De mooiste wandelingen in Fjord-Noorwegen

Wil jij spectaculaire rotsformaties zoals Trolltunga en Preikestolen (de Preekstoel) ook wel eens van dichtbij bekijken, of wandel je liever op een plek die heel wat rustiger is, maar die qua uitzicht niet onderdoet voor de grote jongens? Er zijn maar weinig plaatsen met zo'n afwisselend landschap in één regio als Fjord-Noorwegen. Hieronder staan de beste wandelopties in de regio.

Laat alles achter zoals je het zelf zou willen aantreffen

Laat een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Het achterlaten zoals je het zelf zou willen aantreffen is een mantra die je je best eigen kunt maken, waar je ook bent. Leg dus je herinneringen alleen vast op foto's.

Groen reizen in Noorwegen

De alom bekende Preikestolen (de Preekstoel)de Romsdalseggen bergkamTrolltunga en Kjerag zijn maar een paar voorbeelden van de populairste wandelingen in Fjord-Noorwegen, en toch is iedere wandeling een belevenis op zich. Deze wandelingen kunnen echter wel belastend zijn voor je knieën en dijbeenspieren, tenzij je een ervaren wandelaar bent. Maar er zijn ook meer dan genoeg kortere en minder veeleisende routes te vinden die perfect zijn voor gezinnen met kinderen of voor mensen die het liever wat rustiger aan doen. Zo kun je bijvoorbeeld langs de fjorden, in de nationale parken en in de groene valleien ook schitterende wandelingen maken.

Omdat Fjord-Noorwegen ruim 57.604 vierkante kilometer beslaat, loop je wel het risico dat je nog een keertje terug moet komen :) Waarom kies je niet één of twee gebieden uit en ga je daar uitgebreid op verkenning? Zo vermijd je ook meteen de drukte. Er zijn heel wat prachtige routes in het westen van Noorwegen, en hieronder staan een aantal van de mooiste wandelingen per gebied - van zuid naar noord.

Zorg dat je op voorhand weet welke wandelroutes geschikt zijn voor jouw conditie. Lees zeker ook onze tips voor veiligheid in de bergen en hoe je je moet voorbereiden op je wandelavontuur! Voor meer uitdagende tochten raden we je aan om aan te sluiten bij een groepswandeling, of boek een tocht met een gekwalificeerde gids.

De mooiste wandelingen in Fjord-Noorwegen

Een greep uit fantastische wandelingen in Fjord-Noorwegen van zuid naar noord.

Plan je reis

Klik voor meer informatie over elke tocht op de icoontjes op de kaart.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Fjord-Noorwegen biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's