There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid
Nordic Choice Hotels – een bijzondere hotelketen
Thon Hotels – met een geweldig ontbijt
Hostelling International – de poort naar Noorwegen
Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen
Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië
AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring
Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus
DFDS – Europa's toonaangevende ferrymaatschappij 2012-2019
Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur
Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen
NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen
Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn
Buro Scanbrit – vakanties voor natuurliefhebbers
Authentic Scandinavia – spannende tochten door Noorwegen
Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties
Norske Noorwegen Reizen – dé Noorwegen- en Hurtigrutenspecialist
Up Norway – reizen op maat
Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'
Fjord Tours – ervaar Norway in a nutshell® met één ticket
50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.
Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen
Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto
DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen
Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Laat je inspireren door de videoserie ’Tafelverhalen’ hieronder, waarin sommige chefs hun regio in de kijker zetten en graag hun culinaire filosofie uitleggen.
Over heel Noorwegen schieten moderne restaurants als paddenstoelen uit de grond, en een nieuwe lichting chefs bedenkt culinaire concepten met een sterke visie: verse, biologische voeding van plaatselijke boeren en uit de zee vlakbij, een samensmelting van oude tradities en nieuwe technieken, van Scandinavische sfeer en hartelijke gastvrijheid.
De chefs maken graag een praatje met hun gasten en gaan prat op een directe aanpak. Zowel het bepalen van de ingrediënten, hun herkomst als het opzetten van een eigen zaak met een unieke sfeer worden op een pragmatische manier benaderd.
Alle video’s gaan over de belangrijkste Noorse steden. Ze staan bekend om hun bereikbaarheid, de energieke, stadse sfeer, culturele evenementen, de nabijheid van de natuur en de plaatselijke culinaire ervaringen die je alleen daar kunt vinden. Deze steden zijn ideaal voor een korte uitstap, en elk seizoen is er weer wat anders te beleven.
Iets meer afgelegen, maar nog steeds gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven van Oslo, vind je verschillende stadjes en dorpen die beter bekend staan als de regio Oslo. Hier kabbelt het leven rustig voort in een prachtige omgeving vol plaatselijke geschiedenis en cultuur. Eventueel kun je een reis naar Oslo combineren met een bezoekje aan één of twee dorpjes in de regio.
Wat je ook kiest, denk eraan dat je op voorhand een tafeltje reserveert, want deze plekken zijn erg populair. Onderaan deze pagina vind je een kaart met links naar de reserveringspagina’s van de restaurants. De ’Tafelverhalen’ geven een mooi inzicht in de groeiende trend van chef-koks die het allerbeste halen uit de plaatselijke culinaire rijkdom.
Achter de schermen bij de restaurants die de grote Noorse steden tot culinaire bestemmingen maakten.
In 2013 verliet Christopher Haatuft New York en startte restaurant Lysverket in Bergen. Hij houdt van de nabijheid van de natuur en van het feit dat alle ingrediënten op een steenworp van het restaurant te vinden zijn. Verken samen met Christopher de hoogtepunten van Bergen.
Runar Eggesvik, een plaatselijke ondernemer uit Oslo, creëerde vele jaren lang ontmoetingsplekken in zijn stad. Leuke locaties waar mensen elkaar kunnen ontmoeten is zijn passie in het leven. Hij is ervan overtuigd dat het deze plekken, bars, cafés en restaurants zijn die een stad karakter geven.
Andere geweldige eetgelegenheden liggen slechts een schilderachtig ritje van Oslo verwijderd.
Chef-kok Geir Skeie wonde culinaire wedstrijd Bocuse d’Or won en deelt zijn kookfilosofie tijdens een trip naar enkele van zijn lokale leveranciers. Ga mee met Geir op zijn dagelijkse tocht. Haal bijvoorbeeld verse vis op de plaatselijke vismarkt en proef appelsap op de boerderijen in de buurt.
Het was liefde op het eerste gezicht voor Ingeborg Nygaard toen ze naar Fredrikstad reisde. Nu is ze chef-kok van Restaurant Slippen, één van de meest spraakmakende restaurants in de stad. Laat Ingeborg je meenemen naar de lokale leveranciers waar ze streekproducten en andere specialiteiten koopt voor haar restaurants.
Bezoek de restaurants van de chefs in de mooiste steden.
Er staat je een waar smaakfestijn te wachten in de Noorse restaurants. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.
De verschillende delen van Noorwegen hebben hun eigen traditionele kerstgerechten. Hier vind je enkele van de lekkerste en meest typische Noorse eindejaarsgewoontes.
Noorse broodjes zijn gewoon onweerstaanbaar, en het goede nieuws is dat je overal in Noorwegen kunt genieten van de zoete broodjescultuur. We hebben zelfs een recept toegevoegd zodat je ze zelf kunt maken!
De houding van de Noren ten aanzien van eten, drinken, culinaire tradities en ‘haute cuisine’ is de afgelopen jaren enorm veranderd. Vandaag de dag kunnen we met recht trots zijn op de moderne en onconventionele Noorse keuken.
De Noorse keuken hangt van lokale granen en groenten van hoge kwaliteit, lam en gezouten vlees, wilde bessen en natuurlijk vis aan elkaar. Om het nog maar niet te hebben over meelpap in het weekend en over wafels met bruine kaas...
Het beste fruit en de lekkerste bessen ter wereld - denk bijvoorbeeld aan appels, peren, pruimen, bosbessen, aardbeien en kersen - komen van honderden Noorse boomgaarden en boerderijen.
Drie foodbloggers bezoeken Noorwegen en proeven enkele van onze duurzaamste lekkernijen. Tijdens hun reis duiken ze in zee op zoek naar zee-egels, ontmoeten ze rendierherders en melken ze een koe. En ze geven ook hun persoonlijke touch aan traditionele gerechten met lokale ingrediënten.
Terug naar boven