Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Road cycling, Trollstigen
Road cycling, Trollstigen.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Een achtbaanrit

Met meesterlijke bouwwerken als de Trollstigen en de Atlantische Weg biedt de regio Fjord-Noorwegen enkele van de meest opmerkelijke fietstochten in het land.

Fietsen in het Noordwesten

Het is in het noordwestelijke deel van Fjord-Noorwegen waar je de Trollstigen haarspeldbochten tegenkomt. Daag jezelf uit tijdens de Trollstigen race of de Trollveggen Triatlon, elk jaar gehouden in Åndalsnes. Grijp je kans en fiets op de schilderachtige Atlantische Weg aan de kust tussen Kristiansund en Molde.

Fietsen langs de kust is ook zeker het proberen waard - een favoriet is eilandhoppen met kortere etappes en veerdiensten. Probeer de ‘Bike & Sail’ voor de ervaring van je leven – overnachten aan boord van een boot en overdag fietsen in het fjordlandschap.

Fietsen in Bergen en Voss

Verder naar het zuiden, in het gebied van Stølsheimen tussen Bergen en Voss, zijn er verschillende fietsmogelijkheden langs rustige lokale wegen. Je kunt kiezen uit korte, eenvoudige en lange ritten met beklimmingen die worden beloond met een indrukwekkend uitzicht. Tijdens het fietsen zie je de grote bergen, diepe valleien, fjorden en de prachtige kust.

In de straten van Bergen en directe omgeving werd in september 2017 het UCI Road World Championship gehouden - één van de grootste sportevenementen ter wereld. Kom gerust zelf een kijkje nemen waarom juist dit gebied gekozen werd.

Vind de fietsroutes

Ontdek je opties op de kaart.

FIETSEN IN NOORD-WEST
De Atlantische Weg, de Trollstigen haarspeldbochten, Bike&Sail en eilandhoppen – deze staan bij veel mensen hoog op de bucket list.
We will guide you with our electric bikes up the Scenic Route Trollstigen, one of  Norway's most famous tourist icons! Norwegian Scenic Route… Read more
Tour de Trollstigen
We recommend five different options for self-guided bike tours that have various difficulty levels to meet your expectations and needs. All of these… Read more
Rent e-bike in Molde
FIETSEN IN BERGEN EN VOSS
Geniet van makkelijke tochten over rustige lokale wegen of langere tours door de valleien, fjorden en langs de kust.
Guided trip around the beautiful Lake Vangsvatnet in Voss. Read more
Bike the Fjords - Lake Vangsvatnet
Landmarks such as the beautiful Tvindefossen, the famous Stalheimskleiva, the Nærøydalen valley, and the Flåm railway are some of the attractions… Read more
Bike the Fjords - Nærøyfjorden UNESCO world heritage area
This bike tour gives you a first-hand experience of the Fjords of Norway. Read more
Bike the Fjords - the Hardangerfjord
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Veiligheid op twee wielen

  ​Tips om u recht en smal te houden

  Op de wegen in Noorwegen gelden dezelfde verkeersregels en verkeersborden voor fietsers als automobilisten. Blijf rechts rijden, geef aan wanneer je wilt afslaan, en rijdt niet onder invloed.

  Houd je aan de algemene verkeersregels en -borden. Op voetpaden mag gefietst worden, maar je moet er wel je snelheid aanpassen. Fietsen is verboden op de snelweg en andere vierbaanswegen. Steek bij het links of rechts afslaan je hand uit om richting aan te geven. Draag op de fiets altijd een helm.  Een reflecterend hes is altijd een goed idee, vooral op drukke wegen. Alleen kinderen onder de 10 jaar mogen als passagiers mee op de fiets.

  Wat je fiets moet hebben

  In het donker of bij slecht zicht: wit of geel licht vóór en rood licht achter, een rode reflector achter, witte of rode reflectoren op de pedalen, twee onafhankelijk van elkaar werkende remmen, een fietsbel.

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven