Skip to main content

</br>

Unknown Component
civid: 6181472855bc502931c52791
name: plugins_common_social_share (widget)

Sommige restaurants zijn de reis wel waard

Laat je inspireren door de videoserie ’Tafelverhalen’ hieronder, waarin sommige chefs hun regio in de kijker zetten en graag hun culinaire filosofie uitleggen.

Over heel Noorwegen schieten moderne restaurants als paddenstoelen uit de grond, en een nieuwe lichting chefs bedenkt culinaire concepten met een sterke visie: verse, biologische voeding van plaatselijke boeren en uit de zee vlakbij, een samensmelting van oude tradities en nieuwe technieken, van Scandinavische sfeer en hartelijke gastvrijheid.

De chefs maken graag een praatje met hun gasten en gaan prat op een directe aanpak. Zowel het bepalen van de ingrediënten,  hun herkomst als het opzetten van een eigen zaak met een unieke sfeer worden op een pragmatische manier benaderd.

Alle video’s gaan over de belangrijkste Noorse steden. Ze staan bekend om hun bereikbaarheid, de energieke, stadse sfeer, culturele evenementen, de nabijheid van de natuur en de plaatselijke culinaire ervaringen die je alleen daar kunt vinden. Deze steden zijn ideaal voor een korte uitstap, en elk seizoen is er weer wat anders te beleven.

Iets meer afgelegen, maar nog steeds gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven van Oslo, vind je verschillende stadjes en dorpen die beter bekend staan als de regio Oslo. Hier kabbelt het leven rustig voort in een prachtige omgeving vol plaatselijke geschiedenis en cultuur. Eventueel kun je een reis naar Oslo combineren met een bezoekje aan één of twee dorpjes in de regio.

Wat je ook kiest, denk eraan dat je op voorhand een tafeltje reserveert, want deze plekken zijn erg populair. Onderaan deze pagina vind je een kaart met links naar de reserveringspagina’s van de restaurants. De ’Tafelverhalen’ geven een mooi inzicht in de groeiende trend van chef-koks die het allerbeste halen uit de plaatselijke culinaire rijkdom. 

Culinaire stadsuitstapjes

Achter de schermen bij de restaurants die de grote Noorse steden tot culinaire bestemmingen maakten.

Toprestaurants in de regio Oslo

Andere geweldige eetgelegenheden liggen slechts een schilderachtig ritje van Oslo verwijderd.

Vind restaurants 

Bezoek de restaurants van de chefs in de mooiste steden.

Lekker dineren en lokale gerechten

Er staat je een waar smaakfestijn te wachten in de Noorse restaurants. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Recent bekeken pagina's