Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Beitostølen
Beitostølen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Maak alleen foto's en bewaar de herinneringen

Noorwegen is een land met ongekende natuurlijke schoonheid, wondermooie watervallen, kristalheldere fjorden, bijzondere bergen en spectaculaire gletsjers. Daarom moeten alle lokale inwoners en toeristen zich inzetten om dit landschap en de gemeenschappen en hun manier van leven te sparen.

De Noren leven vanuit de gedachte dat iedereen verantwoordelijkheid is voor natuurbehoud. Veel inwoners brengen graag hun tijd door in de bergen en buitengebieden. Dat ze de natuur zo belangrijk vinden, blijkt ook uit hun instelling om het natuurschoon te behouden.

Zo zijn grote delen van het Noorse vasteland nationale parken en beschermde gebieden. Tegelijkertijd bieden de Noren je graag de mogelijkheid om die parken en gebieden te bezoeken, zodat je er ook van kunt genieten. Dat geldt zelfs voor gevoelige en kwetsbare regio's!

De mogelijkheid om de natuur van zo dichtbij te bewonderen, is een eeuwenoude traditie die is gebaseerd op duurzame principes. Inmiddels zijn die principes zelfs vastgelegd in wetten. En nog steeds draait alles om respect voor de natuur en voor de wildernis.

Natuurlijk weten we vandaag veel meer van ecologie en natuur dan vroeger, maar dat geldt ook voor de aftakeling van het landschap en van de lokale bevolkingen.

Daarom hanteren we nu een langetermijnvisie die de natuur en cultuur, de landschappen en bedrijven, moet beschermen: datgene waarvan we vandaag genieten, zal in de toekomst nog veel mooier zijn. Het is dan ook onze plicht om te zorgen dat onze toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

De Verenigde Naties hebben 2017 tot het Internationale jaar van duurzaam toerisme en ontwikkeling omgeroepen. Het doel is om het bewustzijn van de bijdrage van duurzaam toerisme zichtbaarder te maken, en ook voor alle betrokkenen om samen te werken om een positieve verandering tot gang te brengen in het toerisme. Lees meer over het Internationale Jaar van Duurzame Toerisme en Ontwikkeling.

Vega
Vega.
Photo: Helgeland Reiseliv
Sognefjord
Sognefjord.
Photo: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
A train passing a river along the Rauma Railway
Raumabanen.
Photo: Leif J. Olestad
Horse and sleigh at Røros
Røros.
Photo: Thomas Rasmus Skaug - visitnorway.com
Ad

Een duurzame bestemming

Veel plaatsen volgen duurzame principes, maar om als duurzame bestemming gecertificeerd te worden is een eer waar maar weinig bestemmingen voor kwalificeren. Het proces om gecertificeerd te worden duurt jaren, en de samenwerkende aanbieders in de betreffende bestemming moeten in deze tijd aantonen dat zij ook daadwerkelijk gedreven zijn om de ervaring voor hun bezoekers uitmuntend te houden, terwijl de negatieve impact van het toerisme op alle mogelijke manieren wordt tegengegaan. Daarnaast moet de bestemming continu aan haar bedrijfsvoering en de verhoudingen met de lokale gemeenschap werken, allemaal volgens duurzame principes.

Sustainable destination

Aankomende duurzame bestemmingen

Een duurzame bestemming is jaren van hard werk met de lokale gemeenschap. Deze bestemmingen verwachten een duurzame bestemming te worden in het komende jaar

Green Travel maakt het makkeljk om groen te zijn

Green Travel is het teken dat het vinden en kiezen van ecologische verantwoordelijke keuzes makkelijk maakt. Wanneer je het groene plukje gras ziet, weet je dat de bijbehorende producten en aanbiedingen zijn gecertificeerd in een gekwalificeerde milieu-regeling. Naast het groene gras, vind je het logo en de naam van de specifieke regeling waardoor de aanbieder is gecertificeerd.

Deze certificeringen vallen onder Green Travel: Ecotoerisme Noorwegen, ecolabel Nordic Swan, Eco-Lighthouse, The Green Key, ISO 14001 en de Blauwe Vlag. Individueel en collectief garanderen zij dat de gelabelde bestemmingen de strikte regels en richtlijnen voor de productie en het beheer van afval, energie, transport, gebruik van chemicaliën en eisen voor onderaannemers volgen. Deze maatregelen gaan verder dan wat de Noorse wet vereist.


Green travel logo

Groen reizen: een gids voor milieucertificaten in Noorwegen

Wil je een vakantie met zo min mogelijk impact op het milieu? Kies dan voor partijen die de volgende labels en logo's.

Ecotourism Norway logo

Ecotourism Norway

Deze onderscheiding is bedoeld om internationaal ecotoerisme naar een hoger niveau te brengen en wordt toegekend aan bedrijven en operators die scoren op het gebied van internationaal ecotoerisme. Deelnemers moeten voldoen aan meer dan 100 strikte criteria op het gebied van milieuprestaties, hun rol als gastheer/gastvrouw, integratie in de lokale gemeenschap en inkoopbeleid. Bovendien moeten ze zich voortdurend verbeteren. Het certificaat wordt om de drie jaar verlengd.

Ecolabel Nordic Swan logo

Ecolabel "Nordic Swan"

Meer dan 5000 producten in Noorwegen dragen het "Nordic Swan"-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de producten voldoen aan strikte eisen op het gebied van energieverbruik, materialen en chemische stoffen - van grondstof tot eindproduct en verwijdering.

Eco-Lighthouse logo

Eco-Lighthouse

Het "Eco-Lighthouse"-certificaat stelt eisen ten aanzien van het energieverbruik, de verwijdering van afval, vervoer, inkoop en werkomgevingen. Meer dan 5000 bedrijven in Noorwegen hebben het certificaat. Het certificaat wordt om de drie jaar verlengd.

Green Key logo

The Green Key

"Green key" is een internationaal ecolabel voor duurzaam toerisme. Het label is bedoeld om kennis en bewustzijn van duurzame methoden en principes op het gebied van toerisme te verbeteren en om het verbruik van bronnen en energie te verminderen. Er zijn duizenden organisaties in meer dan 50 landen die meedoen.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001 wordt uitgereikt aan bedrijven die een hoogwaardig milieubeheersysteem hebben.

Blue Flag logo

Blue flag

Stranden en jachthavens die in aanmerking komen voor Blue Flag hebben een naam hoog te houden op het gebied van waterkwaliteit, veiligheid, voorlichting en informatieverstrekking over het milieu, dienstverlening en algemeen milieubeheer. De Blue Flag-awards worden elk jaar begin juni uitgereikt.

Zoek naar opties voor een duurzame vakantie

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad