Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Trolltunga, Odda Trolltunga, Odda
Credits
Trolltunga, Odda.
Photo: Terje Nesthus / www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hard werk wordt beloond

Trolltunga is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende kliffen in Noorwegen, zo'n 700 meter boven het meer Ringedalsvatnet.

De wandeling naar Trolltunga gaat langs hoge bergen en duurt ongeveer 10 uur heen en terug met een klim van 900 meter. Lees meer over wandelen naar de Trolltunga.

Voor meer avontuur combineer je een wandeling naar de Trolltunga met een tocht naar Tysso Via Ferreta of een wandeling op blauw ijs bij de Folgefonna gletsjer. Voss is de plek voor avontuur en niet ver van de Hardangerfjord. Het biedt een variatie aan activiteiten zoals wandelen, raften, skydiven en skiën.

Veiligheid voorop

De Trolltunge is een uitdagende wandeltocht. De tocht gaat over bergterrein en het weer slaat snel om. Voordat je op pad gaat, is het goed om de juiste uitrusting te hebben en in goede conditie te verkeren. Plan zorgvuldig en begin vroeg. Er is geen mobiel bereik op de route.

Veilig op je zomerwandeling naar Trolltunga.

Seizoen

Gewoonlijk van midden juni tot midden september, afhankelijk van de sneeuwcondities.


Andere wandelroutes in de buurt van de Trolltunga

Dagtocht met gids naar de Langfoss waterval

In Åkrafjorden vind je een van de meest ondergewaardeerde attracties van Noorwegen: de reusachtige waterval Langfossen. De CNN noemde dit ooit een van de mooiste watervallen ter wereld. Het is ook een van de weinige watervallen van dit formaat waar je zo dichtbij kunt komen – en toch rijden veel mensen er gewoon voorbij.

Voor de beste beleving zet je de benenwagen in beweging om er te komen. Je dijen en kuiten voelen ongetwijfeld de verticale klim van 600 meter, maar als je eenmaal boven bent snak je naar adem om een hele andere reden: dat on-voor-stel-baar mooie uitzicht!


Åkrafjord Adventures

Geef je zintuigen de ruimte op een tocht door de prachtige omgeving van Åkrafjorden. Aakrafjord Adventures organiseert pakketten en tochten op maat voor individuen en groepen naar onvergetelijke plekken (soms in samenwerking met andere spannende lokale aanbieders).

Hun populairste tour is de Langfoss Waterfall Fjord Cruise en dat mag geen wonder heten: de 612 meter hoge waterval vanaf het water bekijken is ronduit een spectaculaire ervaring! Een andere geweldige belevenis is de Tractor Safari naar de Eikemo Bergboerderij, waarbij je per boot en tractor naar het gebied-zonder-wegen aan de andere kant van de fjord gaat.


Lopen op de Etnefjella, slapen in de berghut Blomstølen

Etnafjella wordt ook wel een van de vergeten bergschatten van Noorwegen genoemd. Het vriendelijke, gevarieerde landschap van hoge bergen afgewisseld met groene valleien, kleine meren en rivieren is een waar paradijs voor gezinswandelingen.

De moderne toeristenhut Blomstølen ligt op twee tot drie uur wandelen vanaf de beschaafde wereld en ademt een fantastisch authentieke bergatmosfeer.


Wandelingen bij de Trolltunga
An hour's drive from Haugesund brings you to the Etnefjellet MountainswhereHaugesundTuristforeninghasseveralcabins. The area consists of varied,… Read more
Etnefjella
Awaken the senses with a visit to Åkrafjorden! Aakrafjord Adventures provides fixed tours for individuals and tailor made tours for groups to… Read more
Aakrafjord Adventures
Nominated by CNN as one of the worlds 10 most beautiful waterfalls! Lagfoss has a drop of 612 meters and is Norways fifth highest waterfall. Quoted… Read more
Langfoss Waterfall
Trolltunga is one of the most spectacular scenic cliffs in Norway. Trolltunga is situated about 1100 meters above sea level, hovering 700 metres above… Read more
Trolltunga
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  • Met de auto

   Met de auto

   Neem rijksweg 13 van Odda naar Tyssedal, waar je de borden naar Skjeggedal volgt. Na zeven kilometer is er een parkeerplaats in Skjeggedal voor een prijs van NOK 100 per dag. De wandeling begint aan de rechterkant van de Mågelibanen kabelbaan (niet in werking). De route is gemarkeerd met de rode letter T en er zijn ook enkele borden langs de route.

  • Met de bus

   Met de bus

   Denk goed na of je in goede vorm bent en de juiste apparatuur bij je hebt voordat je op pad gaat. Plan zorgvuldig en begin vroeg in de ochtend. Er is geen mobiel bereik op de route.

   Er is ook een dagelijkse snelbus tussen Trolltunga en Preikestolen van 1 juli tot 31 augustus.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages