Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Blijf binnen je budget

11 tips voor een leuke budgetvakantie
Het is geen geheim dat Noorwegen een vrij dure bestemming is, maar er zijn genoeg goedkope opties en kosteloze bezienswaardigheden voor budgetreizigers.
A man and a women are enjoying the view of Geiranger from their tent
Geiranger.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com
Ad

  Bekijk onze tips om het beste van Noorwegen te ervaren zonder je rekening te plunderen.

 1. 1. Wees er vroeg bij

 2. Reis in het laagseizoen voor goedkopere accommodatie en minder drukte bij de activiteiten.

 3. 2. Plan op voorhand

 4. Als je ruim op voorhand boekt, kunnen treinen, vliegtuigen en bussen in Noorwegen voordelig zijn. Er zijn altijd maar een beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor de laagste prijs, dus wees er vroeg bij .

 5. 3. Ga te voet of met de fiets op pad

 6. Fietsen of wandelen is de goedkoopste manier van reizen. Een fiets- of wandelvakantie brengt je ook veel dichter bij de natuur.

 7. 4. De natuur is gratis

 8. In Noorwegen moet je niet betalen om de fjorden, watervallen of natuurparken te bezoeken. Profiteer ervan en geniet van de frisse lucht. 

 9. 5. Zoek goedkope overnachtingen

 10. Wildkamperen is toegestaan en volledig gratis, zolang je je maar aan de regels houdt omtrent het recht op vrije toegang. Andere betaalbare alternatieven zijn kampeerterreinen, hostels en jeugdherbergen, en één van de vele berghutten waar je kunt overnachten.

  Hardangerfjord
  Hardangerfjord.
  Photo: CH / Visitnorway.com
 11. 6. Drink water van de kraan

 12. Koop je eten in de supermarkt in plaats van uit eten te gaan. Zo bespaar je heel wat! Vergeet ook niet dat het in het hele land veilig is om kraanwater te drinken. Vul je flesjes dus aan de kraan in plaats van nieuwe flessen te kopen.

 13. 7. Ga in de leer bij studenten

 14. Om goedkoop uit te gaan, kun je in studentensteden kijken welke gelegenheden populair zijn onder studenten. Breng je studentenkaart mee op reis, zo krijg je op bepaalde plekken extra korting.

 15. 8. Eet bij kleine Aziatische restaurants

 16. In de grote steden vind je vaak kleine restaurants die lekkere Thaise of andere Aziatische gerechten serveren tegen een redelijke prijs.

 17. 9. Doe wat opzoekingswerk

 18. Het loont zeker de moeite om op voorhand wat research te verrichten. Veel bezienswaardigheden zijn het hele jaar door gratis en voor veel musea betaal je vaak niets op bepaalde dagen van de week.

 19. 10. Vraag het aan de plaatselijke bevolking

 20. Lokale toerismebureaus helpen je graag verder en hebben vaak een overzicht van gratis activiteiten.

 21. 11. Krijg een gratis lift

 22. Noorwegen is één van de veiligste landen ter wereld, en ook al is liften niet erg gebruikelijk, het is gewoonlijk vrij veilig en je ontmoet de lokale bevolking. Het is natuurlijk vrij onvoorspelbaar. De kans om snel een lift te krijgen is groter op het platteland. Neem ook zeker je voorzorgen: draag zichtbare kledij en praat even met de chauffeur voor je beslist in de auto te stappen.

  Het recht om rond te zwerven

   

  Het Noorse recht om te zwerven ('allemannsretten') maakt al deel uit van de Wet op de Openluchtrecreatie sinds 1957. Het garandeert dat iedereen de natuur kan ervaren, zelfs op grotere private gebieden.

  De belangrijkste regels zijn heel simpel: wees attent en bedachtzaam, neem je afval mee en toon respect voor de natuur en de mensen.

  Lees meer over het recht om rond te zwerven.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad