Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hiking in the Aurlandsdalen Hiking in the Aurlandsdalen Hiking in Aurlandsdalen
Hiking in the Aurlandsdalen Hiking in Aurlandsdalen

Wandelen in de Aurlandsdalen Vallei

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ontdek de Noorse Grand Canyon

Overvloedige natuur, fantastisch uitzicht op de fjorden en daverende rivieren die uitnodigen tot buitenactiviteiten – de Aurlandsdalen Vallei wordt niet voor niets de Noorse Grand Canyon genoemd.

Aurlandsdalen en Nærøyfjorden, gelegen aan het einde van de Sognefjord, zijn wandelgebieden met tal van andere outdoor avonturen binnen handbereik. Een paar van deze activiteiten zijn onder andere kajakken op de fjord, fietsen van 0 tot 1222 meter boven de zeespiegel, een RIB safari of een fjord cruise. Al deze activiteiten zijn op één bestemming zodat je niet veel hoeft te reizen.

Nationaal park Jostedalsbreen is slechts een paar uur rijden. Hier kun je genieten van een wandeltocht, wandelen op een gletsjer bij de Nigardsbreen gletsjer of ontdek het gletsjermeer in een kajak.

Dagwandeling

Neem de trein van Bergen naar Flåm en verder met de bus of taxi naar de Østerbø Berghut. De route van Østerbø naar Vassbygdi is een populair 20 kilometer wandelpad met een hoogteverschil van 750 meter. De wandeling duurt ongeveer 6 uur.

Seizoen

juni - september.

Over de omgeving
The Sognefjord area

Niet alleen is de Sognefjord de langste en diepste fjord in Noorwegen, je vindt er ook grandioze nationale parken en adembenemend mooie gletsjers. De omgeving van de Sognefjord scoort hoog op de ranglijst van populaire wandelgebieden en er zijn gemarkeerde routes vanuit elk dorp. Sognefjord is een wandel- en avontuurmekka voor alle leeftijden en alle ambities.

Lees meer over wandelen in het Sognefjordgebied


Andere wandelroutes in de buurt van de Aurlandsdalen Vallei

Wandeltocht met gids naar Keipen in Balestrand

De tocht naar Keipen is zwaar, maar het formidabele uitzicht over de Sognefjord, de bergen en het fjordendorp Balestrand is de inspanning dubbel en dwars waard.

Deze 12 tot 14 kilometer lange tocht brengt je op een hoogte van 1500 meter en duurt ruwweg 7 tot 9 uur. De route vraagt een behoorlijke lichamelijke inspanning, maar ervaren berggidsen begeleiden je naar de top van de fjord. Om te zorgen dat iedereen het beste krijgt uit deze tocht is het aantal personen per gids beperkt tot 8. De tocht wordt georganiseerd op woensdagen en zaterdagen van 27 juli tot 27 augustus.

Prijzen vanaf NOK 750 per persoon. Zorg voor goede wandelschoenen en warme kleren, inclusief hoed/muts en handschoenen. Neem voldoende te drinken mee voor een wandeling van een dag.


Wandelingen in de Aurlandsdalen Vallei
The well-known and historic Aurlandsdalen Valley, was once one of the main routes between the eastern and western parts of Norway. The area known as… Read more
Hiking in the Aurland Valley
Guided hike to Keipen in Balestrand   Guided tour with spectacular view over the Sognefjord, mountains and fjord village Balestrand. Experienced… Read more
Guided hike to Keipen in Balestrand
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  • Trein

   Trein

   Neem de Bergen spoorbaan naar Finse station, of ga met de bus naar Geiterygghytta.

  • Bus

   Bus

   Bussen vertrekken meerdere malen per dag. Meer informatie is beschikbaar op kringom.no of door te bellen naar 177 in Noorwegen.

  • Rondtochten

   Rondtochten

   Boek de Noorwegen in een notendop® tour met FjordTours, een enkele reis of rondtocht met de trein, bus en fjordcruise.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages