Skip to main content

Nordkyn

In Nordkyn, de meest noordelijke regio van het Europese vasteland, kun je genieten van prachtige landschappen, visserstochten van wereldklasse, poolervaringen en Samische avonturen.

Op Nordkyn ligt de bergvlakte dicht bij de kust, en scheiden maar een paar seconden de stilte van de storm. Exotische vissersdorpjes en majestueuze vergezichten zijn kenmerkend voor dit schiereiland, maar je vindt er ook stranden, vuurtorens en schilderachtige fjorden.

De overvloed aan vis in de Barentszzee zorgde er al aan het einde van de laatste IJstijd voor dat mensen zich op Nordkyn gingen vestigen. Tot op de dag van vandaag is de rijkdom van de zee de drijvende kracht van de regio. Ga een dag vissen en leer het vak van de professionals, ga mee met een diepzeevistocht, of huur een boot en beproef zelf je geluk.

Nordkyn is de uitgelezen plek om te voet op ontdekking te gaan langs de vele goed gemarkeerde wandelpaden in de omgeving. De hele regio is ideaal voor wandeltochten voor ervaren en onervaren wandelaars - en de uitgestrekte open ruimtes en de horizon zullen je op de een of andere manier beïnvloeden.

De belangrijkste dorpen op het schiereiland zijn Mehamn, Gamvik en Kjøllefjord. Deze liggen allemaal aan de noordkust. Er zijn bewijzen dat de regio al 10.000 jaar geleden bevolkt werd, en de Sami zijn al lang in het gebied aanwezig. Voor wie de Samische cultuur wil opsnuiven, zijn er heel wat culturele tours. Je kunt ook een reservatie maken voor een authentiek Samisch diner in een lavvu, zelfs in combinatie met overnachting. Er zijn verschillende opties om tot in Nordkyn te komen.

In de winter kun je genieten van vele kilometers gemarkeerde langlaufpaden, sneeuwschoentochten, of ritjes meteen sneeuwscooter over besneeuwde, uitgestrekte glooiende heuvels en meren. Stel je deze leuke activiteiten voor, terwijl het noorderlicht boven je hoofd danst...

Meer inspiratie vind je op de officiële website van Nordkyn.

Bekijk hieronder alle mogelijkheden of ga direct naar:
Activiteiten | Eten en overnachten | Hoe kom je er

Topbezienswaardigheden

Meer leuke activiteiten

Eten en drinken

Hoe kom je in Nordkyn

Plan je reis naar Nordkyn met Entur.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Nordkyn biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's