Skip to main content

Kroegen en barretjes

Of je nou op zoek bent naar hippe hotspots in de stad, landelijke microbrouwerijen of traditionele pubs - in Noorwegen is er geen gebrek aan plaatsen om je dorst te lessen! Bekijk deze aanbevelingen maar eens en kies je eigen favoriet!

Populaire kroegen en barretjes in Oslo

In Oslo vind je wel een drankje voor elke stemming of gelegenheid. En het beste van alles is dat de dichtstbijzijnde kroeg nooit ver weg is. De ene ligt wat meer verstopt dan de andere, zoals Himkok – nummer 10 op de lijst van de 50 beste bars ter wereld. Deze ambachtelijke distilleerderij en cocktailbar ligt een beetje verborgen, maar je vindt hem in het centrum van Oslo in de buurt van Youngstorget. Zoek gewoon het blauwe licht! Op de lijst met de nummers 51-100 staat de bar Svanen.

Meer kroegen en barretjes in Oslo

Richting de kroegen van Bergen

Als één van de grootste studentensteden van Noorwegen heeft Bergen uiteraard een levendig stadscentrum, en je vindt er van alles: van grote, hippe clubs tot leuke barretjes en kroegen. De stad is ook een ideale plek om lekker buiten iets te drinken (afhankelijk van het weer), en je vindt veel cafés langs de historische waterkant van Bryggen.

Geniet van Tromsø en doe er gerust een drankje

Zin in een biertje in een oude bioscoop of vissershut? Of misschien wat drinken in één van de microbrouwerijen of cocktailbars van de stad? Het nachtleven in Tromsø bruist van het leven, en iedereen kan er wel iets lekkers te drinken vinden.

Duik het nachtleven van Stavanger in

Bezoek een brouwerij die is verkozen tot één van de beste ter wereld (Lervig), dans de hele nacht in een nachtclub of geniet vanzinderende live rockmuziek - Stavanger heeft het allemaal!

Doe eens een drankje in Trondheim

Trondheim is de ideale stad voor een kroegentocht dankzij de vele kroegen en barretjes met een ruime keuze aan plaatselijk gebrouwen bier. Ben je meer van de cocktails, ga dan eens naar de Britannia Bar of proef de zalige drankjes van de Scandinavische kampioen Jørgen Dons, hoofdbarkeeper bij Raus Bar.

Zoek het perfecte plekje

Bezoek een Noorse kroeg of bar, of meerdere :)

Recent bekeken pagina's