Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Amodtfallene, Sjoa Amodtfallene, Sjoa
Credits
Amodtfallene, Sjoa.
Photo: Sjoa Rafting / www.sjoarafting.no
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Razendsnel over rivieren

Raften is niets voor mensen voor slappe knieën. Wie gaat raften ervaart de huiveringwekkende extase die je alleen krijgt wanneer je oog in oog staat met de natuur. Natuurlijk moet zelfs de moedigste avonturier zijn veiligheidsmaatregelen nemen.

Snelstromend en opschuimend water dat over enorme rotsen slaat en door nauwe kloven stroomt: het werkt verslavend en er zijn dan ook veel rafters die de Noorse rivieren op hun wildwaterbucketlist hebben staan. Noorwegen heeft verschillende rivieren waarvoor een bepaalde mate van technische expertise nodig is, maar kent ook gezinsvriendelijke en rustigere wateren.

De beroemdste raftingrivier in Noorwegen is waarschijnlijk de rivier Sjoa. Anderzijds staat ook de rivier Voss in West-Noorwegen bekend als avontuurlijke bestemming. Het raftingcentrum biedt niet voor niets de garantie dat je een natte broek haalt ... Gelukkig zijn er nog veel meer locaties waar je kunt raften, variërend van Mandalselva in het zuiden van Noorwegen tot Driva in Trøndelag

Welke locatie je ook kiest, veiligheid staat voor de organisatie altijd voorop. Daarom bieden de centra je ook alle uitrustingsstukken die je nodig hebt, zoals helmen, wetsuits en reddingsvesten. Dat staat je echter niet in de weg om nat te worden. We raden je daarom ook aan om warme en droge kleren mee te nemen voor op de terugweg.

Raften is uitdagend, maar vereist ook samenwerking. De moeilijkheidsgraad bepaalt de leeftijdsgrens en het vereiste uithoudingsvermogen.

Ga altijd onder begeleiding van een professionele gids die de specifieke rivier op z'n duimpje kent. Ga dus ook nooit raften als je de rivier niet kent. Ga je alleen raften? Raadpleeg dan een lokale gids. Ongevallen ontstaan vaak door een slechte voorbereiding en te weinig onderzoek.

Populaire bestemmingen voor rafting op TripAdvisor

Populaire rivieren

Veiligheidstips

Onthou deze vuistregels wanneer je op of bij het water bent:

 1. Denk aan je veiligheid, en onthou dat een goede planning niet alleen het risico vermindert, maar jou ook een meer zorgenloze tijd op het water geeft.
 2. Zorg voor de noodzakelijke veiligheidsuitrusting. Deze moet ook in goede staat zijn, en eenvoudig  te bereiken in geval van een noodsituatie.
 3. Respecteer het weer en de zee. Ga alleen de zee op in een bootals het veilig is dit te doen.
 4. Zorg dat je bekend bent met de vaarregels, en hou je er aan wanneer je het water op gaat.
 5. Draag een reddingsvest of zwemvest.
 6. Zorg ervoor dat je goed uitgerust en nuchter bent. Ga niet varen als je onder invloed van alcohol, cannabis of andere drugs bent.
 7. Hou rekening met anderen, en onthou dat veiligheid, het milieu, en het welzijn van iedereen ook ieders verantwoordelijkheid is.

Noodtelefoonnummers

 • 110 - Brandweer
 • 112 - Politie
 • 113 - Ambulance
 • 120 - Noodgeval op zee
 • 22 59 13 00 - Informatiecentrum voor vergiftigingen
 • 1412 TDD (Teksttelefoon voor doven en slechthorenden)

Raftingactiviteiten

Je kunt je thuis al voorbereiden. Plan vandaag nog je raftingtraject.

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad