Skip to main content

Grootse openingen: zie wat de toekomst in petto heeft

Vanaf 2025 kun je een onvergetelijke reis maken met de Norient Express en in 2026 kun je het spectaculaire The Whale bezoeken. Maar dit zijn slechts twee van de vele nieuwe trekpleisters die de komende jaren opengaan. Hier zijn een paar van de hoogtepunten.

Maak je maar op voor rode lopers, avondjurken en champagne! Een aantal projecten die in het hele land al een tijd in de maak zijn, openen eindelijk hun deuren voor het publiek. Er is nauwelijks een spannender moment denkbaar om Noorwegen met een bezoek te vereren. Klik hier om te zien wat er allemaal gaat gebeuren in 2024 en krijg een voorproefje van alle leuke dingen die op handen zijn:

1.The Whale (de Walvis) op de Vesterålen

Architect: Dorte Mandrup

Zet je maar schrap voor een geweldige tijd! De verbluffende structuur van the Whale (de Walvis) op het eiland Andøya op de Vesterålen - dat wordt beschouwd als één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten - zal dienst doen als uitzichtpunt aan de kust en als educatief museum. Het met stenen bedekte dak van the Whale gaat dienen als platform om walvissen te spotten, en binnen zal het grote tentoonstellingsruimtes met walvisgerelateerde voorwerpen, een café en een museumwinkel herbergen.

2. SKREI

Architect: LPO Architects

Over de oceaan gesproken – SKREI is een centrum voor ervaringen en kennis over de Lofoten-visserij en de vis die centraal staat in Noorwegen!  

SKREI zal bestaan uit vier hoofdattracties: de nieuwgebouwde "Otolitten" - de Otholite, het Lofoten Museum, de Espolin-galerie en het Lofoten Aquarium. De vier onderdelen worden verbonden op een visueel mooie en toegankelijke manier die hun verhalen zo goed mogelijk overbrengt.

Het centrum is gelegen in Storvågan, Kabelvåg - in het hart van de Lofoten. Dit is waar de commerciële handel in skrei - Noordoost-Arctische kabeljauw - begon.

Opent: 2026

3. De Norient Express

Boek een rit met de Oriënt-Express van Noorwegen – De Norient Express!

In eerste instantie rijden er met Norient Express twee elektrische treinen die zijn uitgerust met comfortabele zitplekken, een sportruimte, een observatorium en nog veel meer. De eerste reis staat gepland in oktober 2025 en dit wordt een reis van zes dagen van de kuststad Bergen, via Oslo met als eindpunt de historische stad Trondheim. Zowel de Dovre-spoorlijn als de Bergen-spoorlijn  zijn spectaculaire treinreizen! De nieuwe locomotieven hebben een natuurlijk ontwerp en zijn gemaakt van Noorse materialen. De elektrische aandrijving maakt het een duurzamere manier om te reizen.

Opent: oktober 2025

Heb je meer inspiratie nodig over wat er in Noorwegen allemaal te zien en te doen is? De inwoners zelf geven je tips voor een leuk lang weekendje weg in de grote steden, boek een reis op maat met Up Norway en zoek je favoriet tussen onze meest unieke overnachtingsmogelijkheden.

Er staan je geweldige kunstervaringen te wachten

Filter je zoekopdracht en bekijk de beste kunstervaringen in het hele and.

Lees meer

Recent bekeken pagina's