Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
invalid widget [plugins_social_instagram_liked_media] []
Search
Trolltunga, Odda Trolltunga, Odda
Credits
Trolltunga, Odda.
Photo: Terje Nesthus / www.fjordnorway.com
Campaign
Partner

Woeste hoogten en blauw ijs

Vanaf de fjord zelf tot aan de gletsjer Folgetonna, de beroemde watervallen en de iconische rotsformatie Trolltunga, de regio Hardangerfjord laat je het beste van de Noorse natuur zien.

"Noorwegen specialiseert in buitengewone rotsformaties vanwaar je schitterende panoramische uitzichten hebt, en fotomomenten krijgt die zo op een ansichtkaart kunnen. Een van de mooiste van deze is Trolltunga", aldus Lonely Planet over Trolltunga, één van de spectaculairste kliffen in Noorwegen. Deze duizelingwekkende rotsformatie hangt ongeveer 700 meter boven het meer Ringedalsvatnet in Odda, en is een populaire dagtocht voor wandelaars van over de gehele wereld. En het is maar één van de vele bijzondere plekken langs de Hardangerfjord.

De Hardangerfjord, van de hoogvlakte Hardangervidda tot aan de Atlantische Oceaan, is de vier na langste fjord ter wereld, en de op een na langste in Noorwegen.  En ook al ziet het landschap er ongerept uit, het gebied heeft uitstekende infrastructuur, en de wandelpaden zijn goed gemarkeerd, met hotels en berghutten onderweg waar overnacht kan worden.

Je kunt bijvoorbeeld met een gids een wandeling over het blauwe gletsjerijs op de Folgefonnagletsjer maken, of zelf een van de Nationaal-Toeristische Routes volgen; zorgvuldig gekozen uitgezochte wegen om met de fiets, motor of auto een toertocht over te maken.

Deze vindt je in de meest schitterende gedeeltes van Noorwegen, waaronder de regio Hardanger. Als je gewoon de fjord wilt bekijken, kun je kiezen uit vele rondvaarboten, maar ook gewoon een kajak huren en er zelf op uit trekken.

De regio heeft ook een rijke cultuurgeschiedenis. Noorse iconen, zoals de Hardangerviool, het Hardanger borduurwerk en de Hardangerbunad (de traditionele klederdracht) kom je allemaal tegen bij een bezoek aan deze regio.

In de 13e eeuw brachten monniken uit Engeland appels naar Hardanger, en begonnen deze fruitbomen te kweken in hun kloostertuinen. Dit sloeg aan, en vandaag de dag komt 40 procent van al het Noorse fruit uit de regio rond de Hardangerfjord. Het beroemdste appelproduct in Hardanger vandaag de dag is waarschijnlijk wel de sterke appelcider. Andere lokale specialiteiten zijn hertenvlees, rendier, vis en schapenvlees.

The Steindalsfossen waterfall, National Tourist Routes Hardanger
Steinsdalsfossen
Bjørn Andresen_Statens Vegvesen
Cider tasting, Lekve Gård, Hardangerfjord
Lekve Gård
CH - Visitnorway.com
Hardangerfjord
Hardangerfjorden
Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
Folgefonna
Folgefonna
Reisemål Hardanger Fjord / Désiré Weststrate
Ad

Wat te doen

Waar te verblijven

Eten en drinken

Reizen naar en in de omgeving

Met het vliegtuig:
  • Vanuit Hardanger zijn de dichtbijzijndste internationale luchthavens die van Bergen en die Haugesund.
Over de weg:
  • Hardanger wordt door meerdere snelbussen met veel plaatsen in heel Noorwegen verbonden.
Met de trein:
  • Je kunt geen trein direct naar de Hardangerfjord nemen. Echter kun je met Noorse staatsspoorwegen (NSB) een trein direct vanuit Oslo naar Geilo, Voss of Bergen via de Bergenspoorlijn nemen, en vanuit een van deze drie plaatsen verder met de bus.
Met de boot:
  • Er vertrekken dagelijks snelveren van Bergen naar Rosendal, een dorpje aan de zuidkant van de Hardangerfjord.
  • In de regio Hardanger, worden er meerdere rondvaartdiensten aangeboden die naar verschillende plaatsen langs de fjord varen, zoals Herand, Utne, Lofthus, Kinsarvik en Ulvik.

De regio Hardanger biedt meer:

In en rond de Hardangerfjord is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad