BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Winter zonder ski's in Geilo

Hoewel Geilo vooral bekend staat om zijn skipistes en honderden kilometers aan langlaufplezier, heeft het ook andere spannende activiteiten te bieden.

Geilo staat bekend vanwege het skiën, maar heeft ook veel te bieden aan diegenen die even van de pistes af willen of liever kiezen voor wat anders. Waarom zou je niet eens een ritje maken met de hondenslee, slee, sneeuwscooter of gaan rodelen?

Geilo Klimbaan

Balanceer van boom tot boom. Een leuke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

Geilo Klimbaan

Er zijn verschillende soorten niveaus bij de Geilo Klimbaan. Zo zijn er verschillende klim elementen als ladders, tunnels, trapeziums, klimnetten en kun je slingeren als Tarzan. In totaal zijn er 31 verschillende obstakels.

Alle klimmers moeten de juiste uitrusting dragen; Een klimgordel met twee haken en een Tyrolia-caster (geleverd vóór het klimmen begint). Voordat je kunt beginnen met klimmen en klauteren krijg je eerst wat instructies over de veiligheidsvoorschriften. Alle deelnemers moeten een test afleggen.

Prijzen Geilo Klimbaan:

Klimbaan*:
245,- NOK per persoon. 145,- NOK per persoon voor kinderen in het kleine park.

Klimbaan**:
350,- NOK per persoon

*Tijdens de normale openingstijden. In het winterseizoen, elke donderdag vanaf 2 uur (beginnende vanaf 18 december 2014).

**Exclusieve opening. minimum van 10 personen

Korting: 10% voor groepen met meer dan 20 personen.

Bekijk een film over de Geilo Klimbaan.

De klimbaan is open tijdens de zomer en de winter. Alle instructeurs zijn getraind en weten alles over de veiligheidsregels tijdens het klimmen.

De klimbaan volgt de EU-normen voor veiligheid en is goedgekeurd door de Noorse Veritas.

Lees meer over Geilo Klimbaan.

Raften in de omgeving van Geilo

In de buurt van Geilo kun je jezelf in een van de wildste stroomversnellingen storten of deelnemen aan een rustige reis voor het hele gezin.

Raften is een enorm spannende ervaring geschikt voor iedereen. In Geilo zijn er verschillende bedrijven die raften en andere riviersporten aanbieden. Het is voor zowel avonturiers als gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een leuke en spannende dag. 

Raften is ongelooflijk spannend en leuk. Daag jezelf uit en voel de adrenaline door je lichaam stromen. 

Met vlinders in je buik kijk je naar de volgende stroomversnelling, je houdt je stevig vast en daar ga je. De boot valt, het water spat in je gezicht, en het is onmogelijk om niet te hard te lachen. 

In een vlot moet je goed samenwerken: je moet allemaal gezamenlijk peddelen en het bevel van de gids volgen om de boot te sturen. 

Bovendien is raften een grote beleving, met stromende rivieren en prachtige landschappen. 

Raften in de rivier Numedalslågen

De Numedalslågen rivier loopt door Dagali, en is het uitgangspunt voor raften in de omgeving van Geilo. Het bovenste deel (Dagalifallene) wordt beschouwd als een van beste raft rivieren van Europa, met schoon, fris water, rechtstreeks uit het Hardangervidda Nationaal Park. Toeristen kunnen hun ogen niet geloven als ze zien dat ze het rivierwater kunnen drinken. 

Hier wordt ook elke zomer het Dagali Rivier Festival gehouden, met internationale wedstrijden op de rivier; gedurende de hele zomer komen mensen uit de hele wereld hier naar toe om te peddelen op de rivier. 

Wanneer kan je raften?

Het seizoen duurt van ongeveer 20 mei tot september / oktober. In het voorjaar wanneer al het smeltwater van de sneeuw uit de bergen komt en de rivier vult, is de rivier heel ruw en is de stroming sterk. Sommige delen van de rivier zijn niet geschikt om in te raften tijdens deze periode, maar ervaren gidsen weten altijd wel waar je veilig kunt raften.

In juli komt de rivier tot rust en kan je raften in andere delen van de rivier. Dit is de tijd voor de beste extreme tochten; er is nog veel water, maar de rivier is niet langer overspoeld. Een iets rustigere waterstroom maakt de secties in de rivier die tijdens de vloed te sterk waren nu geschikt voor gezinnen en voor degenen die een iets rustigere reis willen maken. 

Er zijn verschillende bedrijven in Geilo die raften en andere rivier sporten aanbieden:

Contact

DagaliOpplevelser – Raften en rivierborden 
Bygdevegen185 
3588 Dagali

+ 47-32 39 38 20

post@dagaliopplevelser.no 
www.dagaliopplevelser.no

Full On - Raften, kajakken en kanoën 
Bardølavegen 4 
3580 Geilo 3580

+ 47-47238232 
+ 47-90622675

booking@fullon.no 
www.fullon.no

Serious Fun Rafting Center  - Raften en opblaas kajaks 
Aasbergmogen 
3588 Dagali

+ 47-400 05 786

post@seriousfun.no 
www.seriousfun.no

Geilo Klimparken

Balanceer van boom tot boom. Een leuke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

Geilo Klimpark

In Geilo Klimpark kun je balanceren van boom tot boom op verschillende niveaus. Je hebt verschillende obstakels, zoals: ladders, tunnels, lianen, klimnetten en andere spannende obstakels, (totaal van 31).

 

Alle klimmers moeten de juiste apparatuur hebben, een klimgordel met twee haken en een Tyrolia-caster (geleverd vóór het klimmen begint). Voordat je begint met klimmen krijg je eerst enkele instructies over de veiligheid en alle deelnemers moeten een test voltooien voordat ze kunnen beginnen.

Lees meer op Geilo Holiday

 

Plezier in het High & Low Activity Park in Ål

Het grootste en meest gewaagde klimpark ten noorden van Oslo! Meer dan 50 obstakels! Veel paden op verschillende niveaus. Mini routes voor de kleintjes, extreme paden voor de dappere en intermediaire opties voor het hele gezin.

Lees meer op Hallingdal Feriepark

Archery Shoot Out in Geilo of Dagali

Archery Shoot Out is een met actie gevuld spel, waar twee teams het tegen elkaar opnemen en op elkaar en op de doelwitten schieten met een boog.

Archery Shoot Out is een krachtige mix van boogschieten, paintball en trefbal. Het is een spel gevuld met actie, waar twee teams op elkaar en het doelwit schieten van het andere team met bogen en pijlen. De punten van de pijlen zijn vervangen door schuimrubber, zodat het geen gevaarlijk noch pijnlijk spel is om te spelen.

Boogschieten is momenteel ontzettend populair, geïnspireerd door films als "Hunger Games','Brave' en 'Lord of the Rings'; en je kunt leren boogschieten op een veilige en leuke manier. In tegenstelling tot paintball, doet Archery Shoot Out geen pijn; en, net als in trefbal, kun je de spelers die zijn getroffen weer bevrijden.

Dagali Fjellpark heeft in Dagali zijn eigen faciliteit voor Archery Shoot Out, maar het spel kan ook worden verplaatst naar Geilo of andere plekken. Archery Shoot Out kan zowel binnen als buiten worden gespeeld.

Dagali Fjellpark is de enige provider van Archery Shoot Out in Noorwegen, met de Archery Tag® licentie van de Verenigde Staten.

Contact

Dagali Fjellpark
Perstulvegen 100
3588 Dagali
+ 47-320 09 33 32

booking@dagalifjellpark.no
dagalifjellpark.no 

Eland Safari bij Langedrag Natuurpark

Ga met Dagali Fjellpark op een begeleide safari met een minibus naar Langedrag Natuurpark.

Ervaar de koning van het bos

Onderweg zal je leren over de elanden en andere wilde dieren in Noorwegen. De tour brengt je naar Langedrag Natuurpark, waar je elanden, rendieren, wolven, lynxen en andere Noorse dieren zullen zien.

De bus pikt je op en brengt je terug naar het VVV-kantoor en de hotels in Geilo. De tocht duurt ongeveer 4 uur.

In juli en augustus, is de eland safari elke maandag, woensdag en vrijdag. De rest van het jaar, kan de eland safari worden gehouden op verzoek.

Breng een camera en kleding voor buiten mee.

Contact

Dagali Fjellpark

Perstulvegen 100
3588 DAGALI
+47-32 09 33 32

booking@dagalifjellpark.no
www.dagalifjellpark.no 

Go-Karting bij Dagali

Ben jij een geboren race coureur? Test je vaardigheden op de kartbaan bij DagaliOpplevelser. Hier vind je go-karts voor jong en oud.

Locatie

De go-karts baan is gelegen in Dagali, 24 kilometer van Geilo, richting Kongsberg. Het is een rit van ongeveer 25 minuten vanaf Geilo.

DagaliOpplevelser motor centrum is gelegen bij de luchthaven Dagali, met go-karts. Je vindt hier een complete collectie aan go-karts, apparatuur om te klokken en circuit elementen. Concurreer met de ronde tijden of rij enkele kwalificatie rondes en plaats je voor de finale.

In een cup, zijn er 1-2 proefritten voordat je wordt verdeeld in teams en deelneemt aan een team competitie. Go-karts zijn populair bij alle soorten groepen, met name de school excursies en vrijgezellenfeesten; maar ook veel bedrijven genieten van een go-kart competitie als onderdeel van een groter pakket.

Er zijn ook karts voor kinderen beschikbaar, dat wil zeggen een kleine go-kart die geschikt is voor iemand tussen de 8 en 12 jaar.

Openingstijden:

  • Kom langs tijdens het weekend vanaf de 23e van mei en tot aan september: 11:00-16:00.
  • Zomervakanties en herfstvakanties periode:
    Elke dag vanaf
    11:00-16:00.

Zaterdagen: vooraf boeken is aangeraden.

Leeftijd:

Minimum 8 jaar oud

Contact:

DagaliOpplevelser
Bygdevegen185
3588 DAGALI
+47-32 39 38 20
post@dagaliopplevelser.no
www.dagaliopplevelser.no 

Peddelen in Geilo

Er zijn vele meren en rivieren in Geilo perfect om te peddelen.

Kajak school met Full On

Full On richt zich op je persoonlijke doel en toont je de vreugde van peddelen op de rivier. Er zijn verschillende cursussen van verschillende moeilijkheidsgraden en duur. De inhoud van de cursus wordt aangepast aan jouw wensen. DE meerdaagse cursussen zijn een aanrader, of meerdere kajak sessies gedurende een korte periode. Dit is de beste manier om het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.

Beginner

Dit is een introductie voor de echte beginner. Je begint vanaf het begin: Hoe zit je in de boot, hoe stel je de positie bij, lichaamshouding, en de basisbewegingen tijdens het peddelen. Je begint op vlak water en gaat geleidelijk naar stromend water. Het doel is om je te leren peddelen in gemakkelijke stroomversnellingen op een veilige manier.

Gemiddeld

Deze cursus is voor gevorderde peddelaars. Full on helpt je met het verbeteren van je techniek. Er is een grote focus op veiligheid en oriëntatie op de rivier.

Je zal sneller, zekerder, stabieler geworden, en zijn een bron voor uw peddel mates op de rivier na deze cursus.

Eskimo Roll

Een veilige Eskimo roll is een absolute noodzaak voor geavanceerde rivier peddelen. Je leert verschillende manieren om een ​​rol te voeren.

Kajakverhuur

Wil je de spannende waterwegen in de omgeving van Geilo trotseren, zonder daarbij je eigen kayak mee te slepen? Full On verhuurt kajaks voor 1 of meerdere dagen en beschikt over vele merken/modellen.

 

Meer over kajakverhuur bij Full On

Het is onze speelplaats - Lager Usteani van ROCKS & WATER production opVimeo.

 

Tandem Kajak

Wil je eens een tandem kajak proberen? Dit wordt gedaan in het steilste deel, en zal worden gefilmd vanuit verschillende invalshoeken vanuit de boot.

Tandem kajak is voor degenen die graag snel naar de 4 klasse stroomversnellingen willen zonder daarvoor meerdere jaren te trainen. Het is een fantastisch cadeau voor een verjaardag of voor wie binnenkort gaat trouwen. Het is een unieke kans om de wilde rivier van dichtbij mee te maken.

Meer over tandem kajakken bij Full On. 

Kano’s en opblaasbare kajak

Bij Serious Fun in Dagali kun je kano’s huren. Voor families en kleine kinderen biedt Aasbergtjønn rustige peddeltochten in een veilige omgeving. Het is ook mogelijk om kano’s en uitrusting te huren en naar andere wateren te gaan.

Serious Fun verhuurt ook opblaasbare kajaks; geschikt voor 2 personen en makkelijk om mee te nemen.

Meer over Serious Fun 

Contact 

Full On - Kajakken, raften en kanoën
Bardølavegen 4
3580 GEILO 3580
+47-47238232       
+47-90622675

booking@fullon.no
www.fullon.no 

The Rafting Center, Serious Fun – opblaasbare kajaks, kanoën en raften
Aasbergmogen
3588 DAGALI
+47-400 05 786

post@seriousfun.no
www.seriousfun.no 

Paintball in Dagali

Paintball is een spel gevuld met actie, waar 2 teams het tegen elkaar opnemen. Daag je vrienden, klas of collega's uit.

Paintball is een leuk spel voor groepen en vrienden, en wordt op verschillende plekken in Dagali aangeboden, net ten zuiden van Geilo. Het is enorm populair bij scholen en vrijgezellenfeesten.

De adrenaline stroomt door je lichaam als je richting de vlag rent. Wordt je geraakt? Zal het je lukken om je tegenstanders te raken? Wie krijgt het voor elkaar om de vlag te veroveren en het naar zijn eigen kamp te brengen?

Om echt plezier te hebben heb je tenminste 8 personen nodig. Als je een kleinere groep hebt is het misschien verstandig om samen met een andere groep samen te spelen.

Je krijgt informatie en voorlichting over de veiligheid van de instructeur en je uitrusting. De instructeur is het hele spel door beschikbaar, en zorgt ervoor dat alle veiligheidsregels worden opgevolgd.

Contact 

DagaliOpplevelser 
Bygdevegen185
3588 DAGALI
+47-32 39 38 20

post@dagaliopplevelser.no
www.dagaliopplevelser.no

Serious Fun
Aasbergmogen
3588 DAGALI
+47-400 05 786

post@seriousfun.no
www.seriousfun.no

Paardrijden in Geilo

Vanaf een paard ervaar je de bergen op een nieuwe manier. Terwijl het paard rustig over het pad gaat, kun je genieten van het uitzicht en de ervaring.

Een korte rit van het centrum van Geilo brengt je helemaal tot aan het Hallingskarvet Nationaal Park. Hier vind je een prachtig landschap, razende watervallen, een indrukwekkend uitzicht in de richting van Geilo en het Ustedalsfjorden meer, en misschien krijg je het verhaal over de stamhoofden die hier tijdens de Viking-tijdperk leefden wel te horen. 

Ervaren instructeurs zorgen voor een goede opleiding, en er zijn paarden voor zowel onervaren als ervaren rijders. Er zijn trips voor iedereen, of je veel snelheid of een rustige reis met de nadruk op de natuur ervaring wilt. Kies tussen alles van 1 uur durende reizen en hoofdstel geleide paardrijtochten voor kinderen tot dagtochten en meerdaagse tochten. 

Misschien wil je wel met paard en wagen reizen, zowel rondtochten rond het centrum van Geilo en cursussen voor het rijden van een paard en wagen worden aangeboden. 

Hier kan je paardrijden 

In Geilo zijn er twee aanbieders: 

Geilo Horse Center
Bieden ook therapie paardrijden, locatie verhuur, en paard en wagen. 

Geilo Activity Center Stall Brusletto
Bieden ook team building.