Grootse openingen: zie wat de toekomst in petto heeft

Het Noorse architectenbureau Snøhetta zal het Kon-Tiki Museum een gewaagde make-over geven. Maar dat is slechts één van de vele nieuwe bezienswaardigheden die de komende jaren openen - hier volgen een aantal toppers.

Volg Visit Norway op sociale media

Instagram Logo  Instagram
TikTok logo  TikTok
Facebook logo  Facebook
Twitter logo  Twitter
Youtube logo  YouTube

Maak je maar op voor rode lopers, avondjurken en champagne! Een aantal projecten die in het hele land al een tijd in de maak zijn, openen eindelijk hun deuren voor het publiek. Er is nauwelijks een spannender moment denkbaar om Noorwegen met een bezoek te vereren. Klik hier om te zien wat er allemaal gaat gebeuren in 2022 en krijg een voorproefje van alle leuke dingen die op handen zijn:

1.The Whale (de Walvis) op de Vesterålen

Architect: Dorte Mandrup

Zet je maar schrap voor een geweldige tijd! De verbluffende structuur van the Whale (de Walvis) op het eiland Andøya op de Vesterålen - dat wordt beschouwd als één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten - zal dienst doen als uitzichtpunt aan de kust en als educatief museum. Het met stenen bedekte dak van the Whale gaat dienen als platform om walvissen te spotten, en binnen zal het grote tentoonstellingsruimtes met walvisgerelateerde voorwerpen, een café en een museumwinkel herbergen.

2. Het nieuwe Kon-Tiki Museum

Architect: Snøhetta

Het Noorse architectenbureau Snøhetta stelt zijn plannen om het Kon-Tiki Museum te vernieuwen. Het nieuwe museum ligt in de lijn van de avontuurlijke geest van Thor Heyerdahl en wil het intercultureel begrip en respect voor onze natuurlijke bronnen bevorderen.

Het Kon-Tiki Museum ligt op het beboste schiereiland Bygdøy in Oslo, en is één van de meest bezochte musea van Noorwegen, mede dankzij het vlot van de wereldberoemde Kon-Tiki-expeditie over de Stille Oceaan in 1947. Heyerdahl was geïnteresseerd in natuurbehoud, bezorgd over overconsumptie en gepassioneerd om een duurzamere wereld creëren.

Het nieuwe middelpunt van het museum zal een groot multifunctioneel auditorium vormen met een spectaculair uitzicht op de tuin en de hemel. Het moet een plek zijn voor jong en oud om over het belang van consumptievermindering te leren en te praten en de wereldwijde uitdagingen op het gebied van de slechte toestand van de oceanen aan te pakken.

Openingen in 2025.

3. Kunstsilo, het Scandinavische kunstmuseum in Kristiansand

Architect: Mestres Wåge en MX_SI

Op het eiland Odderøya in Kristiansand, in Zuid-Noorwegen, wordt momenteel een historische plek met daarop een graansilo getransformeerd tot een gigantisch kunstmuseum. Het nieuwe museum van bijna 10.000 m2 zal fungeren als katalysator voor Scandinavische modernistische kunst door middel van zowel tijdelijke als permanente exposities. De ambitie is dat Kunstsilo één van de meest toonaangevende kunstmusea van Scandinavië wordt.

Openingen in 2024.

Heb je meer inspiratie nodig over wat er in Noorwegen allemaal te zien en te doen is? De inwoners zelf geven je tips voor een leuk lang weekendje weg in de grote steden, boek een reis op maat met Up Norway en zoek je favoriet tussen onze meest unieke overnachtingsmogelijkheden.

Er staan je geweldige kunstervaringen te wachten

Filter je zoekopdracht en bekijk de beste kunstervaringen in het hele and.

Lees meer

Recent bekeken pagina's