Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trolltunga, Odda
Trolltunga, Odda.
Photo: Terje Nesthus / www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hard werk wordt beloond

Trolltunga is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende kliffen in Noorwegen, zo'n 700 meter boven het meer Ringedalsvatnet.

Andere wandelroutes in de buurt van de Trolltunga

Dagtocht met gids naar de Langfoss waterval

In Åkrafjorden vind je een van de meest ondergewaardeerde attracties van Noorwegen: de reusachtige waterval Langfossen. De CNN noemde dit ooit een van de mooiste watervallen ter wereld. Het is ook een van de weinige watervallen van dit formaat waar je zo dichtbij kunt komen – en toch rijden veel mensen er gewoon voorbij.

Voor de beste beleving zet je de benenwagen in beweging om er te komen. Je dijen en kuiten voelen ongetwijfeld de verticale klim van 600 meter, maar als je eenmaal boven bent snak je naar adem om een hele andere reden: dat on-voor-stel-baar mooie uitzicht!

Åkrafjord Adventures

Geef je zintuigen de ruimte op een tocht door de prachtige omgeving van Åkrafjorden. Aakrafjord Adventures organiseert pakketten en tochten op maat voor individuen en groepen naar onvergetelijke plekken (soms in samenwerking met andere spannende lokale aanbieders).

Hun populairste tour is de Langfoss Waterfall Fjord Cruise en dat mag geen wonder heten: De 612 meter hoge waterval vanaf het water bekijken is ronduit een spectaculaire ervaring! Een andere geweldige belevenis is de Tractor Safari naar de Eikemo Bergboerderij, waarbij je per boot en tractor naar het gebied-zonder-wegen aan de andere kant van de fjord gaat.

Lopen op de Etnefjella, slapen in de berghut Blomstølen

Etnafjella wordt ook wel een van de vergeten bergschatten van Noorwegen genoemd. Het vriendelijke, gevarieerde landschap van hoge bergen afgewisseld met groene valleien, kleine meren en rivieren is een waar paradijs voor gezinswandelingen.

De moderne toeristenhut Blomstølen ligt op twee tot drie uur wandelen vanaf de beschaafde wereld en ademt een fantastisch authentieke bergatmosfeer.

Welke wandeling?

Bekijk de onderstaande landkaart, zoek een wandeling die je aanspreekt en plan je volgende avontuur!

Wandelingen bij de Trolltunga
Trolltunga is one of the most spectacular scenic cliffs in Norway. Trolltunga is situated about 1100 meters above sea level, hovering 700 metres above… Read more
Trolltunga
Nominated by CNN as one of the worlds 10 most beautiful waterfalls! Lagfoss has a drop of 612 meters and is Norways fifth highest waterfall. Quoted… Read more
Langfoss Waterfall
Awaken the senses with a visit to Åkrafjorden! Aakrafjord Adventures provides fixed tours for individuals and tailor made tours for groups to… Read more
Aakrafjord Adventures
An hour's drive from Haugesund brings you to the Etnefjellet MountainswhereHaugesundTuristforeninghasseveralcabins. The area consists of varied,… Read more
Etnefjella
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reizen naar en in de omgeving

  • Trolltunga - hiking - train

   Met de trein

   Je kan vanuit Oslo met de trein naar Voss en van daaruit met de bus doorreizen naar Odda. Boek je treinticket via NSB (de Noorse Staatsspoorwegen).

  • Trolltunga - hiking - road

   Met de auto

   Neem rijksweg 13 van Odda naar Tyssedal, waar je de borden naar Skjeggedal volgt. Na zeven kilometer is er een parkeerplaats in Skjeggedal. Zeven kilometer verderop in Skjeggedal vind je een betaalde parkeerplaats.

   Houd er in het hoogseizoen rekening mee dat de parking al vroeg vol is. Als alternatief kun je in Odda of Tyssedal parkeren.

  • Trolltunga - hiking - bus

   Met de bus

   In het hoogseizoen van Odda naar Skjeggedal via Tyssedal.

   Er is ook een dagelijkse snelbus tussen Trolltunga en Preikestolen van 1 juli tot 31 augustus.

  Veiligheid in de bergen

  Zorg dat je weer eens terug kunt komen naar onze bergen

  Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met ongetemd mythisch landschap, bergen, valleien en fjorden. Lees voordat je de natuur instapt de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

  Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven