welke route je gaat lopen.
  2. Pas je geplande route aan naargelang je kunnen en de omstandigheden.
  3. Hou het weer goed in de gaten en wees aandachtig voor waarschuwingen voor lawinegevaar.
  4. Bereid je voor op slecht weer en vorst, zelfs op korte tochten.
  5. Neem de benodigde uitrusting mee om jezelf en anderen te kunnen helpen.
  6. Kies veilige routes. Zorg dat je lawinegevaarlijk terrein en onveilig ijs herkent.
  7. Gebruik een kaart en een kompas. Zorg dat je altijd weet waar je bent.
  8. Schaam je niet om terug te gaan.
  9. Spaar energie en zoek beschutting als het nodig is.

Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Norefjell biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Lees meer

Recent bekeken pagina's