BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Havnepromenaden, Oslo
Oslo.
Photo: Kristoffer Klakegg

Beleef Oslo – op de fiets!

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oslo is een ideale stad om te fietsen: de afstanden tussen het bruisende stadsleven en de ongerepte natuur zijn maar heel kort. Hieronder volgen drie routes waarop je een groot aantal van de hoogtepunten van de stad kunt ontdekken.

Op de trappers door de hoofdstad van Noorwegen 

Hoewel Noorwegen bekend staat om de vele prachtige fietsroutes, hoef je de grote stad niet per se te verlaten om op fietsavontuur te gaan.

“Fietsen in Oslo is echt super en toeristen kunnen op twee wielen enorm veel beleven”, zegt Øyvind Wold.

De man weet waar hij over praat. Wold is schrijver van het boek ‘Oslo op de fiets’ en hij heeft in de afgelopen 25 jaar vanaf zijn fiets zo ongeveer alles gezien wat de stad te bieden heeft.

Maar wat maakt Oslo dan precies zo fietsvriendelijk?

De Noorse hoofdstad biedt een geweldige combinatie van buitenleven en stadsleven door de korte afstanden tussen het stadscentrum en de ongerepte natuur. Vertrouwd raken met de stad doe je al in één dag.

“Vergeleken met andere grote steden is Oslo niet echt groot, dus alles is heel goed te befietsen. Daarnaast heerst er een uitstekend fietsklimaat: het kwik komt zelden boven de 25 °C uit”, zegt Wold.

Zoiets gaat overigens niet lang onopgemerkt. De laatste paar jaar is de belangstelling voor fietsen in Noorwegen omhoog geschóten en tweewielers – zowel plaatselijke bewoners als toeristen – zijn nu een vanzelfsprekendheid in het dagelijkse stadsbeeld. Het is dan ook heel makkelijk om je in de Noorse hoofdstad groen te verplaatsen. Bij veel hotels en lokale bedrijven kun je tegenwoordig fietsen huren en Noorwegen heeft er enorm veel tijd en energie in gestoken om vervoer op twee wielen een veilig alternatief te maken.

“Langs veel straten en wegen in de stad zijn al aparte fietspaden aangelegd. Als fietsstad wordt Oslo elk jaar steeds beter”, aldus Wold.

Hieronder vind je een paar fietsroutes langs hoogtepunten in de hoofdstad, warm aanbevolen door Wold. Doe ze allemaal!

Øyvind Wold
Øyvind Wold.
Photo: Øyvind Wold

Hoogtepunten langs de Promenade

Bygdøy om

Het idyllische Bygdøy is een schiereiland ten westen van het stadscentrum. Hoewel het in feite een woongebied is, vind je er ook een groot aantal populaire musea, cafés, stranden en – uiteraard – zowel voet- als fietspaden.

Je kunt hier afstappen om Noorse historische schatten te gaan bewonderen in het Vikingenmuseum of het Volksmuseum, maar ook gaan pootje baden langs een van de mooiste stranden van de stad.

Dit is een soepele 7,5 kilometer lange route door een prachtig cultuurlandschap. Onderweg zie je ongetwijfeld dieren in de wei, maar ook imposante gebouwen als het Oscarshallkasteel – het zomerpaleis van de koninklijke familie.

In het omringende Bygdøyskogenwoud kun je kiezen uit verschillende fietspaden als je je tocht wat wilt variëren.

Begin/einde: Station Skøyen
Afstand: 7,5 kilometer
Niveau: eenvoudig

Oscarshall, Oslo
Oscarshall, Oslo.
Photo: Didrick Stenersen / VisitOSLO

Bygdøy – een snelle introductie

Rondom het Maridalsvannetmeer 

Wil je binnen de grote stad van het buiten genieten? Huur dan een fiets, zet je camera op scherp en ga de frisse lucht proeven op een tocht rond het Maridalsvannetmeer.

Het pad voert je door een groot, open cultureel landschap aan beide kanten van het water. Onderweg kun je prachtige plaatjes maken, bijvoorbeeld van de ruïnes achter de Margaretakerk, of vanaf een van de vele uitkijkpunten rondom het meer.

Wie een wat minder heuvelachtige route prefereert, pakt gewoon de weg in plaats van het fietspad.

Begin/einde: Brekkekrysset vlak bij Maridalsvannet of station Kjelsås
Afstand: 13 kilometer
Niveau: middelzwaar

Maridalen, Oslo
Maridalen, Oslo.
Photo: Øyvind Wold

Bezienswaardigheden rondom Maridalsvannet

Veiligheid op wielen

Fietsers moeten zich in Noorwegen houden aan dezelfde verkeersregels en verkeersborden als autobestuurders en andere weggebruikers, dus: rechts rijden, voorrang geven aan verkeer dat van rechts komt en niet fietsen met een slok op.

Laat het net zo achter als je het vond

Noorwegen is een land met ongelooflijk mooie natuur. Het in stand houden van dat mooie landschap, de gemeenschappen en de manier van leven is essentieel voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

Oslo biedt verder nog ...

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om uit te vinden wat je wilt doen. Kijk vast eens naar de fietsaanbiedingen hieronder of laat je inspireren op de officiële website van Oslo.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven