BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The tail of a whale off the coast of Tromsø in Northern Norway
Whale outside Tromsø.
Photo: Asgeir Helgestad / Visitnorway.com

Wildlife safari

muteplay/pauseplay/pause

Tijdens een wildlife safari in Noorwegen kom je oog in oog te staan met talloze unieke schepselen in hun natuurlijke omgeving. Ga mee op safari en ontmoet walvissen, koningskrabben en zelfs muskusossen - ruige overlevenden uit de laatste ijstijd.

Reis naar de wildernis

We citeren graag Lonely Planet: 'Noorwegen is het laatste toevluchtsoord voor een aantal van de meest intrigerende Europese dieren in het wild.' Voordat het internet werd uitgevonden, ontmoetten we wel eens toeristen die hoopten ijsberen in de straten tegen te komen. Helaas kom je alleen nog ijsberen tegen in Spitsbergen. Niettemin kun je zomaar elanden, rendieren en zeearenden tegenkomen tijdens je uitstapjes in de wildernis.

Besteed je de organisatie van je reis liever uit? Ga dan mee op wildsafari. Je komt dan dichterbij walvissen dan ooit. Kies je voor een safari richting de Russische grens, dan maak je kans op een ontmoeting met de ruige muskusos en met koningskrabben. Je vindt in Noorwegen zelfs verschillende beschermde eilanden waar vogelspotters hun hart kunnen ophalen. Bezoek bijvoorbeeld eens de archipel Vega in Noord-Noorwegen of Runde in het westen.

Oog in oog met de walvis

Elk jaar wordt de Noorse kust bezocht door de giganten van de oceaan: walvissen, die zich graag even aan toeristen en lokale burgers laten zien. Wie in de zomer Vesterålen bezoekt, kan er op rekenen dat hij een groep walvissen tegenkomt.

In de zomer kom je vooral de potvis tegen. Met een beetje geluk zie je echter ook grienden, dwergvinvissen, bultruggen, dolfijnen en orka's.

Ga op walvissafari en geniet van de betoverende omgeving, de frisse zeelucht en het vele natuurschoon. Je gaat gegarandeerd met onvergetelijke indrukken naar huis.

Een harige knaller uit het verleden

Nationaal park Dovrefjell is het enige park in Noorwegen­ en één van de weinige plekken op aarde ­ waar je de machtige muskusos kunt ontmoeten. Van juni tot september worden wandelsafari's met een gids georganiseerd. Je kunt er dan bijna zeker van zijn dat je deze ongekamde wildebeesten tegenkomt.

De muskusos heeft de laatste ijstijd overleefd en is niet agressief. Je moet echter niet te dicht in de buurt komen. Hanteer voor je eigen veiligheid en voor het welzijn van de dieren een minimale afstand van 200 meter.

Muskusossen zien er groot en onhandig uit en wegen zo'n 225 tot 400 kilo. Toch kunnen ze een topsnelheid van wel 60 kilometer per uur halen.

Een monsterlijke tour

Maak kennis met de rode koningskrab in de Barentszzee, net buiten de kust van Finnmark, en geniet daarna van het heerlijk sappige vlees van deze zeebewoner.

Tijdens een koningskrabsafari kun je het grote monster bekijken vanaf de kust of een boot. Ze worden zelfs ter plekke gevangen en gekookt! Wist je dat de rode koningskrab met zijn twee klauwen een spanwijdte van wel twee meter breed kan hebben? Hij weegt ook nog eens 15 kilo!

De maaltijd na de safari is een absoluut hoogtepunt: geniet van sappig krabvlees met brood, een huisgemaakte dressing en, voor de liefhebbers, een glas witte wijn.

Close shot of a king crab in Kirkenes, Northern Norway
Kirkenes.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com

De droom van elke vogelspotter

Berggebieden, zoals Dovrefjell en Rondane, het Trondheimsfjord, de eilanden Vega en Runde, Lierne en  Børgefjell en Pasvik en het Varangerfjord zijn maar enkele van de Noorse bestemmingen die wereldberoemd zijn bij vogelspotters.

Wie duikers (Gaviiformes), futen (Podicipedformes), watervogels (Anseriformes) en steltlopers (Charadriiformes) wil zien, zit het beste in het westen.

In de bergen vind je juist de morinelplevier (Charadrius morinellus), de grauwe franjepoot (phalaropus lobatus), de gehoornde leeuwerik (Eremophila alpestris), de blauwborst (Luscinia svecica), de Laplandgors (Calcarius lapponicus), de sneeuwgors (Plectrophenax nivalis) en ­als je geluk hebt ­de sneeuwuil (Bubo scandiacus).

In Finnmark zie je echte arctische soorten, zoals de stellers eider (Polysticta stelleri), de koningseider (Somateria spectabilis), de kortbekzeekoet (Uria lomvia) en de roodkeelpieper (anthus cervinus).

Noord-Noorwegen kent bovendien de grootste populatie zeearenden van Europa. Vanuit het noorden hebben de diersoorten zich verspreid over de gehele kuststrook van Noorwegen. De arenden zijn zelfs vanuit Noorwegen naar Schotland getransporteerd om daar de vogelpopulatie weer aan te vullen.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Opties voor wildsafari

Je hoeft niet te wachten tot je er bent om te ontdekken wat er allemaal te doen is. Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbieden.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven