Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Rallarvegen (the Navvies Road) Rallarvegen (the Navvies Road)
Credits
Rallarvegen (the Navvies Road).
Photo: Sverre Hjørnevik/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fjord routes voor gezinnen

Enorm veel makkelijke fietsmogelijkheden, sprookjesachtige landschappen en weinig verkeer: De Sognefjord en andere gebieden van Fjord-Noorwegen zijn een hit voor gezinnen met kinderen die van fietsen houden.

De regio Sognefjord

Idyllische fjord dorpen, rustige onverharde wegen en een aantal Nationaal-Toeristische Routes zijn enkele van de pareltjes die je te wachten staan tijdens je fietstocht in de regio Sognefjord.

Een van de hoogtepunten van het gebied is de beroemde 82 kilometer lange Rallarvegen (grondwerkersweg), die door het reismagazine ‘Reis en vakantie’ is benoemd tot de mooiste fietsroute in Noorwegen. De weg loopt van Haugastøl naar Flåm, en een optie is om je reis te beginnen met het huren van een fiets in Flåm en dan de Flåm Spoorlijn naar Vatnahalsen te nemen.

Fietsen zijn te huur in de meeste dorpen in de buurt van de Sognefjord.


Fietsaanbiedingen in de regio Sognefjord

Rallarvegen - 80 km aan sightseeing

Rallarvegen (de grondwerkersweg), was gebouwd tijdens de constructie van de Bergen spoorlijn. Het is nu een van de meest gekoesterde fietsroutes in Noorwegen.

De 80 kilometer lange weg slingert op en neer in een weelderige landschap van het bergachtige terrein van Haugastøl tot aan de fjord in de Flåm vallei. Als gevolg van het hoogteverschil (van ongeveer 1000 meter tot 0 meter), kun je het beste westwaarts fietsen als je het rustig aan wilt doen.

Prijs vanaf NOK 1,000 p.p.

Fietsen en wandelen naar de Drivandefossen waterval

Neem deel aan een fiets- en wandeltocht door de natuurlijke en culturele landschappen van de rustige Mørkrid vallei.

Na ongeveer 7 kilometer fietsen ga je te voet verder tot aan de indrukwekkende Drivande waterval. Rust even uit en geniet van het uitzicht en luister naar het geluid van de waterval, terwijl je lokale platbrood en gezouten vlees proeft.

Dit is een eenvoudige/matige tour van 3 tot 3,5 uur.

Prijs vanaf NOK 450 p.p.(volwassenen). Kinderen onder 14 jaar: NOK 250.

Fietsen en wandelen + vissen bij Bølifossen

Maak kennis met Bølifossen, een prachtige plek die bekend staat als 'de parel in de Mørkrid vallei’, op deze tour waar je gaat fietsen, wandelen en (optioneel) vissen.

Na 8 kilometer fietsen, maak je je klaar voor een anderhalf uur durende wandeling op een rotsachtige, bergopwaartse weg voordat je aankomt bij het afgelegen, rustige Bølifossen. Verken de omgeving, geniet van lokale platbrood en gezouten vlees en als je wilt kun je gaan vissen.

Prijs vanaf NOK 750 per persoon (volwassenen). Kinderen onder 14 jaar: NOK 500Andere fietsaanbiedingen in Fjord-Noorwegen

Fietsen en verblijven in Loen bij de Nordfjord

Ga fietsen in het prachtige fjordlandschap van de Lodalen vallei en verwen jezelf in de avond. Je verblijft in het eersteklas Hotel Alexandra waar je kunt ontspannen in de spa en genieten van het befaamde dinerbuffet.

De Briksdal-gletsjer ligt op fietsafstand, en het gebied is ook populair voor wandelingen en via ferrata klimmen.

Seizoen: mei-augustus

Prijs vanaf NOK 1,990 p.p. (tweepersoonskamer), inclusief buffet diner, ontbijt, fiets, helm en toegang tot Alexandra Bath & Spa.


Vind je weg naar de fjord

De kaart helpt je met het zoeken naar fietsmogelijkheden.

FIETSEN BIJ DE REGIO SOGNEFJORD
Idyllische dorpen, rustige onverharde wegen en een aantal Nationaal-Toeristische Routes zijn enkele van de pareltjes die je te wachten staan tijdens een fietsvakantie bij de…
Come along on a biking and hiking tour through the enchanting natural- and cultural landscapes of the Mørkrid valley, and get close to the impressive… Read more
Bike & Hike to Drivandefossen Waterfall
Bike & Hike + Fishing at Bølifossen – the place referred to as "the Pearl in the Mørkrid valley". Come along on a tour through the enchanting… Read more
Bike & Hike + Fishing
CYCLING - RALLARVEGEN 80 km - Season: 10/7-30/9 Rallarvegen, the service road built for the construction of the Bergenline, has won a special status… Read more
Cycling - Rallarvegen
ANDERE FIETSAANBIEDINGEN IN FJORD-NOORWEGEN
Afgezien van de regio Sognefjord, zul je veel fietsmogelijkheden vinden in de rest van de regio Fjord-Noorwegen.
Explore Loen and the amazing Lodalen Valley by bike, and stay at a first-class hotel with views of a stunning fjord scenery. After your adventurous… Read more
Bike & stay in Loen
Click to activate
Select
    Click to activate

    Lees meer

    Your Recently Viewed Pages