RECEPT:
Heilbot uit Hurtigruten
Vis van hoogwaardige kwaliteit met een rijke smaak
Noorse heilbot wordt gezien als een exclusieve vis en het wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden in Noorwegen.
Heilbot staat ook op het menu aan boord van de Noorse kustexpress, Hurtigruten, en zij hebben hun recept met ons gedeeld.
Hurtigruten richt zich op het bieden van verse, lokale gerechten aan hun passagiers en het menu verandert onderweg, zodat mensen een reis door de Noorse culinaire cultuur kunnen maken.
“Het is belangrijk om onze lokale voedselproducenten te steunen en de fantastische ingrediënten die Noorwegen te bieden heeft onder de aandacht te brengen.”
Frank Kristoffersen
Kok, Hurtigruten
Wist je dat heilbot meer dan 300 kg kan wegen en meer dan 3,5 meter lang kan worden?
Als je liever heilbot in Noorwegen proeft in plaats van het zelf te bereiden, onthoud dan dat Noorse zeevruchten op hun best zijn tijdens de wintermaanden.