There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid
Nordic Choice Hotels – een bijzondere hotelketen
Thon Hotels – met een geweldig ontbijt
Hostelling International – de poort naar Noorwegen
Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen
Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië
AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring
Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus
DFDS – Europa's toonaangevende ferrymaatschappij 2012-2019
Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur
Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen
NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen
Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn
Buro Scanbrit – vakanties voor natuurliefhebbers
Authentic Scandinavia – spannende tochten door Noorwegen
Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties
Norske Noorwegen Reizen – dé Noorwegen- en Hurtigrutenspecialist
Up Norway – reizen op maat
Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'
Fjord Tours – ervaar Norway in a nutshell® met één ticket
50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.
Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen
Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto
Secret Atlas – de authentieke manier om Spitsbergen te verkennen
DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen
Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen
Beitostølen – avontuur en plezier, het hele jaar door
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Kjerag rijst 1084 meter boven de zeespiegel uit en is de hoogste top in het Lysefjord. Je kunt er foto's van de Kjeragbolten-rots maken, of op het bergplateau gaan staan en simpelweg genieten van het geweldige uitzicht. Kjerag is ook populair bij basejumpers en bergbeklimmers.
Kjerag is een seizoensgebonden wandelbestemming. Tot wanneer midden mei de provinciale weg tussen Sirdal en Lysebotn open gaat voor het publiek, is Kjerag alleen toegankelijk voor mensen met een speciale uitrusting onder begeleiding van een gids. De sneeuw is er diep en ski’s of sneeuwschoenen zijn een must. Het seizoen is ten einde wanneer de weg in oktober/november door de sneeuwval wordt gesloten.
De wandeling naar Kjerag duurt heen en terug in totaal 6 tot 10 uur en is ongeveer 11 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen het startpunt en de top is 800 meter, dus je moet in goede conditie zijn om de bergwandeling tot een goed einde te brengen. Op sommige stukken moet je jezelf optrekken en laten zakken aan touwen en dat maakt deze wandeling behoorlijk veeleisend, zelfs voor ervaren wandelaars. Je start op de parking bij Øygardsstøl. Vraag het personeel van de parking naar de weersomstandigheden van het moment – ze kunnen je goed advies geven. Wees vooral alert bij regenachtig weer: de route kan dan glad worden.
Een rugzak van 30 liter is de beste optie om alles te kunnen meenemen wat je nodig hebt in de Noorse bergen. Neem sowieso een kaart en kompas, een verbandtrommel, opgeladen mobiele telefoon en een hoofdlamp mee. Scroll naar beneden voor de complete lijst aanbevolen spullen.
Zorg voor geschikte schoenen: wandelschoenen zijn ten sterkste aanbevolen. De route naar Kjerag gaat over ruw terrein, dus goede steun voor je voeten en enkels is een must. Op Kjerag kunnen plotselinge windstoten voorkomen, dus trek wind- en waterdichte bovenkleding aan. Vergeet niet om een extra set kleren, muts of pet, wanten of handschoenen en een sjaal in je rugzak te stoppen.
Je kunt de autoveerboot nemen van Stavanger naar Lysebotn en van daaruit rijd je dan met je eigen auto of met een taxi naar Øygardsstøl. Je kunt ook via Sirdalen naar Lysebotn rijden. In de zomer is er een busdienst naar Kjerag/Øygardsstøl vanuit Stavanger. Bussen vertrekken vroeg in de ochtend en ‘s middags zijn er bussen terug naar Stavanger. Bekijk de verschillende alternatieven om naar Kjerag te komen.
Bekijk de Kjerag toeristeninformatie op Facebook voor de laatste updates.
De Joint Rescue Coordination Centres (JRCC) zijn verantwoordelijk voor zoektochten en reddingsoperaties in de bergen.
51 51 70 00 – JRCC Zuid-Noorwegen
75 55 90 00 – JRCC Noord-Noorwegen
Voor andere noodgevallen:
110 – Brandweer
112 – Politie
113 – Ambulance
120 – Noodgeval op zee
22 59 13 00 – Informatiecentrum voor vergiftigingen
1412 TDD (teksttelefoon voor dove personen en personen met een auditieve beperking)
Zorg altijd voor voldoende eten en drinken als je een wandeltocht gaat maken. Het is belangrijk om voldoende proviand bij je te hebben, zodat je tijdens de hele tocht genoeg energie hebt.
Als je weinig of geen ervaring hebt of zo’n tocht niet graag in je eentje maakt, raden we je aan om mee te gaan met een begeleide tocht. Een goede gids kan van een minder mooie dag een fantastische ervaring maken.
Rondom Kjerag en in de nabije omgeving kun je nog veel andere wandelopties vinden. Klik hier voor andere wandeltochten in de omgeving.
Zelfs als er zonnig en mooi weer wordt voorspeld, kan het weer snel omslaan. Check dus altijd de weersvoorspelling voordat je aan je tocht begint en vraag aan de lokale bevolking welk weer er wordt verwacht. Zij kunnen je dikwijls vertellen of er kans is op regen of wind, zelfs als er rustig en goed weer wordt voorspeld.
Met een goede rugzak die de juiste uitrusting bevat, leg je een goede basis voor een geweldige ervaring in de bergen. Kies een rugzak met een volume van 30 liter om zeker genoeg plaats te hebben voor al je benodigdheden.
Elk jaar gaan Noorse reddingsteams die bestaan uit vrijwilligers de bergen in op zoek naar reizigers die verdwaald, moe of gewond zijn of in de problemen raakten toen het donker werd. Vaak dragen deze reizigers alledaagse kleding en missen ze de nodige uitrusting.
De Joint Rescue Coordination Centres (JRCC) zijn verantwoordelijk voor zoektochten en reddingsoperaties in de bergen.
51 51 70 00 – JRCC Zuid-Noorwegen
75 55 90 00 – JRCC Noord-Noorwegen
Voor andere noodgevallen:
110 – Brandweer
112 – Politie
113 – Ambulance
120 – Noodgeval op zee
22 59 13 00 – Informatiecentrum voor vergiftigingen
1412 TDD (teksttelefoon voor dove personen en personen met een auditieve beperking)
Onthoud: de top bereiken is een optie, maar beneden geraken is verplicht. Lees hier hoe je veilig door de Noorse bergen kunt wandelen.
Voor je eropuit trekt in de natuur, lees je best wel deze negen eenvoudige regels van de Noorse bergcode. Zo blijf je veilig!
Wandelen in de Noorse bergen is een ernstige zaak en kan zelfs voor de fitste onder ons een uitdaging vormen. Wil je veilig op pad, bereid je dan goed voor.
Op pad gaan in de bergen en actief zijn in de natuur is een levensstijl voor veel Noren. En onze mooiste natuur kun je wandelend het beste verkennen.
Voordat je in de Noorse wildernis gaat rondtrekken, is het goed even stil te staan bij een paar praktische zaken. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat, denk aan je veiligheid en pak je rugzak in als een wandelprof.
De beroemde soulzanger Marvin Gaye zong ooit 'ain’t no mountain high enough', maar waarschijnlijk is hij zelf nog nooit in Noorwegen geweest. Met bijna 300 bergen hoger dan 2.000 meter had hij er vast een flinke kluif aan gehad.
In Noorwegen heeft iedereen onbeperkt toegang tot de natuur en ook de nationale parken.
Terug naar boven