Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Langedrag
By the camp fire.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

De beste dingen in het leven - en in Noorwegen - zijn gratis.

Veel mensen denken dat Noorwegen een duur land is, en tot op zekere hoogte hebben zij ook groot gelijk, maar waarschijnlijk hebben ze ook niet echt hun best gedaan om geld uit te sparen. Het is zeker mogelijk om Noorwegen te ervaren zonder je hele spaarrekening leeg te halen en je kredietlimiet tot de laatste cent aan te spreken. Hier vind je een aantal tips en trucs welke je kunt gebruiken om bedachtzaam met je financiën om te gaan en toch een leuke vakantie te hebben in Noorwegen.

10 tips voor een leuke budgetvakantie

1. Koop je eten in de supermarkt in plaats van dagelijks uit eten te gaan. Dit spaart veel geld uit. Ook is het raadzaam geen water uit flessen aan te schaffen in Noorwegen, maar gewoon uit de kraan te drinken. Kraanwater in Noorwegen is overal van goede kwaliteit en geheel gratis.

2. Treinen, vliegtuigen en bussen kunnen erg goedkoop in Noorwegen zijn, mits je maar ruim van te voren boekt. Er zijn altijd maar een beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor de laagste prijs, dus wees er vroeg bij en vergelijk je mogelijkheden.

3. Wildkamperen is toegestaan en volledig gratis, zolang je je maar aan de regels houdt omtrent het recht op vrije toegang. Andere alternatieven die betaalbaar zijn zijn kampeerterreinen, hostels en jeugdherbergen, en een van de vele berghutten waar je kunt overnachten.

4. Wandelen en fietsen geven een speciaal tintje aan je vakantie, en deze activiteiten zijn uiteraard overal gratis.

5. Om goedkoop uit te gaan, kun je in studentensteden kijken welke gelegenheden populair onder studenten zijn. Als je een collegekaart hebt, nog beter - laat deze zien, mogelijk krijg je korting. Kleine Aziatische restaurantjes zijn vaak veel goedkoper en hebben vaak een ruime keuze aan goede gerechten.

6. Reis in het laagseizoen voor goedkopere accommodatie en minder drukte bij de attracties.

7. Het loont zich om van te voren zoveel mogelijk uitzoekwerk te doen: Veel attracties zijn volledig gratis, en musea waar je doorgaans voor moet betalen, zijn vaak gratis op één of twee dagen per week.

8. Vraag advies aan de Noren: Veel toeristeninformatiecentra zijn maar al te bereid je te helpen geld uit te sparen, en houden vaak lijsten bij van activiteiten en attracties die gratis zijn.

9. De natuur is altijd gratis, en in Noorwegen mag je overal in de vrije natuur rondzwerven. Ga waar je wilt gaan, en geniet van de frisse lucht.

10. Noorwegen is één van de veiligste landen ter wereld, en ook al is liften niet erg gebruikelijk, het is een redelijk veilig alternatief om door Noorwegen te reizen. Natuurlijk is het wel een onvoorspelbare manier van reizen, maar je zult veel plaatselijke bewoners tegenkomen. De kans om snel een lift te krijgen is groter op het platteland, waar maar weinig openbaar vervoer rijdt. Een aanrader is om een klein Noors vlaggetje op je rugzak mee te nemen - dit vergroot aanzienlijk je kansen op snel opgepikt te worden.

Meer tips over liften in Noorwegen op de facebook groep "lifters in Noorwegen".

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad