Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Road cycling, Trollstigen Road cycling, Trollstigen
Road cycling, Trollstigen.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Een achtbaanrit

Met meesterlijke bouwwerken als de Trollstigen en de Atlantische Weg biedt de regio Fjord-Noorwegen enkele van de meest opmerkelijke fietstochten in het land.

Fietsen in het Noordwesten

Het is in het noordwestelijke deel van Fjord-Noorwegen waar je de Trollstigen haarspeldbochten tegenkomt. Daag jezelf uit tijdens de Trollstigen race of de Trollveggen Triatlon, elk jaar gehouden in Åndalsnes. Grijp je kans en fiets op de schilderachtige Atlantische Weg aan de kust tussen Kristiansund en Molde.

Fietsen langs de kust is ook zeker het proberen waard - een favoriet is eilandhoppen met kortere etappes en veerdiensten. Probeer de ‘Bike & Sail’ voor de ervaring van je leven – overnachten aan boord van een boot en overdag fietsen in het fjordlandschap.

Beklim de Trollstigen met een elektrische fiets

Het mooie aan een elektrische fiets is dat je zelf bepaalt hoeveel werk je verricht – en je hoeft niet in topvorm te zijn om mee te gaan op een begeleide tour op de Trollstigen weg, met zijn beruchte 11 haarspeldbochten.

Fantastisch uitzicht en aan het einde van de tocht een 2-gangen gourmet maaltijd aan de top. Onderweg vertelt de gids meer over dit technische meesterwerk.

Prijs vanaf NOK 1,150 p.p., inclusief gids en gourmet.

Bike & Sail met Romsdal Adventure

Ga mee op een ongewoon fietsavontuur in een kleine groep van 6-10 personen. In 6 dagen tijd zie je het ene na het andere natuurlandschap voorbij komen, inclusief de klassieke bezienswaardigheden zoals de Atlantische Weg, de haarspeldbochten van de Trollstigen weg, de prachtige Geirangerfjord en Hjørundfjord, en de jugendstil stad Ålesund.

Je verblijft op het gerenoveerde marineschip Gassten, waar een privé chef heerlijke verse maaltijden klaarmaakt.

Prijs vanaf GBP 2,700 p.p.

Fietsen in Bergen en Voss

Verder naar het zuiden, in het gebied van Stølsheimen tussen Bergen en Voss, zijn er verschillende fietsmogelijkheden langs rustige lokale wegen. Je kunt kiezen uit korte, eenvoudige en lange ritten met beklimmingen die worden beloond met een indrukwekkend uitzicht. Tijdens het fietsen zie je de grote bergen, diepe valleien, fjorden en de prachtige kust.

In de straten van Bergen en directe omgeving werd in september 2017 het UCI Road World Championship gehouden - één van de grootste sportevenementen ter wereld. Kom gerust zelf een kijkje nemen waarom juist dit gebied gekozen werd.

Fiets de fjord: de Nærøyfjord

Een 3-daagse tour door het UNESCO werelderfgoed-gebied van de Nærøyfjord, inclusief attracties als de Tvindefossen waterval, de Nærøydalen vallei en de Flåm spoorbaan. Er is ook de mogelijkheid om de Vikingtentoonstelling te bezoeken en lokale bieren te proeven in het dorp Flåm.

De tour is beschikbaar op geselecteerde data in mei, juni en september. Het is voor intermediaire fietsers.

Prijs vanaf NOK 8,900 p.p. met een gids, of vanaf NOK 6.400 zonder een gids.

Fiets de fjord: de Hardangerfjord

Dompel je onder in het buitengewone landschap rond Bergen en Voss op deze 6-daagse fietstocht. Je begint in Bergen en gaat langs verschillende culturele en natuurlijke bezienswaardigheden zoals de Hardangerfjord en het huis van Edvard Grieg.

Je overnacht in verschillende Historische Hotels langs de weg. Je bagage wordt met een auto van hotel naar hotel gebracht. De tour wordt aanbevolen aan intermediaire fietsers.

Prijs vanaf NOK 25,300 p.p. met gids, of voor NOK 20,600 zonder gids.

Wandelen en fietsen in de voetsporen van de Noren

Ontdek de Noorse natuur, cultuur en geschiedenis op deze actieve rondreis met de fiets en te voet.

Na een bezoek aan het Bjørn West Museum in Matre, volg je in de voetsporen van het Noorse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderweg passeer je een adembenemend uitzicht over het diepe dal vanaf de brede bergen. Het diner wordt geserveerd in Stordalen Fjellstove.

Prijs vanaf NOK 1,650 p.p.

De fjord fietstocht (5 dagen)

Op deze 5-daagse fietstocht in Fjord-Noorwegen ervaar je de smalle valleien, fjorden, eilanden en bergen. De reis bevat ook een tocht met de boot die je meeneemt naar de eilanden, waar je fietst door idyllische cultuurlandschappen.

Onderweg zul je stevig slapen in de Stordalen Berghut, het unieke Brekkestranda Fjord Hotel, Eivindvik Fjordhotell en het boerderij hotel Frøyseth Gardsmat.

Prijs vanaf NOK 6,530 p.p.

Vind de fietsroutes

Ontdek je opties op de kaart.

FIETSEN IN NOORD-WEST
De Atlantische Weg, de Trollstigen haarspeldbochten, Bike&Sail en eilandhoppen – deze staan bij veel mensen hoog op de bucket list.
Enjoy the fresh air, birds singing, fantastic view +++ while cycling in the area. The beauty of the el bike is that you can decide how tired you must… Read more
El bike - rental and guided tours at Hotel Aak
FIETSEN IN BERGEN EN VOSS
Geniet van makkelijke tochten over rustige lokale wegen of langere tours door de valleien, fjorden en langs de kust.
Landmarks such as the beautiful Tvindefossen, the famous Stalheimskleiva, the Nærøydalen valley, and the Flåm railway are some of the attractions… Read more
Bike the Fjords - Nærøyfjorden UNESCO world heritage area
This bike tour gives you a first-hand experience of the Fjords of Norway. Read more
Bike the Fjords - the Hardangerfjord
Experience hiking, cycling, boat trip, - from the fjord and valleys, to the high mountains outside Bergen. Local guide tells you about culture and… Read more
Hiking and Biking – in Norwegian Footsteps
Five-day cycling trip along the Sognefjord, passing small islands and skerries along the coast in Gulen, and up in the Stølsheimen mountains. Read more
The Fjord Cycling Route
Click to activate
Select
  Click to activate

  Veiligheid op twee wielen

  ​Tips om u recht en smal te houden

  Op de wegen in Noorwegen gelden dezelfde verkeersregels en verkeersborden voor fietsers als automobilisten. Blijf rechts rijden, geef aan wanneer je wilt afslaan, en rijdt niet onder invloed.

  Houd je aan de algemene verkeersregels en -borden. Op voetpaden mag gefietst worden, maar je moet er wel je snelheid aanpassen. Fietsen is verboden op de snelweg en andere vierbaanswegen. Steek bij het links of rechts afslaan je hand uit om richting aan te geven. Draag op de fiets altijd een helm.  Een reflecterend hes is altijd een goed idee, vooral op drukke wegen. Alleen kinderen onder de 10 jaar mogen als passagiers mee op de fiets.

  Wat je fiets moet hebben

  In het donker of bij slecht zicht: wit of geel licht vóór en rood licht achter, een rode reflector achter, witte of rode reflectoren op de pedalen, twee onafhankelijk van elkaar werkende remmen, een fietsbel.

  Your Recently Viewed Pages