Skip to main content

Noorse toprestaurants

en gastronomische ervaringen

Wauw... dat was verbazingwekkend lekker!

Je hebt eten… en dan heb je hemels eten.

Noorwegen is een hotspot voor fantastische restaurants en voedingsproducenten aan het worden. En deze zorgen allemaal voor gastronomische ervaringen van wereldklasse!

MAAEMO

Als je je zinnen hebt gezet op een internationaal toprestaurant, dan is Maaemo in Oslo de plek voor jou! In 2018 stond het restaurant op de 35e plaats in de rangschikking van beste restaurants ter wereld.

Maaemo was het eerste restaurant in Noorwegen dat drie sterren in de Michelingids wist te veroveren.

Reserveer ruim van tevoren om zeker te zijn van een tafel!

RE-NAA

Als enige restaurant met twee sterren in de Michelingids voor 2021 is het gastronomische etablissement RE-NAA een ander pareltje van de Noorse Michelinrestaurants.

Het restaurant is gevestigd in Stavanger, aan de westkust van Noorwegen. Kies van een menu dat je een unieke culinaire ervaring zal bezorgen, geïnspireerd door het plaatselijke landschap.

Ontdek enkele van de plaatselijke toprestaurants in Stavanger.

UNDER

Under, met één ster, zette Zuid-Noorwegen in 2020 op de Michelinkaart.

Het spectaculaire onderwaterrestaurant in Lindesnes is het grootste ter wereld in zijn soort.

Bewonder de oceaan vanaf je tafeltje op 5.5 meter onder de zeespiegel, terwijl je aan het dineren bent - een uniek uitzicht!

CORNELIUS

Heb je ooit gehoord van een ’Meteorologisch menu’? Bij Cornelius in Bergen stellen de koks een dagmenu samen op basis van het weer en de aanvoer van ingrediënten. Het is één van de beste visrestaurants van Noorwegen en is geïnspireerd op de schoonheid van de plaatselijke fjorden aan de westkust.

Het restaurant bevindt zich op het eiland Holmen, op slechts een korte boottocht van Bryggen.

Bergen heeft ook een Michelin-ervaring met één ster in de aanbieding: BARE restaurant.

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is een populaire culinaire bestemming. Je vindt er alles, van betaalbare internationale foodtrucks en foodhallen tot het beste van de Scandinavische keuken in verfijnde restaurants.

Ontdek meer toprestaurants in Oslo.

SPEILSALEN BRITANNIA

Mensen krijgen de smaak te pakken van Trøndelag en zijn gastronomische cultuur. In 2022 krijgt de regio de status van Europese Regio voor Gastronomie.

In de elegante omgeving in Speilsalen, de Spiegelzaal, in het Britannia Hotel in Trondheim, kun je een met sterren bekroonde ’culinaire tocht’ maken, gecreëerd door Christopher Davidsen, een officiële wereldkampioen in culinaire kunst.

CREDO

Credo heeft niet alleen één Michelinster, ze ontvingen in 2019 ook de eerste Michelinprijs voor duurzaamheid. Credo was voorheen gevestigd in Trondheim, maar in 2024 opent het met een nieuw concept in de Nationale Bibliotheek in Oslo!

Lees meer over toprestaurants in Trondheim.

Eén van de meest unieke aspecten van de Noorse culinaire traditie is het feit dat op veel plaatsen het eten rechtstreeks van boer tot bord gaat.

Kvitnes Gård

Je vindt niet enkel sterrenchefs en de beste restaurants in de grote steden...

Bij de Kvitnes-boerderij op de Vesterålen in Noord-Noorwegen kun je genieten van een topdiner in een heel gezellige en informele sfeer. Met enkele van de beste ingrediënten ter wereld en één van de beste chef-koks van Noorwegen, Halvar Ellingsen, krijg je een maaltijd voorgeschoteld die je niet snel zult vergeten.

Wil je meer eetervaringen van topkwaliteit op het idyllische platteland (die ook duurzaam zijn!), reserveer dan een tafel bij de Boen-boerderij in de buurt van Kristiansand of de Engo-boerderij in Vestfold.

Bij de historische en traditionele hotels en restaurants in Noorwegen, kun je plaatselijke eettradities van hoge kwaliteit ontdekken, zoals heerlijke, eersteklas zeevruchten, of heerlijk eten uit de bergen waar je ’wild van zult worden!’

Je vindt er ook enkele van de beroemdste chef-koks van het land, zoals de bergvoedingsexpert, Arne Brimi in Vianvang in Lom (hier afgebeeld), of de winnaar van de Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, bij Bekkjarvik in Austevoll in Fjord-Noorwegen.

Lees meer over authentieke en exclusieve accommodatie op het platteland.

Dankzij onze heerlijke appels vol van smaak is Noorwegen één van de beste landen ter wereld geworden op het gebied van cider.

Hardanger is het centrum van de ambachtelijke ciderproductie. Sider frå Hardanger is een beschermde aanduiding, net zoals champagne.

In het noorden krijg je ook rendiervlees en eersteklas zeevruchten voorgeschoteld bij de vele gezellige, plaatselijke en traditionele restaurants, zoals Til Elise fra Marius in Utskarpen of Umami in Harstad.

Je kunt je ook wagen aan een visserstocht op zoek naar de koningskrab en een vers klaargemaakt exemplaar proeven in Kirkenes. Of doe je tegoed aan de wereldberoemde vis skrei op de Lofoten en Vesterålen.

Zoals je kunt zien, heeft de Noorse gastronomie veel spannende verrassingen in petto, ook voor zoetekauwen...

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's