Skip to main content

Plan je reis met Hurtigruten

Boek een cruise met Hurtigruten

Met Hurtigruten als je uitvalsbasis heb je het best mogelijke startpunt om alles te ontdekken wat de Noorse kust te bieden heeft. Van fjorden en legendarische dorpjes tot het noorderlicht en de middernachtzon.

Meer dan alleen een cruise, een reis met Hurtigruten kan wel eens de meest authentieke Noorse ervaring zijn die er is. Sinds 1893 zijn de Hurtigruten schepen een integraal onderdeel van het leven langs de Noorse kust, het vervoeren van de lokale bewoners, bezoekers en goederen tussen de steden en eilanden.

De oorspronkelijke route brengt je van Bergen in het zuiden tot Kirkenes in het noorden, door middel van eilandjes, archipels en steden - waarvan sommige onbereikbaar zijn met de gewone schepen en auto's. De vloot bestaat uit twaalf unieke schepen, er vertrekt elke dag één schip vanuit Bergen. Welk schip wordt jouw basiskamp?

Ga naar buiten en ontdek de magie

Het leven aan boord, met prachtige en majestueuze natuur om elke hoek, is ongetwijfeld een ongelooflijke ervaring. Maar als je echt de Noorse kust wilt ervaren, zijn het de excursies die de reis uniek maken.

Met 34 havens en meer dan 90 excursies om uit te kiezen, hoef je je nooit zorgen te maken dat je je verveeld op je reis in het Noordpoolgebied.

Doe mee aan een koningskrabsafari of rijd op een quad naar de Russische grens in Kirkenes. Sta aan het einde van de wereld op de Noordkaap, kijk een zeearend in de ogen tijdens het verkennen van de Trollfjord, of voel je hartslag stijgen als je de hoge bergtoppen in de Lofoten-eilanden beklimt. Lees meer over de excursies van Hurtigruten.

Lokale Noorse delicatessen langs de kust

De culinaire tradities van Noorwegen hebben veel gemeen met de natuur langs de kust: fris, origineel en vol afwisseling. Aan boord van Hurtigruten ervaar je deze Noorse keuken. Er wordt samengewerkt met lokale leveranciers die dagelijks verse producten van de hoogste kwaliteit aanbieden.

Enkele jaren geleden won Hurtigruten de prestigieuze Matmerk award voor ‘Noors op het menu’. ‘Geen enkele van onze grote touroperators hebben het lokale Noorse voedsel in die mate op het menu staan. Het feit dat je je een weg kunt eten door de Noorse kust, in combinatie met mooie verhalen en prachtige beelden, is iets wat foodies- en taalliefhebbers zullen waarderen.’

De chef-koks aan boord zijn zeer creatief in het samenstellen van variaties van zowel nieuwe als traditionele Noorse gerechten. Met dit concept helpen Hurtigruten en zijn gasten niet alleen het ondersteunen van lokale vissers, boeren en andere leveranciers langs de kust - je bent ook gebonden aan unieke culinaire ervaringen om je vrienden en familie over te vertellen.

Kies je seizoen

Dankzij de middernachtzon krijg je voor een lange periode 24 uur daglicht. In de winter, van oktober tot maart, kun je het noorderlicht zien dansen door de poolhemel.

Welk licht je te zien wilt krijgen en hoe je het wilt zien, hangt helemaal af van welk seizoen jij kiest. Meegaan met één van de talloze excursies is zeker een populaire optie.

Lees meer en boek je reis op hurtigruten.com

Ontdek het zelf

De klassieke rondreis: Bergen–Kirkenes–Bergen

Wil je je eigen tocht door Noorwegen creëren, dan kun je de havens selecteren van waar en waarheen je wilt reizen. Plan vandaag je Noorse kustreis

Ontdek meer

Recent bekeken pagina's