Skip to main content

JEUGD- EN GEZINSHERBERGEN

Meer dan een betaalbare plek om te overnachten

Voordat je je spaargeld aan een hotel uitgeeft, bedenk dan wel dat er in Noorwegen een paar honderd goedkopere alternatieven zijn.

Waarom ga je niet voor ...

... een gezellige herberg?

Een herberg biedt je alle voordelen van een hotel, maar kost een stuk minder geld. Vraag je je af hoe dat kan? We laten het je zien ...

Ook wat betreft het uitzicht doen herbergen niet onder voor hotels. Wat dacht je van 's morgens van je kopje koffie genieten in deze omgeving in de buurt van het Hardangerfjord?

Herbergen zijn meestal kleiner dan hotels, hebben een persoonlijker interieur, en worden vaak gerund door mensen die ook graag goed voor hun gasten zorgen.

Omdat ze niet grootschalig zijn, is er ook meer tijd om een praatje met je te maken en je de beste tips te geven over wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.

Herbergen: een slimme deal

Er zijn meer dan 300 jeugd- en gezinsherbergen, B&B's, hostels, motels en pensions in Noorwegen die betaalbare overnachtingen aanbieden aan bijvoorbeeld rugzaktoeristen, reizigers en gezinnen. Maak je geen zorgen als je niet weg ben van het idee om op een slaapzaal vol vreemden te liggen, want veel herbergen hebben ook eenpersoons-, tweepersoons- en gezinskamers.

De meeste Noorse dorpen en steden hebben één of meerdere herbergen, en ook in de buurt van grotere bezienswaardigheden zijn vaak herbergen te vinden. Dit betekent dat je er kunt overnachten voor een fractie van wat je voor een hotelkamer zou betalen. En de prijzen zijn het laagseizoen nóg interessanter.

Wat is een herberg?

Ze zijn er in allerlei varianten - van eenvoudig tot super luxe. Meestal wordt een herberg in het Noors een 'vandrerhjem', 'pensjonat', 'gjestehus', 'gjestegård' of een 'vertshus' genoemd. Het is een budgetaccommodatie waar gasten op een slaapzaal liggen. Maar vaak zijn er ook privékamers beschikbaar. Gasten delen meestal de badkamers en de zithoek.

Wie overnachten er in herbergen?

Allerlei soorten reizigers. Niet alleen vanwege de betaalbare prijzen, maar ook omdat een nacht in een herberg een heel gezellige ervaring kan zijn. Omdat je de gemeenschappelijke ruimtes en in veel gevallen ook de slaapzalen deelt, ontmoet je mensen van alle leeftijden en van over de hele wereld.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's