Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The Vigeland Park The Vigeland Park
Credits
The Vigeland Park.
Photo: CH - Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Een verblijf in Oslo hoeft je geen fortuin te kosten. Veel dingen in de hoofdstad van Noorwegen zijn zelfs gratis.

Gratis eropuit in Oslo

Ga lopen

Een wandeling biedt je een geweldige manier om de stad te ontdekken.

Het Oslo Operahuis: Kom van dat dak af

Musea met gratis toegang op donderdag

Heb je een beperkt budget? Bezoek dan een museum dat op donderdag gratis toegankelijk is.
Zwemmen, skiën, schaatsen

Ben je geen fan van markten? Laat je dan leiden door de seizoenen en ga zwemmen of skiën. Vanuit het centrum van Oslo ben je zo op het strand. Neem buslijn 30A en stap uit bij de laatste halte (Bygdøy) voor een duik bij Huk of kies voor Paradisbukta. Natuurlijk kun je ook zelf een bestemming kiezen op een van de vele eilanden in het Oslofjord.

Eventueel kun je heerlijk ontspannen bij een van de verschillende meren in het Oslomarkabos, waarvan Sognsvann waarschijnlijk het populairst is.

Kom je in de winter? Kies dan voor schaatsen en skiën. Oslomarka, het enorme bos dat hoog boven de stad uittorent, biedt een enorm netwerk met cross-countrypistes waarop je gratis kunt skiën. In het centrum vind je de Narvisen-ijsbaan bij de Karl Johan-poort. Deze ijsbaan is van december tot februari geopend. Daarnaast is er nog het Frogner-stadio, dat van januari tot half maart is geopend. Je kunt op beide banen gratis schaatsen.

Markten

Wanneer je graag de lokale bevolking ontmoet, kun je het beste naar een markt gaan. De markt in antiek en tweedehands spullen van Vestkanttorvet vindt van maart tot december elke zaterdag plaats op het plein in Majorstuen. In het oostelijke deel van de stad kun je elke zondag de Birkelund-vlooienmarkt in Grünerløkka bezoeken.

Ook kerstmarkten zijn erg populair. Mocht je in december naar Oslo komen, dan kun je het beste naar de markten op Rådhusplassen (het grote plein voor het stadhuis) en naar de markt bij het Folk Museum op Bygdøy gaan. Ben je dol op eten? Bezoek dan eind september het Matstreif Festival op Rådhusplassen.

Interviews met toeristen

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad