Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Northern lights: Nature’s own rhythms Video Thumbnail - vimeo - Northern lights: Nature’s own rhythms Northern lights
Video Thumbnail - vimeo - Northern lights: Nature’s own rhythms Northern lights
Credits
Northern lights: Nature’s own rhythms.
Photo: True Stories

Het Noorderlicht

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De beste plekken om het noorderlicht te zien

De ongelooflijke lichtshow in de Arctische lucht staat bij veel mensen op de bucket list. Maar weinig landen bieden zoveel mogelijkheden onder het noorderlicht als Noorwegen.

Er wordt vaak gezegd dat het noorden van Noorwegen één van de beste plekken op de wereld is om het noorderlicht te bekijken. Hoewel het noorderlicht ook op veel andere plekken te zien is, is bovenstaande toch zeker waar. Maar weinig plekken kunnen tippen aan het ruime aanbod van activiteiten, tours, hotels en cruises die bijdragen aan je noorderlichtavontuur.

Het noorderlicht is op een simpele manier uit te leggen. Het licht wordt veroorzaakt door zonnewind. Grote hoeveelheden geladen deeltjes vliegen daarmee het heelal in. Zodra die deeltjes de atmosfeer inkomen veranderen ze door de hoge energie in zuurstof- en stikstofatomen. Deze atomen zorgen voor de kleuren (o.a. groen, roze, paars) die wij kennen als het noorderlicht.

Voor de lokale bevolking in het noorden van Noorwegen is het noorderlicht een deel van hun leven. In dit gedeelte is de aurora borealis (oftewel het noorderlicht) een bron voor kunst, mythologie en legendes. Voor anderen, zoals wetenschapper Neil deGrasse Tyson, is het fenomeen een voorbeeld van hoe mooi de wetenschap kan zijn. ‘Het is een eigenaardige zaak over het heelal', zegt hij, ‘achter de meest prachtige bezienswaardigheden ligt één van de meest uitdagende problemen in de fysica.’

Roald Berg, Stappan Sjøprodukter
Bård Løken/Visitnorway.com
Øystein Lunde Ingvaldsen/www.nordnorge.com/Bø
Svinøya Rorbuer
Sophie Cordon
Peter-Rosén/Lappland Media
Hammerfest Turist
Jan R. Olsen

Ervaar het noorderlicht

Wij durven te zeggen dat Noord-Noorwegen een van de meest comfortabele en interessante plekken is om het noorderlicht te ervaren. Duizenden mensen leven in dit gedeelte van Noorwegen, en de vele hotels en activiteiten zorgen ervoor dat er genoeg te doen is.

Sommige media hebben vermeld dat wetenschappers verwachten dat in de komende 10 jaar tijd het noorderlicht langzaam zal vervagen. Dit is echter niet waar voor Noord-Noorwegen, wetenschapper Truls Lynne Hansen bij het noorderlicht observatorium in Tromsø zegt het volgende: 'Het is waar dat we in het voorbij het noorderlicht climax zijn. Dit betekent dat het noorderlicht minder te zien zal zijn in Oslo en verder naar het zuiden. Maar hier in het noorden zullen we weinig verschil zien'

Tussen eind september en eind maart is de kans om het noorderlicht te zien het grootst.

Installeer de Norway Lights app voor Android en iPhone – een voorspelling die je helpt met het vinden van de beste tijd en plaats voor het noorderlicht.

iPhone: Download Norway Lights voor iOS
​Android: Download Norway Lights voor Android
Windows: Download Norway Lights voor Windows

Noorderlicht topbestemmingen

Click to activate

Boek je reis naar Noord-Noorwegen


Reizen naar het noorderlicht


Noorderlicht avontuur

Alle topbestemmingen bieden tours en pakketten om het natuurfenomeen van zo dichtbij mogelijk te ervaren. Klik op de producten voor meer informatie en om te boeken.
Een complete lijst aan noorderlichtaanbiedingen


Waar te verblijven

Comfortabel slapen met een keuze uit aanbevolen hotels bij het noorderlicht.
Bekijk de hotelaanbiedingen


Raak geïnspireerd


Andere activiteiten in Noord-Noorwegen

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te zien is

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages