Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Road cycling, Trollstigen Road cycling, Trollstigen
Credits
Road cycling, Trollstigen.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Een achtbaanrit

Met meesterlijke bouwwerken als de Trollstigen en de Atlantische Weg biedt de regio Fjord-Noorwegen enkele van de meest opmerkelijke fietstochten in het land.

Fietsen in Noord-West – Trollstigen en op de Atlantische Weg

Het is in het noordwestelijke deel van Fjord-Noorwegen waar je de Trollstigen haarspeldbochten tegenkomt. Daag jezelf uit tijdens de Trollstigen race of de Trollveggen Triatlon, elk jaar gehouden in Åndalsnes. Grijp je kans en fiets op de schilderachtige Atlantische Weg aan de kust tussen Kristiansund en Molde.

Fietsen langs de kust is ook zeker het proberen waard - een favoriet is eilandhoppen met kortere etappes en veerdiensten. Probeer de ‘Bike & Sail’ voor de ervaring van je leven – overnachten aan boord van een boot en overdag fietsen in het fjordlandschap.


Fietsaanbiedingen in Noord-West

Beklim de Trollstigen met een elektrische fiets

Het mooie aan een elektrische fiets is dat je zelf bepaalt hoeveel werk je verricht – en je hoeft niet in topvorm te zijn om mee te gaan op een begeleide tour op de Trollstigen weg, met zijn beruchte 11 haarspeldbochten.

Fantastisch uitzicht en aan het einde van de tocht een 2-gangen gourmet maaltijd aan de top. Onderweg vertelt de gids meer over dit technische meesterwerk.

Prijs vanaf NOK 1,150 p.p., inclusief gids en gourmet.

Bike & Sail met Romsdal Adventure

Ga mee op een ongewoon fietsavontuur in een kleine groep van 6-10 personen. In 6 dagen tijd zie je het ene na het andere natuurlandschap voorbij komen, inclusief de klassieke bezienswaardigheden zoals de Atlantische Weg, de haarspeldbochten van de Trollstigen weg, de prachtige Geirangerfjord en Hjørundfjord, en de jugendstil stad Ålesund.

Je verblijft op het gerenoveerde marineschip Gassten, waar een privé chef heerlijke verse maaltijden klaarmaakt.

Prijs vanaf EUR 3.180 p.p.Fietsen in Bergen en Voss

Verder naar het zuiden, in het gebied van Stølsheimen tussen Bergen en Voss, zijn er verschillende fietsmogelijkheden langs rustige lokale wegen. Je kunt kiezen uit korte, eenvoudige en lange ritten met beklimmingen die worden beloond met een indrukwekkend uitzicht. Tijdens het fietsen zie je de grote bergen, diepe valleien, fjorden en de prachtige kust.

Van 16 tot 24 september zijn de straten van Bergen en directe omgeving gastheer van de Wereldkampioenschappen wielrennen - een van de grootste sportevenementen ter wereld. Kom en zie zelf waarom dit gebied is gekozen!

Fietsaanbiedingen en evenementen in Bergen en Voss

Fiets de fjord: de Nærøyfjord

Een 3-daagse tour door het UNESCO werelderfgoed-gebied van de Nærøyfjord, inclusief attracties als de Tvindefossen waterval, de Nærøydalen vallei en de Flåm spoorbaan. Er is ook de mogelijkheid om de Vikingtentoonstelling te bezoeken en lokale bieren te proeven in het dorp Flåm.

De tour is beschikbaar op geselecteerde data in mei, juni en september. Het is voor intermediaire fietsers.

Prijs vanaf NOK 6,900 p.p. met een gids, of vanaf NOK 4.900 zonder een gids.

Fiets de fjord: de Hardangerfjord

Dompel je onder in het buitengewone landschap rond Bergen en Voss op deze 6-daagse fietstocht. Je begint in Bergen en gaat langs verschillende culturele en natuurlijke bezienswaardigheden zoals de Hardangerfjord en het huis van Edvard Grieg.

Je overnacht in verschillende Historische Hotels langs de weg. Je bagage wordt met een auto van hotel naar hotel gebracht. De tour wordt aanbevolen aan intermediaire fietsers.

Prijs vanaf NOK 18,600 p.p. met gids, of voor NOK 13,700 zonder gids.

Wandelen en fietsen in de voetsporen van de Noren

Ontdek de Noorse natuur, cultuur en geschiedenis op deze actieve rondreis met de fiets en te voet.

Na een bezoek aan het Bjørn West Museum in Matre, volg je in de voetsporen van het Noorse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderweg passeer je een adembenemend uitzicht over het diepe dal vanaf de brede bergen. Het diner wordt geserveerd in Stordalen Fjellstove.

Prijs vanaf NOK 1,650 p.p.

De fjord fietstocht (5 dagen)

Op deze 5-daagse fietstocht in Fjord-Noorwegen ervaar je de smalle valleien, fjorden, eilanden en bergen. De reis bevat ook een tocht met de boot die je meeneemt naar de eilanden, waar je fietst door idyllische cultuurlandschappen.

Onderweg zul je stevig slapen in de Stordalen Berghut, het unieke Brekkestranda Fjord Hotel, Eivindvik Fjordhotell en het boerderij hotel Frøyseth Gardsmat.

Prijs vanaf NOK 6,530 p.p.

Wereldkampioenschappen wielrennen 2017 in Bergen

In de zomer van 2017 wordt het wereldkampioenschappen wielrennen gehouden ten noorden van de stad Bergen. Dit evenement is het grootste zomer sportevenement ooit gehouden in Noorwegen, met 12 races over meer dan 9 dagen en meer dan 1150 fietsers uit 80 verschillende landen.

Onder het motto "Vier het fietsen", is de visie van Bergen om een spectaculair, inspirerend en populaire evenement te organiseren. In aanvulling op het kampioenschap, zullen een aantal leuke activiteiten voor het publiek georganiseerd worden.


Vind de fietsroutes

Ontdek je opties op de kaart.

FIETSEN IN NOORD-WEST
De Atlantische Weg, de Trollstigen haarspeldbochten, Bike&Sail en eilandhoppen – deze staan bij veel mensen hoog op de bucket list.
Enjoy the fresh air, birds singing, fantastic view +++ while cycling in the area. The beauty of the el bike is that you can decide how tired you must… Read more
El bike - rental and guided tours at Hotel Aak
Are you looking for the ultimate roadbiking adventure? Together with our partner Fjord Adventures we offer an unforgetable 6 day trip from the… Read more
Bike & Sail with Romsdal Adventure
FIETSEN IN BERGEN EN VOSS
Geniet van makkelijke tochten over rustige lokale wegen of langere tours door de valleien, fjorden en langs de kust.
This ride passes through the Nærøyfjorden area, one of the areas of the UNESCO world heritage list. Landmarks such as the beautiful… Read more
Bike the Fjords - Nærøyfjorden UNESCO world heritage area
This bike tour gives you a firsthand experience of the Fjords of Norway. Landmarks such as Bryggen i Bergen, The Historical Hotels and Restaurants,… Read more
Bike the Fjords - the Hardangerfjord
A roundtrip from Bergen brimming with activity, nature and culture! In Matre, a good hour north of Bergen, you can go on a cycling trip, a mountain… Read more
Hiking and Biking – in Norwegian Footsteps
Exciting cycling trip from Matre north of Bergen. Experience everything Fjord Norway has to offer in terms of narrow valleys, fjords, the coast and… Read more
The Fjord Cycling Route
Click to activate
Select
    Click to activate

    Lees meer

    Your Recently Viewed Pages